Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde lucky5strike » 24 Iun 2016, 16:35

La primul RO Exit, (cand va fi/de va fi...) o sa se aleaga praful si pulberea de branzica cu mucegai danez. Asta asa, ca sa stim cum ne situam . Da pana atunci, haai sa... ne mai distram... ;)
Va las copii, pasionati sau "cercetatori" din Romania... ca, bate floarea la usa.

PS: treaba aia cu "api" mi-a dat de gandit... da va sfatuiesc sa bagati la cap zisa lui Phyrrus ... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 24 Iun 2016, 22:37

lucky5strike scrie:La primul RO Exit, (cand va fi/de va fi...) o sa se aleaga praful si pulberea de branzica cu mucegai danez. Asta asa, ca sa stim cum ne situam .:

Din contră. Se va alege praful de Romanica când vor rupe tinerii graniţele. Brânza daneză o va duce bine Merci.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde lucky5strike » 24 Iun 2016, 23:08

pas
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 25 Iun 2016, 08:00

Cand apicultorii care nu deosebesc puietul prin stupi (spunea unul ca matca a depus, intai, puiet compact de trantori, apoi a ouat "bine") - si-s multi, Doamne, cata frunza... cata iarba... - isi vor exercita dreptul la "pareri", sa nu avem pretentii...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 25 Iun 2016, 09:42

cristi_vidican scrie:Cineva sa de un răspuns/reactie la ce a scris Daniel Popovici.
Ma tem cam mai mult decât a spune: A noastră e mai buna, nu putem

Cu domnul Cristian Bratu as fi purtat, cu mare placere, un dialog!
In general, evit discutiile cu executantii...
ignatov andrei

Mesajde tuturicius » 25 Iun 2016, 11:01

ignatov andrei scrie:Cand apicultorii care nu deosebesc puietul prin stupi (spunea unul ca matca a depus, intai, puiet compact de trantori, apoi a ouat "bine") - si-s multi, Doamne, cata frunza... cata iarba... - isi vor exercita dreptul la "pareri", sa nu avem pretentii...

Eu afirmam lucrul asta. M-ai si intrebat intr-o seara cum mai e cu matcile alea. Ti-am spus ca au umplut o rama cu puiet de trantor si apoi au ouat "bine" - puiet de lucratoare, compact.
Doua posibilitati sunt aici - ori eu nu stiu sa deosebesc puietul de trantore, ori nu tot ce spui tu e axioma. Mai bine ti-ai lua si tu un bk si mai vezi ce lucruri noi mai afli.
Daca tot vrei sa continui, iti mai pot da doua exemple: ai ras de mine cand am spus ca vreau sa fac o numaratoare de nosema acum. De unde nosemaaa ... daca au albinele nectar si pastura??? Iar un exemplu de "ciocu' mic"... Nu am tinut sa te trag de maneca, dar microscopul la mine e si mi-au iesit numaratori de 13 milioane.... 14 milioane.... Si pastura iti dai seama ca au avut anul asta stupii din belsug, au si acuma si mai mult decat le trebuie ... Ma rog, putem lua in calcul ca nici sa numar prea bine nu stiu :roll:
Intr-o seara imi spunea un prieten sa tin cont cand bag botca la un roi sa imi aduc aminte de ce spunea DM ca te face cate unul cu nervii ... nu vrea botca ta. Si a observat ca daca pui botca chiar in locul botcii lui cresc sansele sa nu o mai roada. Si iar ne-ai trimis la plimbare - cum sa nu accepte botca, singurul motiv poate fi ca nu e in regula matca inauntru. Ti-am spus si atunci, dar trecusesi la alt subiect, ca de aia iti spun ca nu se poate vorbi de tine, doar ce vrei tu. Iti spun si acum: Dan Margarit, omul ala, o fi vazut si el cateva albine la viata lui ...
Sunt si eu unul dintre cei "cata frunza ... cata iarba ...", numai ca mai e cate un lucru, pe ici, pe colo, unde e mai greu sa ma convingi, pe mine sau pe altii, ca bat campii ;)

PS
Informatia in ziua de azi circula cu viteza luminii, cat e lumea de mare. Generatia noua, care are acces si la informatia de pe afara, vede, vrea, implementeaza si la noi lucruri noi, si vine peste tine ca tavalugul, inclusiv cu titlul acestui topic :!:

Hai! Sa auzim numai de bine!
tuturicius

Mesajde ignatov andrei » 25 Iun 2016, 16:13

tuturicius scrie:
ignatov andrei scrie:Cand apicultorii care nu deosebesc puietul prin stupi (spunea unul ca matca a depus, intai, puiet compact de trantori, apoi a ouat "bine") - si-s multi, Doamne, cata frunza... cata iarba... - isi vor exercita dreptul la "pareri", sa nu avem pretentii...

Eu afirmam lucrul asta. M-ai si intrebat intr-o seara cum mai e cu matcile alea. Ti-am spus ca au umplut o rama cu puiet de trantor si apoi au ouat "bine" - puiet de lucratoare, compact.
Doua posibilitati sunt aici - ori eu nu stiu sa deosebesc puietul de trantore, ori nu tot ce spui tu e axioma. Mai bine ti-ai lua si tu un bk si mai vezi ce lucruri noi mai afli.
Daca tot vrei sa continui, iti mai pot da doua exemple: ai ras de mine cand am spus ca vreau sa fac o numaratoare de nosema acum. De unde nosemaaa ... daca au albinele nectar si pastura??? Iar un exemplu de "ciocu' mic"... Nu am tinut sa te trag de maneca, dar microscopul la mine e si mi-au iesit numaratori de 13 milioane.... 14 milioane.... Si pastura iti dai seama ca au avut anul asta stupii din belsug, au si acuma si mai mult decat le trebuie ... Ma rog, putem lua in calcul ca nici sa numar prea bine nu stiu :roll:
Intr-o seara imi spunea un prieten sa tin cont cand bag botca la un roi sa imi aduc aminte de ce spunea DM ca te face cate unul cu nervii ... nu vrea botca ta. Si a observat ca daca pui botca chiar in locul botcii lui cresc sansele sa nu o mai roada. Si iar ne-ai trimis la plimbare - cum sa nu accepte botca, singurul motiv poate fi ca nu e in regula matca inauntru. Ti-am spus si atunci, dar trecusesi la alt subiect, ca de aia iti spun ca nu se poate vorbi de tine, doar ce vrei tu. Iti spun si acum: Dan Margarit, omul ala, o fi vazut si el cateva albine la viata lui ...
Sunt si eu unul dintre cei "cata frunza ... cata iarba ...", numai ca mai e cate un lucru, pe ici, pe colo, unde e mai greu sa ma convingi, pe mine sau pe altii, ca bat campii ;)

PS
Informatia in ziua de azi circula cu viteza luminii, cat e lumea de mare. Generatia noua, care are acces si la informatia de pe afara, vede, vrea, implementeaza si la noi lucruri noi, si vine peste tine ca tavalugul, inclusiv cu titlul acestui topic :!:

Hai! Sa auzim numai de bine!

Una e sa fie spori si alta sa fie boala. Numara-ti bacteriile nocive din organism si ai sa vezi cate boli ai....
Ai cateva mii de miliarde de spori! Asta inseamna ca esti bolnav...?!?

Chestia cu botca... e de adormit copiii...
DM a vorbit pe intelesul vostru si stie el ce trebuie spus "generatiei noi", superinformata... :lol:

Vezi sa nu vina peste voi, tavalugul, nu-ti mai umple curu' de lacrimi cand e vorba de mine!

P.S. Cand faceti tampenii prin familiile de albine, normal sa apara si altfel de "teorii valabile"...
Faptul ca unele lucruri se intampla, nu inseamna ca e si normal, iar eu sa fac bine si sa ma documentez si in PSEUDOAPICULTURA...
ignatov andrei

Mesajde tuturicius » 25 Iun 2016, 16:42

Andrei ... ia-ti un microscop, invata sa il folosesti, nu e mare lucru, daca vrei iti spun cum se face, si vei putea atunci vorbi si tu la concret despre nosema. O sa poti sa ne anunti, atat pe noi cat si lumea apicola mondiala, cum ai facut tu tot ce trebuie in familii si nu ai nici nosema, nici nu ai facut nu stiu ce tratamente. Ca se framanta oamenii in toata lumea cu nosema asta. Acum vorbesti doar teoretic, si foarte arogant.
Eu, vet fiind, nu sunt cel mai bun client sa-mi explici mie cum e cu incarcaturile alea de spori. Am si stupi tratati, unde am numarat doar un milion si ceva de spori, si parca se vede o diferenta la cum arata stupii aia :roll: Parca-i cam mare :roll: 1,25 milioane fata de 13-14 milioane :roll:
Inclusiv nosema vine peste tine ca tavalugul ;)
tuturicius

Mesajde tuturicius » 25 Iun 2016, 17:00

Problema e ca nosema nu e o bacterie, e un parazit unicelular. Bacterii in mine precis am multe. Paraziti ma cam indoiesc sa am prea multi. Am avut un coleg, cand eram studenti, era infestat cu giardia. Daca vrei, putem sa o socotim un echivalent la oameni. Dreac stie ... dar omul s-a tratat ... nu prea ii venea sa zburde deloc...

LE
Tu nu ai idee, pentru ca nu ai pregatirea necesara, ce inseamna cateva zeci de milioane de spori in tubul digestiv al unei fiinte de marimea unei albine: inseamna ca aia, biata, cand face kk, jumate din continut e spori ...
Zi-mi daca vrei de altceva, de botci, de ce vrei tu, lasa-ma cu nosema ...
tuturicius

Mesajde ignatov andrei » 25 Iun 2016, 23:00

tuturicius scrie:Problema e ca nosema nu e o bacterie, e un parazit unicelular. Bacterii in mine precis am multe. Paraziti ma cam indoiesc sa am prea multi. Am avut un coleg, cand eram studenti, era infestat cu giardia. Daca vrei, putem sa o socotim un echivalent la oameni. Dreac stie ... dar omul s-a tratat ... nu prea ii venea sa zburde deloc...

LE
Tu nu ai idee, pentru ca nu ai pregatirea necesara, ce inseamna cateva zeci de milioane de spori in tubul digestiv al unei fiinte de marimea unei albine: inseamna ca aia, biata, cand face kk, jumate din continut e spori ...
Zi-mi daca vrei de altceva, de botci, de ce vrei tu, lasa-ma cu nosema ...

Am zis, eu, ca nosema e bacterie...?!? Nu incerca sa cauti "argumente", pentru mine esti deja trecut in catalogul celor care au nevoie de translator, ca sa priceapa toate tampeniile pe care le debitez in domeniul apicol.
Daca tot esti VT, trebuia sa-ti dai seama ca am facut referire doar la faptul ca orice organism este bombardat cu "de toate", dar asta nu inseamna ca e si bolnav. Dar daca matalutza ai ceva cu persoana mea, adica ti se cam indoaie "omusoru", e problema lu' matale!
ignatov andrei

Mesajde Bambucha » 27 Iun 2016, 08:06

Daca mereu veti merge pe sintagma "sa moara capra...." in loc sa puneti osul, sa nu va mirati ca "vanatul prost si sofisticat" o ia pe pajistea mai verde si mai grasa!
Veti sfarsi exact ca institutia, unde degeaba sunt oameni de toata isprava daca managementul e ramas incremenit in era dinozaurilor.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tuturicius » 27 Iun 2016, 09:40

ignatov andrei scrie:
Am zis, eu, ca nosema e bacterie...?!? Nu incerca sa cauti "argumente", pentru mine esti deja trecut in catalogul celor care au nevoie de translator, ca sa priceapa toate tampeniile pe care le debitez ....

deocamdata incerc eu sa-ti traduc cum e cu nosema.
Nu ai spus ca e bacterie dar ai dat exemplul cu bacteriile, care e foarte prost ales si induce in eroare. Suntem plini de bacterii nu si de paraziti. Ma rog, plini de bacterii, dar tu spui ca de spori. Spori produc doar bacteriile din genurile Clostridium sau Bacillus si astea in general cand le avem in noi se cam simte - io stiu ... un antrax te cam prinzi ca il ai :roll:
Adica tu linistesti oamenii cu un exemplu facut la moment, complet aiurea.
E periculos sa indemni oamenii sa nu se protejeze gara a cunoaste fenomenul. Tu poti da din gura la nesfarsit, dar pt ei sunt in joc albinele si banii lor. Cand nu esti nici macar documentat, intr-o problema asa sensibila, cel mai bine e sa taci. Exemple de astea pe genunchi poate oricare sa dea cu zecile si poate parea ca se potrivesc o gramada de gogoritze. Dar numai pare, nu si rasare ;)
tuturicius

Mesajde Ioan Guist » 27 Iun 2016, 10:22

Daniele !! tot mai ai radare?
De 10 ani se discuta in contre si la oha.De atunci si pana azi, daca se apucau 2 sau mai multi de treaba , avem o... intamplare.
Dar de ce sa treci la treaba cand se poate pierde vremea cu capra si tzapul si gaina vecinului? E mai comod !!Muult mai comod sa traiesti din social (pna-minimis-subventie-mocalitate-ciupeli) decat din munca.

Ca se interzice, ca se scumpeste pana la 1000 euro pe bucata, ca sunt dependente,ca nu se preteaza , ca nu are guse si nici aripi destule, ca e africanizata absconsa pentru a darama "sfantul" popor Dacic.Ca ..."nu ne vindem tara" Tzarisoara mea... https://www.youtube.com/watch?v=-b9U5jKxT58

Asa ca ..." Ameliorarea si selectia din Romania sunt Admirabile si sublime as putea zice dar lipsesc cu desavarsire" este continutul acestui topic si pe acest subiect de 30 ani.

Mai Daniele vezi-ti ma de treaba !!Ca ai destula.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 27 Iun 2016, 16:02

tuturicius scrie:
ignatov andrei scrie:
Am zis, eu, ca nosema e bacterie...?!? Nu incerca sa cauti "argumente", pentru mine esti deja trecut in catalogul celor care au nevoie de translator, ca sa priceapa toate tampeniile pe care le debitez ....

deocamdata incerc eu sa-ti traduc cum e cu nosema.
Nu ai spus ca e bacterie dar ai dat exemplul cu bacteriile, care e foarte prost ales si induce in eroare. Suntem plini de bacterii nu si de paraziti. Ma rog, plini de bacterii, dar tu spui ca de spori. Spori produc doar bacteriile din genurile Clostridium sau Bacillus si astea in general cand le avem in noi se cam simte - io stiu ... un antrax te cam prinzi ca il ai :roll:
Adica tu linistesti oamenii cu un exemplu facut la moment, complet aiurea.
E periculos sa indemni oamenii sa nu se protejeze gara a cunoaste fenomenul. Tu poti da din gura la nesfarsit, dar pt ei sunt in joc albinele si banii lor. Cand nu esti nici macar documentat, intr-o problema asa sensibila, cel mai bine e sa taci. Exemple de astea pe genunchi poate oricare sa dea cu zecile si poate parea ca se potrivesc o gramada de gogoritze. Dar numai pare, nu si rasare ;)

Tradu copiilor din fata portii, bai pufulete...
Baietele, tu nu stii nici jumate din ce scrie in cartea lui Ograda si te dai buric de tufa.
Las-o moarta, bine ca n-avem de-al de tine pe la DSV...

Cel din oglinda ce zice...?!?
ignatov andrei

Mesajde tuturicius » 27 Iun 2016, 16:14

ignatov andrei scrie:Tradu copiilor din fata portii, bai pufulete...
Baietele, tu nu stii nici jumate din ce scrie in cartea lui Ograda si te dai buric de tufa.

Cel din oglinda isi recunoaste infrangerea in fata argumentelor stiintifice luate din cartea lui Ograda, "pufulete" si "buric" :P
tuturicius

Mesajde ignatov andrei » 27 Iun 2016, 16:22

tuturicius scrie:
ignatov andrei scrie:Tradu copiilor din fata portii, bai pufulete...

Cel din oglinda isi recunoaste infrangerea in fata argumentelor stiintifice luate din cartea lui Ograda, "pufulete" si "buric" :P

Mai bine citeste MP si ai sa vezi cat de mult umbli prin balti urat mirositoare!
In traducere:
- du-te...
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE