Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 17 Feb 2016, 11:04

Deacu daca graiesti cu mine cu dintrastea cu marie Canpineanca apai atuncea spunei Doamnei Canpina ca daca dansa teanvatat rau teanvatat .
Daca ie cum spui dumeata Domnu Mosu ca ai pus cati enerjetica+ proteica semne cranșâne se vad in ograda dumitale.
Jeaba speli centrifuga. Mai degrab pune mana cata de dansii ca altmintreri speli putina !!
Si Doamna Canpina nuti da- n bobi deaficea .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde asd » 17 Feb 2016, 11:55

Ce dialoguri pitoresti! O farama de etnografie adusa taman in lumea avansata a enternetului. Mai ramane sa vad animalele domestice exprimandu-se in virtual. Sunt convins ca se va intampla si asta. :lol:
asd

Mesajde XXL » 17 Feb 2016, 12:31

asd scrie:Ce dialoguri pitoresti! O farama de etnografie adusa taman in lumea avansata a enternetului. Mai ramane sa vad animalele domestice exprimandu-se in virtual. Sunt convins ca se va intampla si asta. :lol:

...pei ce nu stiai ca Nicolaie Astaifoaiei este de fapt maidanezul
unui user de pe aici :shock:
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde feederman » 17 Feb 2016, 14:19

XXL scrie:...pei ce nu stiai ca Nicolaie Astaifoaiei este de fapt maidanezul unui user de pe aici :shock:

Maidanez...Dar de rasa!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde asd » 17 Feb 2016, 20:32

asd scrie:
lucky5strike scrie:La vremea asta, cea mai misto unificare e cand ai soclu mobil. Lada orfana la parter, lada unui roi la mansarda...

O joaca...

Am unificat in felul asta un nucleu slab dar cu matca tanara pus peste o familie bunicica cu matca batrana(al treilea corp pus peste cele 2 existente) - super simplu. Revin cu rezultatele unificarii in primavara.

Coloniile coexista pasnic, matca tanara e tot in corpul 3. Mai jos nu am verificat. Vedem cine castiga...
asd

Mesajde lucky5strike » 17 Feb 2016, 20:39

Pai tu faci unificare, nu este o mortalitate, deci nu prea e sectiunea corecta. In fine, e mai sigur sa inlaturi pe a batrana.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica.mosu » 17 Feb 2016, 21:34

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Deacu daca graiesti cu mine cu dintrastea cu marie Canpineanca apai atuncea spunei Doamnei Canpina ca daca dansa teanvatat rau teanvatat .
Daca ie cum spui dumeata Domnu Mosu ca ai pus cati enerjetica+ proteica semne cranșâne se vad in ograda dumitale.
Jeaba speli centrifuga. Mai degrab pune mana cata de dansii ca altmintreri speli putina !!
Si Doamna Canpina nuti da- n bobi deaficea .

Pai,Nicule...Daca citeai cu atentie MS de pe fila anterioara...am scris ca am bagat o turta "descantata"..si iata de ce trebuie sa pregatesc centrifuga :D Dar pana un alta a inflorit"cornul" in magazia de lemne...ieri au curatat vre-o 7 rame ca'n poza de mai jos(o parte merg la reformat),e lume si ele :P Cum am scris am pierdut in dec anul trecut o matca,si acum am 3 care nu au inceput ponta...voi vedea peste cateva zile.dar curios ca,carau polen ieri :shock..P. S-cu hrana stau ff bini,cu puietul la fel ...poate sa vina iarna'n luna mai :!:
Fişiere ataşate
IMG_0199.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 17 Feb 2016, 23:58

XXL scrie:
asd scrie:Ce dialoguri pitoresti! O farama de etnografie adusa taman in lumea avansata a enternetului. Mai ramane sa vad animalele domestice exprimandu-se in virtual. Sunt convins ca se va intampla si asta. :lol:

...pei ce nu stiai ca Nicolaie Astaifoaiei este de fapt maidanezul
unui user de pe aici :shock:

De unde spui ca iesti ? Din Filipesti ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde gica.mosu » 19 Feb 2016, 21:12

..Scrieam intr-un MS anterior,ca am 3 matci care nu au inceput ponta (inca)...am vz la urdinis,ca in doi intra polen(acu 2 zili)la unu nica....Azi,ma-m uitat si la turte(puse de 3 zile)..la doi au inceput sa consume=au puiet(sper)iar la unul nuuu :mrgreen: astept ceva zile cu 10-12* cu+ si sa vad daca nu m-am inselat...P.S-se pare ca umbla dupa apa la greu(7-8*),semn ca a prins bini atat polenul intrat cat si turtele si-si :!: ...
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Dinca Catinel » 20 Feb 2016, 23:19

Astazi din pacate am vazut ca am pierdut o familie. Era o familie unificata din alte doua destul de slabe dar se pare ca nu a fost suficient.
Ceilalti sunt bine, stupii uscati, unul controlat mai atent avea albina pe 8 intervale. Asteptam primavara. Doamne ajuta!
Dinca Catinel

Mesajde DaniRadu » 21 Feb 2016, 23:05

O matca 2015 picată la datorie prin ianuarie şi o familie mai slăbuţă (roi)care a mâncat tot (5 rame) si era gata gata dar pe care am resuscitat-o cu sirop si faguri cu miere si tinuta la caldura. A pierdut din albina care au iesit afara şi au cazut pe jos. Asa am văzut-o. Cind am ciocanit in lada nici nu mai puteau sa bâzâie. A ramas un ghem mai mic dar au matca. Anterior verificasem câtiva roi la fel ca putere si aveau mâncare suficientă. Asta cred ca a avut puiet din decembrie de a halit tot. Chiar eram curios de matca pentru ca la 25 august ecloza ultimul puiet. În zona mea de munte se întâmplă ca matcile mai ales cele de peste an sa înceteze ouatul la 15 august dar asta era 2015.
DaniRadu

Mesajde csaa » 22 Feb 2016, 23:15

Astazi am verificat daca au mancat turtele proteice. La 70% sunt gata.
Am gasit o familie pe care ......s-ar putea sa o trec la pierderi. S-a depopulat destul de mult, dar am vazut ca are puiet (capacit si larvar) si oua prospat depuse. Cam doua palme pe o rama. Miere mai are, turta a bagat-o in rame langa puiet....om vedea ce iese la sfarsitul lui martie.
csaa

Mesajde vulpea » 23 Feb 2016, 00:01

csaa,daca e harnica la puiet,dece nu protejezi stupul intr-un adapost usor incalzit,pentru ca merita ?!
vulpea

Mesajde Donbazil » 23 Feb 2016, 01:49

Salut!

CSAA: Eu cand am avut asemenea cazuri am scuturat dintr-unul din cei mai tari, o rama cu albine, dupa diafragma la cel necajit....Era frig si eram sigur ca nu mai pleaca acasa....La urmatorul control situatia se indreptase la cel necajit iar la cel de la care am scuturat albine, n-am observat vreo problema....
Daca incerci o chestie, ai doua sanse, ori iti reuseste, ori nu, dar daca nu incerci, ramai cu indoiala: "mai dar daca"!.. :shock:

Sanatate!
Donbazil

Mesajde csaa » 23 Feb 2016, 07:47

Ma gandeam sa ajut familia, dar la primavara cu o rama de puiet capacit. Vedem.
Multumesc pentru sfaturi!
csaa

Mesajde FlorinPlopsoru » 23 Feb 2016, 21:58

csaa scrie:Astazi am verificat daca au mancat turtele proteice. La 70% sunt gata.
Am gasit o familie pe care ......s-ar putea sa o trec la pierderi. S-a depopulat destul de mult, dar am vazut ca are puiet (capacit si larvar) si oua prospat depuse. Cam doua palme pe o rama. Miere mai are, turta a bagat-o in rame langa puiet....om vedea ce iese la sfarsitul lui martie.

Am găsit azi ,la o familie,zero puiet,zero oua, am găsit si matca dar si botca de schimbare liniștita,de toata frumusetea,daca pot folosi expresia in cazul acesta. Ce e de facut? Trântori...nici morți nu am vazut.,...
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR