asd2 scrie:2 kg dar era cea mai rezistenta la tot felul de boli. Cu buckfastul vostru neadaptat nu va vad prea bine.
asd2 scrie:Salutare domnule Giovanni si toata stima din partea mea:
https://www.youtube.com/watch?v=lxFTjI9LE3o
stefanmadalin scrie:eduard.rotaru scrie:Dar de Sura de Stepa ai auzit Decebal?...eu am apucat sa o si vad acum ceva timp...
Cu 2 'kile' de lapte la zi...o bate orice capra mai de soi si furajata.
Ma indoiesc ca mai exista prin sud pe la noi. Poate la voi la moldova. Minunile se produc numai in Vaslui!![]()
![]()
stefanmadalin scrie:eduard.rotaru scrie:Dar de Sura de Stepa ai auzit Decebal?...eu am apucat sa o si vad acum ceva timp...
Cu 2 'kile' de lapte la zi...o bate orice capra mai de soi si furajata.
Ma indoiesc ca mai exista prin sud pe la noi. Poate la voi la moldova. Minunile se produc numai in Vaslui!![]()
![]()
Sa revenim la albinute.
stefanmadalin scrie:Sura de stepa este o rasa locala, formata si aclimatizata in zona de campie a Romaniei. Dupa parerea mea este disparuta complet din arealul sudic.
Principalul avantaj este rezistenta la conditiile locale de mediu si clima. A, si e buna la incrucisare cu alte rase.
Din rasele astea primare s-au facut tot felul de incrucisari si s-a ajuns la productivitate.
Nu e tocmai ok sa le comparam.
Importanta economica in fermele de bovine? Unde, cand? Fermele de azi au vaci ce dau peste 20 l lapte (minim minimorum). La un pret de 0,5-1,5 lei/litru lapte, e economica treaba.
Ca bagi marketing si scoti litrul la 3-4 lei, nu tine de sura noastra.
Ca transilvaneni nu au holstein e alta treaba, ei sunt cu infuziile de Simental de prin Austria-Elvetia-Germania.
Deci de ce e buna sura la noi in ferma? si importanta economic?
mellis scrie:D-nul Andrei, D-nul Eduard,
Aveți albine bune, felicitări,....puteți acoperi o cerință la nivel national daca mâine oamenii vor sa schimbe pomul?
Daca da, bravo vouă..daca nu .... o lăsam pe lapte ...
Sănătate..
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori