tuturicius scrie:Si un exemplu legat de blandete maxima. Omul isi tine stupii doar in curti nelocuite. Risc mic de furt.
Dar are vecini. Am vazut cum a recoltat caturile la 50 de bucati intr-o curte, vecinii erau dincolo de gard de plasa de sarma, ii vedeam. A suflat caturile cu atomizorul. Apoi ne-am plimbat la 1 m in fata stupilor sa vedem daca nu a aterizat vreo regina in iarba. Nu ne-a bagat in seama nici o albina. Nu aveam nici masca. Ba la salcam 3 a dus 150 de stupi la vreo 30 de m in fata caselor. Nici garduri nu erau. Asta nu poti sa o faci cu orice albina. Toata ideea de a tine stupii in sat ar pica fara albine maxim de blande. Si e o treaba sa dormi linistit ca nu iti fura stupii. Albine blande nu ca sa umblii in pielea goala, ci pentru motivul descris mai sus ...
Cumnatul meu a trebuit sa plece a doua oara din gradina unde ii tinea, pt ca nu mai puteau intra vecinii in gradina. Albine de ale noastre.
Eu vad toate treburile astea la prietenul meu, acuma spuneti-mi ca m-a lovit febra bk ...

Eu am rasa kk si la 3 metri, in spatele stupilor, vecinii prasesc...
La 10 metri, in fata stupilor, se ara cu caii...
Toti cei care vin la mine, se mira de blandetea lor, mai ales cand vad cum scutur ramele si cum lovesc cu podisorul in lada, ca sa-l scutur de albina, abia apoi dau cu un pic de fum, ca sa pot introduce dalta...
Eu zic s-o mai taiati cu blandetea raselor si cu schimbatul parului (asa ca lupul)...
P.S. Nu am nimic cu tine, Decebal, doar am folosit - ce-i cu rosu - din postarea ta.