Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cu sau fara copii! Conflictul intre generatii.

Mesajde Shrek » 04 Feb 2016, 21:43

In ultima perioada, suntem bombardati mediatic de tot felul de stiri despre copii descoperiti de "reporteri" in conditii mizere, neglijati de parinti, ori si mai rau, abuzati de parinti. Totodata, personal cunosc o multime de cupluri cu posibilitati financiare consistente, care se"chinuie" de ani buni sa obtina urmasi cu cheltuieli enorme si rezultate zero. Dar in acelas timp, cunosc o mutime de cupluri, cu copii, care odata ajunsi la varsta "maturitatii" incep sa se indeparteze de parinti , sa creeze tot felul de probleme imorale ori ilegale, desi parintii s-a straduit din rasputeri, sacrificand-si tineretea si de multe ori sanatatea sa le asigure un trai decent si o educatie pe masura.
Acum vine intrebarea retorica : cum este mai bine, sa ai copii si sa-ti sacrifici cei mai frumosi ani din viata crescandu-i fara a avea certitudinea unui rezultat pe masura asteptarilor sau sa iti traiesti viata la maxim fara a fi stresat de viitorul copiilor? Cum sa procedezi in calitate de parinte atunci cand vezi ca fiul sau fiica ta, se indeparteaza brusc de parinti acuzandu-i de lucruri mai mult sau mai putin reale? Sa astepti sa le vina mintea la cap sau sa pui piciorul in prag si sa spui"pana aici"?
Shrek

Re: Cu sau fara copii! Conflictul intre generatii.

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2016, 21:55

Cu atatia stimuli in preajma, lumea a uitat de porunca biblica.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 04 Feb 2016, 22:09

Care din ele? Sa-ti cinstesti parintii? Este demodata in opinia tineretului! Eventual sa tragi cu ei o......tigara! Ar fi coool!
Shrek

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2016, 22:18

"Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 04 Feb 2016, 22:26

lucky5strike scrie:"Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

Asta nu este"porunca biblica" ! Este directiva U E!
Shrek

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2016, 22:27

Se intampla ca traim vremi tumultoase.

Iar omul e fragil, pana la urma aceeasi mogaldeata ca acum sute de ani... dar care tot mai mult... cauta sa se adapteze unui mediu schimbat tot mai mult... de insasi existenta lui.

Ciudata capcana.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 04 Feb 2016, 22:37

Dar pana la urma cum crezi ca este mai bine, sa iti traiesti viata, bucurandu-te din plin de tinerete, excursii, concedii in locuri exotice, ( vezi Iohanis) ori sa te cocosezi toata tineretea facand bani si sperand ca fiii/fiicele tale iti vor insenina batranetile si ei te interneaza in "azil" si uita de tine?
Shrek

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2016, 22:39

Cred ca daca esti baiat cumpatat, le poti avea pe toate. 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 04 Feb 2016, 22:45

Adica si copiii si .... azilul?
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 04 Feb 2016, 23:19

Copii? Ne încurcă. Noi avem planuri, distracții, nu de șters copii în fund.
Când să-i creștem ... să meargă la bunici, în cel mai fericit caz.
Dacă nu, prin vecini, cu cheia de gât, prin creșe și grădinițe cu program prelungit, că noi avem job și lucrăm până târziu.
Să fie liniște în casă, îi punem față-n față cu TV-ul, laptopul, tableta etc.
Și e liniște până când copilul trebuie dus la psiholog sau mai rău, la psihiatru, că are tulburări.

Orice organism viu, dacă nu se înmulțește dispare.
Printre altele, rostul omului este să se înmulțească și să crească copii.
Fiecare îi crește după cum știe și cum vrea.

A nu dori copii, când ai putea să ai = egoism.

Avem tot mai puțini copii. De ce? Răspunsul e un rând mai sus.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 05 Feb 2016, 01:17

Shrek scrie:Acum vine intrebarea retorica : cum este mai bine, sa ai copii si sa-ti sacrifici cei mai frumosi ani din viata crescandu-i fara a avea certitudinea unui rezultat pe masura asteptarilor sau sa iti traiesti viata la maxim fara a fi stresat de viitorul copiilor?

In viziunea mea, a traii viata la max,nu este sa sari cu coarda de pe turnul Eifel sau sa schiezi pe ...Venus.Oricare Venus zic!!
Viata la max este acceptarea provacarii de a creste un copil.De a duce o bucata din tine si Soatza ta la o treapta superioara din punct de vedere 'telectual si spiritual.

Un parinte nu poate spune ca se plictiseste sau ca e cuprins de rutina in preajma unui copil ce creste.
Cand acesta devine OM, implinit, complect si responsabil, noi putem sa tragem frana de mana si sa admiram reusita.La maxim.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mellis » 05 Feb 2016, 04:23

Shrek scrie:In
Acum vine intrebarea retorica : cum este mai bine, sa ai copii si sa-ti sacrifici cei mai frumosi ani din viata crescandu-i fara a avea certitudinea unui rezultat pe masura asteptarilor sau sa iti traiesti viata la maxim fara a fi stresat de viitorul copiilor? Cum sa procedezi in calitate de parinte atunci cand vezi ca fiul sau fiica ta, se indeparteaza brusc de parinti acuzandu-i de lucruri mai mult sau mai putin reale? Sa astepti sa le vina mintea la cap sau sa pui piciorul in prag si sa spui"pana aici"?

Trăiești viață la maxim fara copii???asta ce este ca nu am auzit...poate un egoism acut..
Pana nu ai copii, nu știi sa trăiești la maxim...este normal sa se depărteze..asta e firesc..doar nu o să-i ținem copii de tzata ca in Italia (de ex) - legați de părinți posesivi..au dreptul la libertate...
Nu înseamnă ca este ușor sau nu pot da gres....dar asta este frumusețea vieții..provocarea si alegerea binelui din rău...
Stand la povesti cu un egiptean..am reținut o vorba...
" este normal sa ai copii, se vede ușor cine nu are/ a avut...vezi cine este mai bogat din cimitir..."
Excludem grandomania faraonilor cu cetățenie r(r)omană...
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde B.K » 05 Feb 2016, 07:48

Dupa parerea mea , IMPLINIT inseamna sa ai copil/copii (daca poti face).
Pe mine personal copilul m-a schimbat foarte mult si m-a facut sa vad lucrurile si lumea din jur altfel , asta in conditiile in care n-am avut o viata ordonata. Si eu zic ca poti sa traiesti viata si sa ai si copii. Nu trebuie neaparat sa faci concedii si plimbari "afara" , avem o tara frumoasa in care ai ce sa vezi :D
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde zip2006 » 05 Feb 2016, 08:02

Salutari la toata lumea ,daca imi pare rau de ceva pe lumea asta este ca nu am avut si al treilea copil ,nevasta mea avind RH negativ existind posibilitatea de al face cu handicap ,a facut chiuretaj .Dar ma simt implinit sufleteste ca cei doi baieti pe care ii am sint sanatosi si stiu ce vor de la viata ...sa isi intemeieze o familie .salutare.
zip2006

Mesajde vasilefi » 05 Feb 2016, 12:32

"parintii s-a straduit din rasputeri, sacrificand-si tineretea si de multe ori sanatatea sa le asigure un trai decent si o educatie pe masura."

aici vad eu o parte a problemei conflictului dintre generatii
parintii se sacrifica la maxim, nu petrec timp cu copiii, nu ii implica in activitatile lor si nu se implica in activitatile copiilor dar in schimb ii lasa in fata calculatorului sau in diverse anturaje mai mult sau mai putin sanatoase
ce cred eu (si o sa vad daca e asa cand o sa-mi creasca copiii), petrece timp cu copilul si cand creste va petrece si el cu tine
vasilefi

Mesajde State » 05 Feb 2016, 13:26

Oameni fara copii=oameni tristi .
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE