Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: A renuntat la UK pentru o afacere in Romania

Mesajde zip2006 » 30 Iun 2016, 21:51

Salutare la toata lumea ,mai frati de breasla viata la tara e grea si asa a fost dintodeauna se facea cu calul ,boii etc si cu familii numeroase (multi copii) asa au razbit bunicii si parintii nostri de au trait ....in conditile date in care familiile noastre sint de 2 ,3 membri sa nu ne miram ca nu avem cu cine face treaba ,apicultura ar trebui sa fie o afacere de familie ,dar numerosa sa nu apelezi la nimeni si sa nu faci reprosuri nimanui ca nu vine sa -ti munceasca indiferent cit ii dai .Comoditatea asta si lincezeala ne va aduce pieirea ca natie ,toata lumea e comoda si asteapta sa munceasca altul pentru el pe bani putini ...canci nu mai are cine ..femeile noastre sint comode cu servici sau fara nu fac decit un copil sau doi ,problema demografica e la noi cheia ....si ca incheiere daca imi pare rau de ceva in viata e ca nu am mai multi copii (am 2 baieti) sotia are rh negativ si exista riscul de a face copii cu handicap ,asa ca mingea e in terenul nostru daca vom sti sa marcam ..in ultimul timp nu prea nimerim poarta ...salvarea vine de la noi ...familii numeroase si afaceri de familie si iarba se tunde de care mezin....salutare.
zip2006

Mesajde florin trintoru » 30 Iun 2016, 22:20

Sunt de acord cu tine in ce ai zis,am si eu doi copii si ma ajuta sa car rame,caturi ,afumătoare plasa cu scule pe deal unde am stupii ,nu am plecat la floare încă pentru că nu am cu cine sa încarc si sa descarc ,fata are14ani si băiatul are9 ,mai aștept citiva ani pina să mă poată ajuta ,acum doi ani am dus la floare cu sotia roibuni cînd am venit înapoi erau stupi cu caturi grei ,nu stiu daca mai încerc faza asta anul acesta
florin trintoru

Mesajde cristi_vidican » 01 Iul 2016, 09:50

Dumnezeu ne da copii sa-i educam si sa facem din ei oameni.
A-i pune de multe ori la lucru in stupina inseamna a-i exploata.
Adica, noi stim ce inseamna o zi de extras, o noapte de mutat...
Si eu ma simt dupa o astfel de lucrare. (sa nu intelegeti ca nu sunt de acord ca trebuie copilul sa munceasca.)

BAiatul meu e alergic rau la albine, asa ca va sta de-o parte. Fetita e ok, dar nu stiu ce va fi. Sotia ma iubeste, dar nu prea vrea sa auda albine prin preajma capului.
Asa ca, ma descurc intr-un alt fel.
2 Oameni mi-au cerut sa-i invat apicultura. Dintre multi care m-au rugat, acestia s-au dovedit a fi foarte seriosi si de buna credinta.
Ma ajuta la mutat, ma ajuta la extras si ori de cate ori am nevoie.
La fel fac si eu cu ei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Cristian IONITA » 01 Iul 2016, 11:05

in mod sigur nu e aplicabil 100% dar ptr a lucra singur se pot rezolva multe cu "dotari" eficiente:
- lisa si planul inclinat inlocuieste cu succes oamenii in plus ptr hamaleala la incarcat / descarcat;
- masina de descapacit + centrifuga performanta - inlocuieste echipa de descapacit;
- bancul de asamblare si cel insarmare - la fel
etc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2016, 13:54

cristi_vidican scrie:2 Oameni mi-au cerut sa-i invat apicultura. Dintre multi care m-au rugat, acestia s-au dovedit a fi foarte seriosi si de buna credinta.
Ma ajuta la mutat, ma ajuta la extras si ori de cate ori am nevoie.
La fel fac si eu cu ei.

Esti norocos.

Copiii posibil sa fie mai ok cand cresc. Si eu cand am inceput apicultura(la 14 ani) eram alergic, stateam cu claritine-ul in buzunar cand mergeam la stupi. Ma umflam si mi se facea rau, dureri de cap, mancarimi pe tot corpul. Dupa cateva reprize de intepaturi mi-am revenit dar nu m-am gandit niciodata sa renunt :lol:

PS: sunt si apicultori alergici, cam periculos da nu imposibil, de aia exista BK. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2016, 13:55

Cristian IONITA scrie:in mod sigur nu e aplicabil 100% dar ptr a lucra singur se pot rezolva multe cu "dotari" eficiente:
- lisa si planul inclinat inlocuieste cu succes oamenii in plus ptr hamaleala la incarcat / descarcat;
- masina de descapacit + centrifuga performanta - inlocuieste echipa de descapacit;
- bancul de asamblare si cel insarmare - la fel
etc

Cam greu sa alergi si cu lisa si la masina de descapacit in acelasi timp. :lol: Dar ususeara munca mult, in loc de 2 oameni tii doar unul.
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 01 Iul 2016, 14:13

Eh ... macar sa fie cules suficient ca sa nu fac fata si la plimbat lisa si la masina de descapacit.

De ce "simultan"? .... loc de depozitare si magazii de schimb sa fie si scapi de urgenta extrasului.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE