Ce mult adevar se spune daca Anglia a cedat din suveranitate ce sa spunem de noi care am dat totul pentru a fi in Uniunea Europeana.Daca Marea Britanie se retrage ca unii din UE au pus mina pe suveranitatea tarilor din Europa ce sa spunem de noi care sintem in genunchi si executam ce ne spune BRUXELESUL,oare pentru cit plateste Romania anual se merita banii Europei sa fie furati de cei din sistemul securist? .Ca aici e buba.Cu respect
Si uite asa se duce visul de a traii intr-un mare continent, unit si prosper. Chiar imi placea sa fiu frate cu civilizatia. Daia Romania e unde e, unii din noi vor vedea ce a fost UE pentru Romania, doar cand v-a dispera. Pacat!
Am pe unul in sat, urmeaza sa acceseze 200.000E printr-o masura. Cand mai vedem noi pomana d-asta? Vinzi tot satul si nu scoti 50.000 E.
Am un prieten care lucreaza de putin timp la un organism de certificare in ag. ecologica. Cei mai cunoscuti sunt fermierii mici, ce cultiva/cresc in sistem eco doar pentru subventie!
Te-a lovit nostalgia? Iti trece si tie.. Vezi ca baietii aia de Cerealcom Dolj, vand in draci la baietii astia. Mai vindem si noi firimituri cand ne mai lasa ukrainienii si rusii.
Pe plan mondial cei mari ii inghit pe cei mici, rezultand mari corporatii. Bayer-Monsanto, DuPont-DOW, Syngenta-ChemChina..... Cine ghiceste urmatorul pas in evolutie, ia nobelul. De obicei se intampla un razboi si se distruge tot ca mai apoi sa se ia de la capat.
Lucky, cu ce si pe cine ajuta daca pe fermier il cheama Fărâmiţă Tărâţă sau Slice Bran?
Pamantul a produs, s-au facut niste cheltuieli, deci au circulat niste bani pe care s-au luat impozite. Daca a plecat la export, a mai echilibrat balanta de plati si a sustinut leul. Fie ca e unul sau altul. Impozit pe profit nu stiu daca se plateste in agricultura...
Gigafermierul roman isi face vacanta tot in strainezia si tot cu masina straina umbla, altfel zis nu cheltuie prea mult in Romania. La urma urmei nu exista masina romaneasca...dar ne mandrim cu ea.
Imi bag picioarele in patriotismul de fatada si nationalismul asta inventat pentru fraieri. Pe vremea lui Ceasca totul era romanesc, totul era al poporului (si al niciunuia dintre noi), iar noi traiam ca vai de noi. Frig in case, cozi uriase pentru cele mai banale lucruri, criza crunta de orice, dar mai ales de mancare. Azi se traieste cu mult mai bine decat atunci. Daca ramanea comunismul de atunci, nici macar net nu aveam. Vezi de exemplu Coreea de Nord. A plecat graul la export? Si Ceasca nu exporta totul la preturi de nimic? Ce rost au vorbele patriotarde si rupti in c*r? E mai bun pamantul in paragina?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud) Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)