Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vanatoarea...cum o vedem!

Mesajde italianu » 25 Dec 2015, 21:30

Mosule, avei lopata-n mina! Una-n numele tatalui a fiului.... si mai departe stii! Glumesc!
Unde am stupina începe un teren de vinatoare privat!
Azi toamna erau 2 vinatori din sat(,îi cunosc s-am mai vorbit cu ei) le-am spus ,ca-mi mai duc catelusa cu mine la albine, sa nu cumva s-o puste ca le dau foc la casa!
Io îi respect si ei tre sa faca la fel!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde gica.mosu » 25 Dec 2015, 22:39

...Talieneee,daca foloseam lopata s-au tot arsenalul din masina ce era langa mini la 5 m(fusai la peste 3 zili=2 nopti singur siii....) ce folos,acum cini mai scriea pi forum ;) ...am reusit de l-am calmat=s-a asezat in genunchi,si-a jurat ca nu el a omorat caini(...fiuul lui poate :idea: ) ba si-a cerut scuze=am dat mana cu el si....ce urmeaza=legile si cei cari le pun in aplicare(sper) stiu ...vom vedea :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2016, 21:57

Donbazil

Mesajde lucky5strike » 07 Feb 2016, 17:21

http://www.vanatoare-ro.ro/oferta-vanatoare/

Nu-mi vine sa cred ca unii platesc atata ca sa impuste un biet animal...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 07 Feb 2016, 20:27

Bai frate, stie careva sa-mi traduca si mie tabelul ala cu cerbul...

Sa inteleg ca pentru un biet animal se plateste 5000 euro?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 07 Feb 2016, 22:47

idei de afaceri? :mrgreen:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde lucky5strike » 07 Feb 2016, 23:07

De asa ceva, eu ma lipsesc! :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 08 Feb 2016, 19:09

:D
peterneamt

Mesajde Donbazil » 08 Feb 2016, 21:43

lucky5strike scrie:De asa ceva, eu ma lipsesc! :D

Salut!

Pai tocmai de aceea au fost unii care in intelepciunea lor, n-au decretat ca este obligatoriu ca toti sa fie vanatori.... :lol:
Totusi nu te inteleg, daca nu esti vanator, nu ai nici o treaba cu "patima " asta, ce te freaca grija de banii lui Avram Lucian?....Noi, romanii avem asa o boala, prea ne intereseaza ce face celalalt....
Si io-s curios cum stai cu sanatatea si cu albinele?....Da nu trebuie sa-mi raspunzi, primeste doar urarile mele de bine pe toate planurile si rugamintea : lasa-ne in necazu' nost!....Daca n-ai inteles, nici n-are rost sa mai faci eforturi...Frumos ai zis, si fa asa cum ai zis: lipseste-te...
Din pacate, "cenzura" a decis ca nu-i slobod de pus poze cu "victimele" ca ti-as pune o poza cu ultima " crima", - da asta-i problema mea, nu cred ca intereseaza pe cineva cat platesc pentru acest "viciu".(Daca pe muiere am reusit s-o lamuresc).

Sanatate! :)
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 08 Feb 2016, 22:05

5000 de euro este cheresteaua pentru 400 de lazi ... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 08 Feb 2016, 22:22

lucky5strike scrie:5000 de euro este cheresteaua pentru 400 de lazi ... :roll:

Ai gresit calculul...un vanator care se respecta NU DOBOARA cerbul ala de 5000 de euro...il mai lasa...
Daca da bafta cacacioasa pe catare si da intr-unul cu trofeu greu si in puncte,daca il mai si cumpara pe tot
pentru familie si prieteni,fara deplasarea in fondul de vanatoare lasa acolo si 10000 de euro...cine are... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 08 Feb 2016, 23:08

10000 euro = cherestea pentru 800 de lazi/4 tone de miere/600 de alocatii lunare pentru copii/96 pensii lunare de fosti agricultori/60 de salarii minime...

Pentru coarnele unui biet animal?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 08 Feb 2016, 23:19

lucky5strike scrie:10000 euro = cherestea pentru 800 de lazi/4 tone de miere/600 de alocatii lunare pentru copii/96 pensii lunare de fosti agricultori/60 de salarii minime...

Pentru coarnele unui biet animal?

Da' ! Dar nu te poti lauda ca ai puscat un cerb cat godzila cu niste coarne cat antena de radiolocatie de la centrul de rachete! Si apoi farmecul impartirii prazii in padure.....! Ia zi nene Vasile cum se imparte carnea de vanat la vanatori!
Shrek

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 08 Feb 2016, 23:27

.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde cristi arad » 09 Feb 2016, 00:23

Cristian IONITA scrie:editat D.D.
trebuie sa precizez(in urma unui raport) ca topicul acesta a fost deschis de mine,dupa o discutie inceputa aici
viewtopic.php?f=15&t=188&start=224
Ulterior,tot in urma unor raportari,discutiile din acel topic au fost sterse.

Donbazil scrie:Sal'tare!
Sambata trecuta am facut si eu "deschiderea".... :)

Sal'tare!

Vanatoarea denota - cruzime si nu sport. Vinatoarea inseamna sa iei o viata din placerea de a lua o viata. Ceea ce este absolut oribil si profund imoral. Placerea obtinuta pe seama suferintei altor fiinte o au pedofilii sau criminalii psihopati, iar ambtitia asta de a posta pozele denota totala lipsa de modestie ... probabil in mentalitatea pasionatilor de vanatoare nimic nu innobileaza mai mult o activitate decit dorinta de a te lauda si de a stirni invidie…

Mai au si ipocrizia de a afirma ca vinatul trebuie ocrotit, trebuie hranit, ferit de rapitori, pentru ca, atunci cind ajunge la maturitate… sa-i poti imprastia creierii prin padure si, astfel, sa ai satisfactia de ai privi agonia.

Referitor la aborcarea cum ca prin vanatoare se "corecteaza un dezechilibru in ecosistem” sau “e justificat sa omori, atita timp cit lasi in pace exemplarele frumoase si sanatoase” sint la fel de gresite cu a spune ca “viata unui om urit e mai putin valoroasa decit viata unui om frumos” sau ca “viata unui chinez e mai putin valoroasa decit a unui aborigen din Australia, pentru ca aborigenii sint putini, iar chinezii sint multi”.

Vanatoarea sportiva reprezinta o barbarie si o rusine pentru specia umana.

acuma ma simt si eu nevoit sa intervin; prima mea meserie este aceea de silvicultor (am absolvit liceul silvic Timisoara), unde am invatat economia vinatului si salmonicultura (asa se numea obiectul de studiu respectiv); nu am ramas in silvicultura pt ca n-am avut destule "relatii". in sfarsit sunt vanator de 15 ani; ceea ce zici dumneata nu este pe deplin neadevarat, intrucat si intre noi vanatorii sunt "mancatorii de cruzime " care nici mie nu-mi plac, eu si nici altii nu ne gasim in aceeasi categorie intrucat eu particip la 5 - 6 vanatori pe an, pt ca nu consum mai mult vanat - deci eu chiar daca vanez , vanez cu limite si dupa necesitatile proprii (familiei), fara risipa; luand pe de alta parte vanatoarea este una dintre cele mai vechi moduri de a trai a omului, si aceasta ocupatie atent si judicios administrata aduce venituri la fel ca si pescuitul; asadar depinde cum vede fiecare vanatoarea, dar atata timp cat mancam carne trebuie sa sacrificam animale pentru aceasta fie prin vanatoare fie prin activitatile domestice
cristi arad

Mesajde Cristian IONITA » 09 Feb 2016, 11:48

lucky5strike scrie:Bai frate, stie careva sa-mi traduca si mie tabelul ala cu cerbul...

Sa inteleg ca pentru un biet animal se plateste 5000 euro?

adica .... ce e greu de ineles? .... suma de 5000 Euro iti pare mica sau mare?

cristi arad scrie: ....
acuma ma simt si eu nevoit sa intervin; prima mea meserie este aceea de silvicultor (am absolvit liceul silvic Timisoara), unde am invatat economia vinatului si salmonicultura (asa se numea obiectul de studiu respectiv); nu am ramas in silvicultura pt ca n-am avut destule "relatii". in sfarsit sunt vanator de 15 ani; ceea ce zici dumneata nu este pe deplin neadevarat, intrucat si intre noi vanatorii sunt "mancatorii de cruzime " care nici mie nu-mi plac, eu si nici altii nu ne gasim in aceeasi categorie intrucat eu particip la 5 - 6 vanatori pe an, pt ca nu consum mai mult vanat - deci eu chiar daca vanez , vanez cu limite si dupa necesitatile proprii (familiei), fara risipa; luand pe de alta parte vanatoarea este una dintre cele mai vechi moduri de a trai a omului, si aceasta ocupatie atent si judicios administrata aduce venituri la fel ca si pescuitul; asadar depinde cum vede fiecare vanatoarea, dar atata timp cat mancam carne trebuie sa sacrificam animale pentru aceasta fie prin vanatoare fie prin activitatile domestice

hai sa lamurim un pic lucrurile .... eu vorbesc despre vanatoare "sportiva" - te incadrezi sau nu in caegoria vanatorilor "sportivi" .... daca nu .... atunci discutam ca mutu' cu surdu'

inteleg ca tu vanezi ca sa ai ce pune de mancare la copii pe masa ... probabil acum in anul 2016 nu ai alternaiva la a asigura hrana propriilor progeniuri decat prin vanatoare .... daca este asa in mod evident nu te incadrezi la vanatori "sportivi" ci la cei "fomisti"
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE