Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

social media sau invazia i.mbecililor

Mesajde XXL » 05 Mar 2016, 21:56

Umberto Eco;
,,Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de i.mbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia i.mbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr"

voi cum vedeti FB-ul acum? si incotro se va indrepta?
peste 10 ani vom vota on line... CV -ul virtual o sa fie un must have?
curaj :)
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Re: social media sau invazia i.mbecililor

Mesajde cristi x » 05 Mar 2016, 22:21

daca ai aruncat piatra trebuia sa ne spui care este si parerea ta.
chiar daca ai dat un citat (sper ca este real, nu am verificat) nu pot sa fiu de acord.
ca si in viata: "spune cu cine esti prieten, ca sa-ti spun cine esti".
fb ofera ca si viata si bune si rele. optiunea este personala.
fb l-am descoperit abia in urma cu cateva luni, dar mi-a oferit deja destule lucruri interesante:
- "reintalnirea" cu rude, colegi, cunostinte de care nu mai stiam nimic;
- o comunicare rapida prin mesaje;
- impartasirea cu prietenii de la distanta a bucuriilor sau chiar a necazurilor;
- selectarea unor puncte de informare in mass-media.
sunt mult mai multe, dar trebuie sa ai putere decizionala sa poti alege.
acum 10 ani telefonul mobil se miniaturiza, acum devine ps.
trebuie sa acceptam progresul tehnologic si sa-l folosim in slujba noastra si nu in defavoarea noastra.
fb este o particica din internet si chiar isi merita locul.
cristi x

Mesajde lucky5strike » 05 Mar 2016, 22:56

E in firea umana sa se prezinte in culorile cele mai calde si in anturajele cele mai alese.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde petru71 » 05 Mar 2016, 23:07

XXL scrie:voi cum vedeti FB-ul acum?

Chiar daca ma ocup, printre altele, cu implementarea de solutii software, o sa va spun ca refuz cu o incapatanare demna de invidiat sa-mi fac un cont de facebook. Va place sau nu, trebuie sa recunoastem ca lumea in care traim devine tot mai oligofrena.
Nimic nu poate inlocui comunicarea reala (fata in fata) dintre doi oameni.

P.S.

OLIGOFREN'IE s.f. Stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăţilor psihice, însoţită uneori de tulburări ale dezvoltării fizice si de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferinţe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul nasterii sau în perioada copilăriei. - Din fr. oligophr'enie.
petru71

Mesajde lucky5strike » 05 Mar 2016, 23:09

Era vorba sa apara si treaba asta pe fb... :twisted:
Fişiere ataşate
images.png
images.png (2.86 KiB) Vizualizat de 7553 ori
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 05 Mar 2016, 23:11

Primele scrisori trimise au avut in continut de regula vesti bune.Au urmat si amenintarile si restantele la plata si ultimaturile din partea creditorilor.
Telefonia a adus soaptele si vestile aproape de urechea fiecaruia.A adus insa si vestile ...negre.Si dezinformrile si defaimarile.Barfa a capatat viteza sunetului. :lol:
Am trecut cu totii , ca si generatie, prin ele si cu ele.Am invatat sa nu abuzam de ele.

Provocarea de astazi, este fara doar si poate una perfida si extrem de incisiva."Nu se poate fara retele" este dictonul zilei. "Nu existi daca nu ai adresa" pare sa fie o realitate.De fiecare individ depinde cernerea informatiei venite efectiv ca si un Tzunami.Cati dintre noi scoatem din lista de prieteni, prietenii sau sursele ce-si fac loc pe "zidul" nostru afara din lista??Toata lumea se leaga si se intinde in cunostinte si relatii interpersonale in lumea virtuala.Pana cand?
Periodic, de regula sursele ce-si dau in petic cu "stiri" goale la propiu si la figurat, le scot definitiv din lista.Persoanele ce le cunosc si in viata reala ,au si a doua sansa.
Sunt tot mai multe zilele cand ma ocup doar cu stergerea surselor de informatie sau a persoanelor.

De noi depinde sa dam acestor unelte un loc corespunzator in viata noastra.

Nu-i usor de loc.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde petru71 » 05 Mar 2016, 23:25

Ioan Guist scrie:[...] Sunt tot mai multe zilele cand ma ocup doar cu stergerea surselor de informatie sau a persoanelor. [...]
Nu-i usor de loc.

Vedeti dvs. de ce refuz sa-mi fac cont pe reteaua cu pricina ?
De ce sa stau sa parcurg postarile lu' nu stiu cui care e preten cu pretenu' lu pretenu' lu' peste prajit ?
A devenit sport national...si cu siguranta nu devenim un popor mai inteligent...
Prefer sa-mi beau cafeaua de dimineata in liniste, cu iubita mea sotie, in timp ce aia mici ne zapacesc oricum de cap... :mrgreen:
petru71

Mesajde Ioan Guist » 05 Mar 2016, 23:56

Petru,
Ai dreptate 100 %.De dragul dialogului raman de cealalta parte a baricadei.
Exista programe TV pentru adulti.Exista Antena 3, :lol: si televiziunea nord Coreana.De noi depinde la ce privim.
Pazeste-ti ochii si urechile si vei avea sufletul -mintea limpede.
La fel si pe retele. E o lupta zilnica.

Pe de alta parte, nu pot sa-mi tin copii in ..."nestiinta".In lipsa de nou si in pas cu societatea.Nu pot sa-i fac pustnici.De noi depinde sa-i educam in a stii sa faca alegeri bune.Clipa de clipa, zi de zi.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Shrek » 06 Mar 2016, 12:39

Numai cand citesc cuvantul "cenzura" incep sa imi aduc aminte cu teama de vremurile ce au fost inainte de
'89! Aceste medii de comunicare si socializare au aparut si evoluat exponential din nevoia certa a omului de a socializa. Dar, bantuind prin aceste retele de socializare, ne dam repede seama cat de mare este gradina Domunului iar gardul ce o inconjoara are prea multe gauri in el! Dar daca eu nu vreau sa socializez cu cineva ori sa nu urmaresc un anume post tv. , ori sa ma informez dintr-o anume sursa, nu ma obliga nimeni! Si nici pe ceilalti! Dar constat ca multi devoreaza tot felul programe tv.' ori citesc aberatiile unor persoane "publice" ori citesc tot felul de informatii cu vadita tenta de a manipula si apoi sar in sus ca sunt imbecilizati de aceste informatii!
Dar mediile de socializare virtuale aduc si beneficii celor ce stiu sa le manipuleze! Sa nu uitam ca, insusi presedintele actual al Romaniei, isi datoreaza victoria , acestei baltoace numita facebook!
Pentru Petru! Ori ai copiii prea mici, ori nu stii ca ai cont pe fb! De regula iti fac ei cont si apoi isi dau tot feluri de like-uri ori vieti la jocurile online!
O duminica linistita tuturor!
Shrek

Mesajde XXL » 06 Mar 2016, 20:58

cristi x scrie:daca ai aruncat piatra trebuia sa ne spui care este si parerea ta.
.

...cand a aparut nebunia cu fb dintr-o prostie i-am facut o pagina
motanului Stelica in mai putin de o saptamana avea peste 100 de prieteni :D
...nu agreez ideea de socializare virtuala ,pot trai la fel de bine fara like-uri
urmaresc in schimb cateva pagini si sunt scarbit de cata prostie,ura,se revarsa in coment-uri
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde cristi x » 06 Mar 2016, 22:43

XXL scrie:urmaresc in schimb cateva pagini si sunt scarbit de cata prostie,ura,se revarsa in coment-uri

eu unde vad prostie pot si bloca. de ce trebuie sa urmaresti prostia???????
cristi x

Mesajde mellis » 07 Mar 2016, 00:17

"Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul."
citat celebru din Albert Einstein.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Mircea_63 » 07 Mar 2016, 02:00

Umberto Eco... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, a fost un scriitor minunat. Un nume respectat in domeniul semiotici...

Nimeni nu este infailibil, oricine poate spune si prostii. Pe de alta parte, are dreptate, dar numai judecand dintr-un punct de vedere. Din alte puncte, nu mai are. Nimic nu este numai bun. De data aceasta se pare ca a privit doar The dark side off the moon si ne-a spus ce a vazut acolo.

Blaga ne spunea: Ca un eretic stau pe gânduri şi mă-ntreb: De unde-şi are raiul - lumina? - Ştiu: Îl luminează iadul cu flăcările lui!

Ce alt exemplu am avea nevoie decat forumul nostru? :lol: Am intalnit oameni pe care ii indragesc si ma bucur ca i-am cunoscut fie si doar virtual, dar am intalnit si fragmente din ce descria Umberto Eco. Sa dau timpul inapoi stiind ce stiu acum, ce as alege?
De o mie de ori as alege sa suport "invazia **********", ca un fel de taxa, pentru a cunoaste oameni ce merita cunoscuti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde peterneamt » 07 Mar 2016, 08:30

Mircea_63 scrie: Am intalnit oameni pe care ii indragesc si ma bucur ca i-am cunoscut fie si doar virtual, dar am intalnit si fragmente din ce descria Umberto Eco. Sa dau timpul inapoi stiind ce stiu acum, ce as alege?
De o mie de ori as alege sa suport "invazia **********", ca un fel de taxa, pentru a cunoaste oameni ce merita cunoscuti.

I love you brother ! :D
peterneamt

Mesajde proapis13 » 07 Mar 2016, 10:11

lucky5strike scrie:Era vorba sa apara si treaba asta pe fb... :twisted:

Exista o singura retea de socializare care a introdus semnul dislike...
Intamplarea face sa cunosc pe unul dintre tinerii ce au creat reteaua...
Bounds, o nouă reţea de socializare care face furori în rândul tinerilor
http://atitudineseverin.ro/bounds-o-nou ... tinerilor/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde teinegru64 » 07 Mar 2016, 10:40

,,social media sau invazia i.mbecililor''
De la prosti si ******* am prins meserie.De la micul dumnezeu ...ala de la bariera...doar citate din clasici si replici din filme.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE