de BUNKA » 22 Feb 2016, 07:25
Marco..multumesc pt vorbele tale.
Stiu ca ceea ce fac suscita mult interes..numai daca ma gandesc la cat de mult am muncit in atelier pt altii...la noptile nedormite lucrand la ladite delon, la rame..la telefoanele care le primesc din toate zonele tarii, imi dau seama ca lumea sau o parte din ea e foarte deschisa pe ideea de a da sansa albinei sa traiasca intr-un mediu mai prietenos.
Acuma..treaba e in felul urmator..incerc sa "proiectez" un ezyloader care sa aiba un brat articulat in plan orizontal ..o sa pun o fotografie..lungimea bratului ma gandesc sa fie de 3,5-4 m
As vrea sa pot descarca-incarca paletii care dupa estimarea mea vor avea cam 200-250 kg.
Anul acesta fac paletii..vad exact ce greutate au si apoi pot calcula..paletul +16 corpuri de 11 rame..aici e cu schepsis..trebuie sa cantaresc un corp cu marginase pline, cu 8-9 rame de puiet..cu albina aferenta..cat cantareste..oricum sa zicem 250 kg.
Problema mea este la prima articulatie ..acolo unde stalpul se uneste cu primul segment al bratului...sa il fac pe rulmenti ????
La 250-300 kg la 4 m..forta la care trebuie sa reziste articulatia la varful stalpului este de 1000-1200 kg...sau mai mult pt siguranta...intrebare...nu vor crapa bilele in rulmenti daca pun rulmenti ???
Ca idee primul segment al bratului va fi o teava rotunda de 200 mm diametru 5 mm grosime..lunga de 2 m...iar stalpul va fi patrat cu sectiune 140/140 mm cu 5 mm grosime