natib scrie:bunka ms de informatie acuma daca ar fi sa o lom direct proportional dupa aproximarea mea cea de matca car putea sa fie chear de 7.5-7.8 pe acol pe undeva dar asta ramane de vazut ... eu am gasit un magazin de apicole in germania si are 3 modele de faguri artificiali 5.4 5.1 si 4.9 si vreau sa incerc cu cateva foite la combinatie cu rame goale a incercat careva sa treaca cu foita?
natib scrie:da dar daca imi iau cu 5,1 si dupaia cand am puiet cu 5,1 combin cu 4.9 asa de inceput sa am cateva cladite si clar ca o sa lucru cu rame numa cu sarma dar sa am si niste foite de bagat la crescut de inceput
daffid mihailov scrie:Am citit niște studii despre celula mica. Nu erau Diferențe semnificative la infestarea varroa fata de celula mare. Pe mine ma intereseaza productivitatea si pragul de rotire. Ca tratament sigur le fac. Ce e așa mare tehnologie sa scoată cineva o presa cu faguri la 4.8-4.9? As testa si eu.
natib scrie:bunka ms de informatie acuma daca ar fi sa o lom direct proportional dupa aproximarea mea cea de matca car putea sa fie chear de 7.5-7.8 pe acol pe undeva dar asta ramane de vazut ... eu am gasit un magazin de apicole in germania si are 3 modele de faguri artificiali 5.4 5.1 si 4.9 si vreau sa incerc cu cateva foite la combinatie cu rame goale a incercat careva sa treaca cu foita?
daffid mihailov scrie:Poate faci tu o astfel de matrice din silicon.Ai încercat sa dai la clădit pe albine fara regresia si nu merge? As încerca de curios. Avantajul e ca nu mai cladeste aiurea. Dezavantajul ar fi ca o fam nu are toate celulele egale. Unele albine sunt mai mari ca altele,. Se presupune ca au si funcții specifice. Dar ti-am zis, daca am mai multă populație si miere in cutie, atunci e ceva.
PS. Eu am albine mici pt ca schimb rar fagurii. Ce zici de imprimanta 3D?
daffid mihailov scrie:Despre faptul ca acoperă mai mult puiet, nu stiu ce sa zic ca o data cu Micșorarea corpului scade si suprafața pe care o acoperă. E logic. Mai rămâne ideea cum ca ecluzioneaza zboară si trăiește mai mult.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori