O lae.
Chiar am avut un holstein. Nu era rau laptele dar mult mai putin gras decat cel de la baltata asa ca la ardeleni, care is baieti destepti foarte rar o sa vezi cate o ratacita de holstein. E foarte importanta si adaptabilitatea pe zona.
asd2 scrie:O lae.
Chiar am avut un holstein. Nu era rau laptele dar mult mai putin gras decat cel de la baltata asa ca la ardeleni, care is baieti destepti foarte rar o sa vezi cate o ratacita de holstein. E foarte importanta si adaptabilitatea pe zona.
tuturicius scrie:Exista rase de vaci ameliorate in lumea asta pentru orice vrei sa faci cu ele - lapte mult, lapte gras, carne. Noi nu am auzit decat de ale noastre si de Hollstein-Friza.
tuturicius scrie:Cu laptele va lamuresc eu rapid - sub 20 de litri pe zi cu o vaca intr-o ferma dai faliment.
Vrei un lapte de calitate iti iei o Jersey. Exista si asa ceva![]()
Pe langa productia de lapte o vaca trebuie sa si fete usor, sa aibe bazinul mare, distanta intre ischii, oasele de langa coada, mare. Ca sa nu tragi de vitel cu ce apuci ca sa il scoti. Si mai trebuie sa aibe multe altele.
Exista rase de vaci ameliorate in lumea asta pentru orice vrei sa faci cu ele - lapte mult, lapte gras, carne. Noi nu am auzit decat de ale noastre si de Hollstein-Friza.
PS
Nici de rasa noastra Bruna de Maramures nu stiu cati au auzit. Dar asa e la noi - daca ai o vaca, inseamna ca esti inginer zootehnist, medic veterinar, daca ai un tractor inseamna ca esti inginer agronom, daca ai o masina inseamna ca esti mecanic samd .....
csaa scrie:Ati trecut pe zootehnie??? Am si eu o intrebare apicola.
„Furnizorii” de matci buckfast mi-au spus ca imi pot trimite matcile (imperecheate) cam pe 15.07. Mai pot forma incepand cu acea data niste familii capabile sa treaca iarna cu bine, sau contramandez?
Multumesc pentru raspunsuri!
csaa scrie:Ati trecut pe zootehnie??? Am si eu o intrebare apicola.
„Furnizorii” de matci buckfast mi-au spus ca imi pot trimite matcile (imperecheate) cam pe 15.07. Mai pot forma incepand cu acea data niste familii capabile sa treaca iarna cu bine, sau contramandez?
Multumesc pentru raspunsuri!
eduard.rotaru scrie:Dar de Sura de Stepa ai auzit Decebal?...eu am apucat sa o si vad acum ceva timp...
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori