Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2016, 15:46

jonny_it scrie:Noi suntem bolnavi de ceva timp, nu ne mai trece febra.

Voi da. La mine abia a trecut perioada de incubatie :P Si vorba ta jonny, o ai pe undeva prin paginile tale, daca maine apare albina roz, care e si mai buna, am uitat si de bk :P
Ganditi-va cam ce matci o fi avand prietenul Angellily, sunt un amestec de rase, dar nu are vecini, albine salbatice acolo nu exista ca nu trec iarna, si cand si-a luat ceva matci care or fi fost super, a tras mai departe din ele, izolat, cu o baza de selectie de 2000 de stupi ...
tuturicius

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:51

tuturicius scrie:Voi da. La mine abia a trecut perioada de incubatie :P Si vorba ta jonny, o ai pe undeva prin paginile tale, daca maine apare albina roz, care e si mai buna, am uitat si de bk :P
Ganditi-va cam ce matci o fi avand prietenul Angellily, sunt un amestec de rase, dar nu are vecini, albine salbatice acolo nu exista ca nu trec iarna, si cand si-a luat ceva matci care or fi fost super, a tras mai departe din ele, izolat, cu o baza de selectie de 2000 de stupi ...

Da, daca maine vine Eduard sau altcineva cu o rasa mai buna in 2 ani am schimbat tot. Poate sa fie si din Honolulu, daca se adapteaza la noi si produc mai mult din alea cresc. Toti o fac pe patriotii dar putini conduc dacii si multi pleaca in vacanta in strainatate. Pai tara noastra nu este frumoasa? Dacia nu are si ea tot 4 roti? :lol:

Nu stiu cine este Angellily. :?
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 15 Iun 2016, 15:52

prima dată am cumpărat mătci din Ro. Cică erau Carnia.
Erau tot una cu ale mele din roire.

Apoi am primit de un prieten 10 (de fapt au fost vreo 8) Carnica din mamă de dincolo.
La producție le-au bătut pe ale mele. Și la capitolul roire.
Printre cele 10 mi-a strecurat și 2 Bk.
La prima vedere am fost neplăcut surprins. Mi-a zis: urmărește-l și notează.

De atunci am pus ochii pe Bk.

Între timp am mai cumpărat Carnica din Ungaria. A fost un plus față de ale mele.
Am continuat să cumpăr Carnica.

Între timp am reușit să trag din Bk inseminat artificial.

Mi-a plăcut mai mult decât Carnica.
Diferența e dată de:
- roire redusă (în ce am tras eu a fost 0);
- productivitate peste Carnica (vorbesc la medie)
- blândețe - pentru mine, care mereu am lupte cu vecinii, acest lucru e foarte important. O vacă ce paște lângă stupi, azi a fugit între spini. Bine că nu m-a văzut proprietarul. mai stau 1 săptămână și nu mai vin niciodată acolo.
- populație mare, pregătite tot timpul pentru cules. La Carnica, de multe ori după salcâm pică populația. Se știe că, Carnica mobilizează albina mai bine pt cules și neglijează creșterea puietului.
- căpăcire rapidă a mierii. În aceleași condiții. Bk căpăcește mai rapid decât alte rase. Asta se poate vede destul de ușor.

Acestea sunt concluziile mele personale, în stupina mea
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2016, 15:59

jonny_it scrie:Nu stiu cine este Angellily. :?

Cel care duce mai departe treaba inceputa de DM. Prima pagină ‹ DIVERSE IN APICULTURA ‹ VIDEOCLIPUL SAPTAMANII< Tot din apicultura canadiana ...
tuturicius

Mesajde Bambucha » 15 Iun 2016, 22:10

Cine nu mangaie un BK pe inima si ficati vreo 3 ani sa vada daca "toarce" sau nu ca o carpatina-carnica e comentator de fotbal :P :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 15 Iun 2016, 22:43

Un prieten a prins un proiect gras pe fonduri europene.
În proiect trebuia și vreo 120 de stupi.
A cumpărat de undeva, la sfatul altui prieten Bk. Din țară.
În anul următor, la extracție la salcâm, băiatul prietenului îi zicea tatălui său: tu nu vezi că numai cei cu Bk au miere?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 15 Iun 2016, 22:51

tuturicius scrie:Si un exemplu legat de blandete maxima. Omul isi tine stupii doar in curti nelocuite. Risc mic de furt. Dar are vecini. Am vazut cum a recoltat caturile la 50 de bucati intr-o curte, vecinii erau dincolo de gard de plasa de sarma, ii vedeam. A suflat caturile cu atomizorul. Apoi ne-am plimbat la 1 m in fata stupilor sa vedem daca nu a aterizat vreo regina in iarba. Nu ne-a bagat in seama nici o albina. Nu aveam nici masca. Ba la salcam 3 a dus 150 de stupi la vreo 30 de m in fata caselor. Nici garduri nu erau. Asta nu poti sa o faci cu orice albina. Toata ideea de a tine stupii in sat ar pica fara albine maxim de blande. Si e o treaba sa dormi linistit ca nu iti fura stupii. Albine blande nu ca sa umblii in pielea goala, ci pentru motivul descris mai sus ...
Cumnatul meu a trebuit sa plece a doua oara din gradina unde ii tinea, pt ca nu mai puteau intra vecinii in gradina. Albine de ale noastre.
Eu vad toate treburile astea la prietenul meu, acuma spuneti-mi ca m-a lovit febra bk ... :P

Eu am rasa kk si la 3 metri, in spatele stupilor, vecinii prasesc...
La 10 metri, in fata stupilor, se ara cu caii...
Toti cei care vin la mine, se mira de blandetea lor, mai ales cand vad cum scutur ramele si cum lovesc cu podisorul in lada, ca sa-l scutur de albina, abia apoi dau cu un pic de fum, ca sa pot introduce dalta...

Eu zic s-o mai taiati cu blandetea raselor si cu schimbatul parului (asa ca lupul)...

P.S. Nu am nimic cu tine, Decebal, doar am folosit - ce-i cu rosu - din postarea ta.
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 15 Iun 2016, 23:16

Nu inteleg de ce va impungetzi.
Toate e bune, bucks, carpatine, carnice.
Daca li se da papa bun si sunt tratate , toate e bune.
Acuma e drept ca unele e mai bune ca altele....
andrei_calinescu

Mesajde ignatov andrei » 15 Iun 2016, 23:22

andrei_calinescu scrie:Nu inteleg de ce va impungetzi.
Toate e bune, bucks, carpatine, carnice.
Daca li se da papa bun si sunt tratate , toate e bune.
Acuma e drept ca unele e mai bune ca altele....

Andrei, cand vezi cum umbla - unii - prin stupi, iti vine sa spui ca si la spart lemne se umbla mai usor...
Dar vrem rase blande, sa nu ne rupa manusile si costumul de cosmonaut... ;)
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 15 Iun 2016, 23:27

Andrei , desi nu are legatura cu subiectul, ti-am trimis pe pagina ta o "manea" pe care o ascultam acum. Asa, ca sa ne bucuram impreuna.
andrei_calinescu

Mesajde cucubau » 16 Iun 2016, 00:45

Daca prostia ar durea multe s-ar schimba in lume . N-ar mai exista ipocrizie , capra vecinului n-ar mai fi asa grasa si nici lapte mai mult n-ar da. Toate s-ar schimba si maidaneza noastra indiferent cum s-ar chema n-ar mai fi nici adulata nici hulita.
Prea multi stupicultori lauda corciturile vecinilor fiinca sunt harnice si nu roiesc in timp ce ale lor nu au nici ceferticat si nici baltate nu sunt.
........
cucubau

Mesajde Mishu05 » 16 Iun 2016, 09:35

Rasele noastre sunt cele mai bune. Fara discutie.
Fişiere ataşate
33.jpg
rasa-holstein-vaci.jpg
Mishu05

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 09:40

Nu inteleg ce v-ati aprins asa. Sa fi avut super buckfast si tot degeaba intr-un an ca asta.

Cat costa o regina de asta(dar nu corcituri) si de unde pot cumpara?
asd2

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 09:44

Pardon: Baltata Romaneasca e cea mai buna vaca. Holstein-ul o fi dand ea ai mult lapte insa e pishvasar.
asd2

Mesajde andrei_calinescu » 16 Iun 2016, 09:46

Mishule, iar o dai la oase?
Lasa-i fratelo sa fie ca cimpanzeii prin cracile patriei.
Cred ca multi dintre apicultorii romani ar putea concura cu cei mai experimentati cataratori din lume, la cata experienta au cu roii...

Aici e vorba de confortul de lucru pe care-l ai ca apicultor, indiferent de perioada din sezon.
Mai precis, am pana in 200, vreau sa dorm linistit , stiind ca nu ma trezesc a doua zi si cand ajung la stupini copacii sunt plini de roi.
Adica nu-mi place vorba aia :"Lasa ma ca merge si asa".
Vorbesc la volume mari de lucru, nu stupini mici.
Si alta precizare, din cei 200 , 100 sunt fam de productie cu un volum de albina intre 30-40 rame Dadant 1/1- pe tot sezonul.
Dar asa cum spuneam, toate e bune.
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 16 Iun 2016, 11:50

asd2 scrie:Pardon: Baltata Romaneasca e cea mai buna vaca. Holstein-ul o fi dand ea ai mult lapte insa e pishvasar.

Se vede ca bei lapte doar de la supermarket :lol:
Conteaza procentul de grasime, vitamine, etc..

Da, in schimb o baltata hranita cu iarba de la munte, si furaje corespunzatoare posibil sa dea lapte de o calitate mai buna decat o vacuta mov hranita doar cu paie si chimicale. Dar albinele noastre indiferent de rasa culeg de pe aceleasi flori.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE