In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168
Buna. Am gasit mai multe informatii despre rapita, folositoare, dar nicaieri n-am gasit cat timp sta inflorita ? Ma puteti ajuta cu aceasta informatie ? Multumesc.
Cantare ceva pana acum? Macar zona geografica si o evolutie in ultimele 6-7-8 zile. Eu la mine in zona , stationar cu rapita la 1-1.5km imprastiata peste tot estimez azi cam 1kg din ce am vazut in rame insa am inca si pomi fructiferi. Dupa cata apa e in sol si avand in vedere temperaturile bunicele pentru prima decada a lui aprilie ar trebui sa dea bine rapita ( 2-3kg/zi) . Stupii sunt buni..sunt sanse mari de o recolta buna anul asta.
Nu stiu cum e la voi ... dar la mine sunt rele .... nu-mi recunosc albinele ! Si asta la toti stupii .Culesul la rapita merge bine .Mancare au ,apa la discretie ,polen cu nemiluita ...ce naiba au de-s asa rele ?
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Stie cineva cum actioneaza substantele "Talstar" si "Nuprid" cu care a fost stropita rapita.Ce probelem intampina albina si cate zile sa nu se apropie de floare?
Mai am vreo 4-5 zile de floare. Sau strans in cat cam 5kg de rapita si fructiferi si sau cladit/si semiumplut vreo 4 foite de 1/2. Adica la 9 ron/ kg facui pana acum vreo 50 ron/ stup. Scad transport munca echipamente si... pot sa postez la rubrica " se poate trai din apicultura" E si mai minunat pentru cei care dorm in camp cu ei. Macar nu am vazut albina moarta la urdinis. Otravurile nu se fac simtite... Inca.
Hunbee scrie:Sau strans in cat cam 5kg de rapita si fructiferi si sau cladit/si semiumplut vreo 4 foite de 1/2.
Regula e cam așa: dacă la rapiță ai plus 20 de kg și stupii cam la fel, vei scoate 10 kg/familie. Așa că dacă ai plus 5 kg, vrei scoate cel mult 3. Acum să vezi ce fain e să trăiești din apicultură.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
La mine 800 gr astazi cu vant, mult mai slab fata de anul trecut si au rapita in bot dar degeaba ca nu da nectar cum ar trebuii! Lanul e inflorit 40-50 la %
Fileomera da 9 lei pe rapita. Cat sa mai si scada?? Prunul nu a secretat nectat aproape deloc, cu toate ca au fost conditii ideale. Mierea adunata e de la papadie si tiganci. Stupii sunt puternici, visam la productii record la salcam. Sper sa nu ramanem cu visele.