Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 18 Iul 2016, 19:08

Am un coleg in judet, Sandu George..il gasiti pe Facebook...el are deja o macara usoara gen Ezyloader, se lucreaza usor cu ea...deocamdata ma setez sa ajung la 200-240 de familii, sa imping si un proiect si printre picaturi sa vad ce macara imi croiesc si ce transpalet.
E pus pe Facebook filmul cu macaraua...nu e cine stie ce sfaraiala...a lucrat cam 2 luni la ea si ca si costuri este sub 1000 Euro.
Pana la 2 corpuri pe inaltime merge perfect cu lisa pe teren...la impins pe plan inclinat cred ca e mai greu.
Oricum..cu rabdare si cu putina gandire se gasesc solutii bune.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Iul 2016, 19:22

teinegru64 scrie:Niciodata sa nu uiti ca practici apicultura pe un alt tip de stup.
Probail ai vrut sa scrii ...divizat.
Cartile sunt pline de unificari....Orice autor ce se respeta indeana la unificare. :lol:

Pai daca fac salcamul cu ei la 3 corpuri, dupa ce trece culesul imi convine sa trantesc jos doi paleti, sa impart pe ei corpuri cate doua, puiet etc..sa bag eventual diafragme si sa ii duc undeva..
Imi place sa fac ceva foarte versatil...si asa se prefigureaza ca va fi.

Aici se vede altfel decat in poze https://youtu.be/H4rori7lB_Q
BUNKA

Mesajde vulpea » 19 Iul 2016, 22:35

'nene',mi se pare mie sau te-ai 'dat' la o combinata Vener-Margarit ? vezi ca-ti 'frangi' gatul daca nu esti beton,in final (240 zici ?),la alde mecanizare !!!parerea mea(si nu zic cu rautate-succes deplin,nu 'succesuri)'.
vulpea

Mesajde vulpea » 19 Iul 2016, 22:39

PS.cam cat m-ar costa o dubla de 13 R pe palet ? si mai ales,cam cat te mai lasi 'asteptat'?
vulpea

Mesajde vulpea » 20 Iul 2016, 09:14

PS2.nu te bag cu capul in 'ghilotina' ,zic eu,pentru doar 1 buc. ce zici ?
vulpea

Mesajde BUNKA » 20 Iul 2016, 19:40

vulpea scrie:'nene',mi se pare mie sau te-ai 'dat' la o combinata Vener-Margarit ? vezi ca-ti 'frangi' gatul daca nu esti beton,in final (240 zici ?),la alde mecanizare !!!parerea mea(si nu zic cu rautate-succes deplin,nu 'succesuri)'.

Sa zicem ca am suficiente surse de inspiratie de supercalitate.
Nu in final...ci la anul, in final 1000.
Beton daca nu sunt...ma fac !!
Mecanizare..trebuie, eu o gandesc simplutz deocamdata :
Un pick-up..daca nu am bani de benzina pt Dodge Ram deocamdata..incep cu Mitsubishi L200 2,5 diesel.
O remorca de 4-4,5 m/2,2m cu rotile sub ea.
O macara gen Ezy...s-a mai facut, chiar o cunostinta de a mea a realizat-o asta dupa indelungi planuri si discutii impreuna...nu e greu.
Pe masina un flattbed de 2m/1,8m
Restul gen ..centrifuga ax orizontal cu capacitate 100 rame...cu timpul...manufactura inox.
Alte trocarice acareturi...cu timpul

Investitiile le fac pe bani din polen, familii, miere....tamplaria este o istorie deja...o voi mai face doar pt mine si pt un amic (aduce numai belele...exemple sunt multe )

Bag la construit...si ele se conformeaza.
Fişiere ataşate
rsz_11img_20160719_113059-1.jpg
Ultima oară modificat de BUNKA pe 20 Iul 2016, 20:05, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Iul 2016, 19:42

vulpea scrie:PS.cam cat m-ar costa o dubla de 13 R pe palet ? si mai ales,cam cat te mai lasi 'asteptat'?

Nu-mi trebuie...gata...las pe altii...
Eu mai platesc ce daravele mai am si gata...numai pt mine mai fac atat.
Am cozi...le rezolv si schimb macazul definitiv.
In tamplarie se ruleaza multi bani, se castiga putin cu riscuri mari, cu bataie de cap si cu foarte multa munca...si te poti trezi inglodat in belele...asa ca imi ajunge frate.
Ma multumesc ca stiu sa imi fac mie...deja inseamna foarte mult...

Asa merg roii
Tre sa mai pun de 15-30 kg matrafox..
Fişiere ataşate
rsz_1img_20160719_103355-1.jpg
BUNKA

Mesajde yuonyuon » 20 Iul 2016, 20:19

La capitolu tamplarie is 100 % decord . Aveam si eu ganduri mari , dupa ce am terminat atelierul sa dovedit ca e deajuns ca imi fac cutiile si ramele cum vreau eu e mai mult decat suficient . tre sa faci un singur lucru si ala sa il baci bine , adica miere.

Lamurestema sipa mine , cum adica flatbed la l200 . tai din caroserie. sau vroiai sa zici de modelele drop side.
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 20 Iul 2016, 20:21

mam lamurit singur , e tot aia . spor la treaba .
yuonyuon

Mesajde vulpea » 20 Iul 2016, 21:17

bunka,daca tot nu m-ai multumit cu raspunsul,atunci sa-ti 'trag' si eu sub centura(sti de gluma,nu ?):mi se pare mie sau s-a cam dus draq cu Delon.ul tau ?. nu de alta dar aduce al draq cu un orizontal in pat cald , divizat.ia fi curios si vezi orizontalul modificat al lui Mihai Papuc (Rep. Moldova).astept cu nerabdare 'sa ma faci praf'.desi ti-am scris 'la naduf',totusi astept sa fi de acord macar la 1 buc paletut 13R dublu si la ce pret.aceeasi stima si spor in toate .
vulpea

Mesajde BUNKA » 20 Iul 2016, 22:23

Pe toate utilitarele astea se pot demonta benele si pune "platforma" pe romaneste...eu am preluat termenul flattbed de pe net ca asa i se zice prin EU si SUA pe la firmele care se ocupa cu producerea si montajul lor.
Sunt din diferite materiale, cel mai bun se pare ca e un soi de aluminiu...pt ca este usor si rezistent.
Deci..treaba asta ajuta ca poti cara paleti, paletei etc...asta inseamna ceva greutate pe masina, deci aderenta..se stie ca aceste camionete nu se descurca excelent pe noroaie decat daca au ceva greu in lada.
Argumente am suficiente pt toata treaba cum o vad eu...cred ca e mai important sa implementez "proiectul" decat sa il discut.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Iul 2016, 22:30

yuonyuon scrie:La capitolu tamplarie is 100 % decord . Aveam si eu ganduri mari , dupa ce am terminat atelierul sa dovedit ca e deajuns ca imi fac cutiile si ramele cum vreau eu e mai mult decat suficient . tre sa faci un singur lucru si ala sa il baci bine , adica miere.

Lamurestema sipa mine , cum adica flatbed la l200 . tai din caroserie. sau vroiai sa zici de modelele drop side.

Da..eu m-am lamurit mai greu..intai m-am "inamolit" apoi mi-am tras concluziile.
M-am uitat si eu in stanga..m-am uitat in dreapta...si n-am vazut nici un atelier infloritor, dimpotriva..numai probleme de diferite tipuri pe la toate, in final multi renunta...chiar si cei cu multa forta financiara ajung la aceeasi concluzie.
Deci...cam asta e !!
M-am saturat sa ma tot uit la altii cum fac proiecte..se dezvolta si eu...prestez "gratis".
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Iul 2016, 22:44

vulpea scrie:bunka,daca tot nu m-ai multumit cu raspunsul,atunci sa-ti 'trag' si eu sub centura(sti de gluma,nu ?):mi se pare mie sau s-a cam dus draq cu Delon.ul tau ?. nu de alta dar aduce al draq cu un orizontal in pat cald , divizat.ia fi curios si vezi orizontalul modificat al lui Mihai Papuc (Rep. Moldova).astept cu nerabdare 'sa ma faci praf'.desi ti-am scris 'la naduf',totusi astept sa fi de acord macar la 1 buc paletut 13R dublu si la ce pret.aceeasi stima si spor in toate .

Delonul meu a evoluat.
Este ceva foarte versatil..poate fi folosit si la nuclei imperechere, la roi..iernare roi, formare si iernare familii, formare si iernare familii de productie pe doua corpuri, utilizare familii de productie pe 3 corpuri..folosesc acelasi palet, acelasi corp, acelasi capac, diafragma si rama pt toate fazele astea..
Daca vrei 1000 sau 2000 trebuie sa ai ceva care sa poata fi folosit intr-un context...adica metoda de lucru.
Metoda de lucru trebuie sa fie in acelasi timp deservita de materiale "stas"...uniformizate...care sa raspunda cerintelor metodei de lucru.
Cred ca ma incurc in explicatii...ati inteles voi din imagini, sunt convins.
BUNKA

Mesajde yuonyuon » 20 Iul 2016, 23:57

yuonyuon

Mesajde vulpea » 21 Iul 2016, 00:25

nu stiu cum draq faci ca tot nu-mi raspunzi la ce ma intereseaza pe mine.sanatate.
vulpea

Mesajde un OM » 21 Iul 2016, 06:33

De raspuns a raspuns, probabil nu va convine...raspunsul.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR