cristi_vidican scrie:Ideal e ca rapița să înceapă pe la mijlocul lui aprilie - ține vreo 3 săptămâni și pe când se gată de tot se deschide salcâmul. Mutăm așa la salcâm, albina își face orientarea, mierea se maturează la 18 umiditate și în prima zi de ciugulit la salcâm punem îzgonitoarele și extragem apoi în timp ce savurăm culesul la salcâm. Pe când am vândut mierea, deja magaziile sunt pline, bidoanele (adică butoaiele) goale, gata să fie umplute la loc cu salcâm, mătcile împerecheate și... așteptăm banii în cont și clienții la salcâm.
P.S. Când ai banii în cont, te așteaptă doctorii să ți-i ia pe toți
proapis13 scrie:La Mehedinti azinoapte a trecut bruma peste rapita....
Ioan Guist scrie:Cristi, cu cat mai repede cules, cu atat mai bine.Anul asta sunt decalaje.Trebuie profitat de ele.

Aurel1959 scrie:Exista rapita care se seamana primavara? Intreb pentru ca nu stiu, iar cineva mi-a spus ca in imediata apropiere a vetrei de stupina, se va semana rapita.Ce fel de rapita o fi ? Din ce stiu eu ,rapita se seamana toamna.
Aurel1959 scrie:Exista rapita care se seamana primavara? Intreb pentru ca nu stiu, iar cineva mi-a spus ca in imediata apropiere a vetrei de stupina, se va semana rapita.Ce fel de rapita o fi ? Din ce stiu eu ,rapita se seamana toamna.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori