cristi_vidican scrie:Florin,
mă bucur să văd cum ai crescut.
Anul acesta te-ai învârtit în cercuri înalte, lângă oameni umblați prin apicultura românească.
Te-aș provoca să ne împărtășești din ceea ce ai învățat. Mai ales într-un an ca acesta, în care multe nu au mers cum ne-am dorit.
Salut Cristi!
Nu sunt genul care sa dea din casa si nu voi da detalii care tin de specificul stupinelor vazute insa voi face cateva consideratii generale.
Am vazut nivelul la care se poate ajunge in apicultura la noi. Cu siguranta nu este tocmai tipul de apicultura spre care ma indrept. Imi place pastoralul dar...pana la un punct.
Un numar mare de familii plimbate in pastoral poate parea impresionant dar efortul imi pare titanic iar cheltuielile foarte mari. Probabil ca un an bun ar face sa merite dar intr-un an ca asta...Cu alte cuvinte o stupina mare ne face sa ne gandim la amploarea castigului insa implica
socoteli la care nu ne gandim. Si astea sunt sigure.
Legat de cresterea mea in numarul de colonii...s-ar fi produs oricum si fara aceasta oportunitate si chiar nu-i nimic spectaculos.
Adevarata crestere este in bagajul de cunostinte si in vizualizarea
live a interventiilor intr-o stupina mare...lamurirea unor mituri care dinafara pot parea ''uau'' insa disecate pe indelete cu stupul deschis ori la ceas de seara capata un contur cat se poate de simplu si logic. Am gasit deschidere si pentru asta multumesc baietilor!