Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

nedumerire-2

Mesajde cristi x » 13 Apr 2016, 10:55

deoarece prima nedumerire a fost ingropata, incerc sa-mi exprim nedumeririle pe noua locatie.
1 - nu inteleg de ce oamenii mari se joaca toata ziua cu stupii, cu ramele. invarte stupul dupa soare, ia rama de jos si pune-o sus, ia-o de sus si pune-o jos, i-a rama cu puiet si pune-o in cat, ia-o din cat si pune-o in cuib. daca m-as duce la ei acasa si as incepe sa le mut mobila in fiecare zi, sigur dupa o saptamana ori m-ar ucide, ori s-ar sinucide. eu vad o singura explicatie: in copilarie nu au avut cu ce se juca.
2 - nu inteleg de ce unul care o are mica, vrea sa o aiba mare, iar cel care o are mare, vrea sa o aiba mica. sper ca ati inteles ca este vorba despre albina, nu?
am mai facut recomandarea: pt calarie e mai bine sa investiti intr-un cal, nu in albine.
cristi x

Re: nedumerire-2

Mesajde unincepator » 13 Apr 2016, 16:23

cristi x scrie:deoarece prima nedumerire a fost ingropata, incerc sa-mi exprim nedumeririle pe noua locatie.
1 - nu inteleg de ce oamenii mari se joaca toata ziua cu stupii, cu ramele. invarte stupul dupa soare, ia rama de jos si pune-o sus, ia-o de sus si pune-o jos, i-a rama cu puiet si pune-o in cat, ia-o din cat si pune-o in cuib. daca m-as duce la ei acasa si as incepe sa le mut mobila in fiecare zi, sigur dupa o saptamana ori m-ar ucide, ori s-ar sinucide. eu vad o singura explicatie: in copilarie nu au avut cu ce se juca.
2 - nu inteleg de ce unul care o are mica, vrea sa o aiba mare, iar cel care o are mare, vrea sa o aiba mica. sper ca ati inteles ca este vorba despre albina, nu?
am mai facut recomandarea: pt calarie e mai bine sa investiti intr-un cal, nu in albine.

Daaa,buna observatie,de sus pana jos.
unincepator

Mesajde mellis » 14 Apr 2016, 01:58

Este vorba de învățare..ca e bine sau prost rămâne de văzut la fiecare.
In alte vremuri se învăța de la un "nea' stuparu'" meserie.
Acum se invata din filme, net, sfaturi mai buna sau proaste...mai puțin cărți...nu generalizez...
Marea problema a începătorului sunt ramele, cum si când sa clădească...
Multi se lauda ca au clădit zeci de rame la fructiferi, ideal pentru a avea rame pt un cules ulterior..dar cum?
Se cam sare peste etape, cuibul incomplet, punem cat doar cu foite sus, cules slab...familie..
De unde sa se știe cum e o Fam buna si daca ar fi cum sa o tina-n frâu? Cum o tine activa, cuib blocat cu păstură...prag roire..
Unde dau rama si când?
Nedumeriri sunt multe, mai ales la începători si nu numai..
Se grăbește mersul dar după câteva sezoane...ar trebui sa fie diferență..de nedumerire..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde teinegru64 » 14 Apr 2016, 06:17

In stupul fiecaruia sta bastonul de maresal... sau chiar premiul Nobel. :D
Din experienta,..... atunci cand spun NU...pierd prieteni...Daca zic ...interesant,as fi curios ,asa ceva nu am experimentat....obtin informatie care ma scuteste de experimentari. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Mircea_63 » 14 Apr 2016, 12:21

teinegru64 scrie: Din experienta,..... atunci cand spun NU...pierd prieteni...Daca zic ...interesant,as fi curios ,asa ceva nu am experimentat....obtin informatie care ma scuteste de experimentari. :lol:

Interesant! Big LIKE pentru postarea asta. Totusi...Mitica, tu esti, ai patit ceva, esti bine? Nu te recunosc fara sarcasmul tau traditional. :shock:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde teinegru64 » 14 Apr 2016, 13:31

Mi-am vandut,,copii".Care erau pe STAS.Am ramas doar cu jucariile.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Shrek » 14 Apr 2016, 19:25

teinegru64 scrie:In stupul fiecaruia sta bastonul de maresal... sau chiar premiul Nobel. :D
Din experienta,..... atunci cand spun NU...pierd prieteni...Daca zic ...interesant,as fi curios ,asa ceva nu am experimentat....obtin informatie care ma scuteste de experimentari. :lol:

Bastonul de maresal?! Ai mare dreptate! Doar ca de cele mai multe ori, rolul acestuia este de a ne tabaci spinarea cand.......facem experimente pe albine, in ciuda tuturor sfaturilor primite!
La a doua observatie, sa intelegem ca nu duci lipsa de "prieteni" ? Iar dumneata le intorci favoarea punandu-i sa caute in stupi........premiul Nobel?! Poate ar trebui sa ii pui sa caute premiul in........fundul antivaroua!
Shrek

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE