Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde Marius Adrian » 04 Aug 2016, 21:43

Ma refeream la faptul ca s-a spus ca se va da hotararea de guvern privind ajutorul de minimis pentru apicultori dupa rectificarea de buget . Rectificarea de buget a avut loc vineri si asteptam hotararea . Deocamdata nimic.
Marius Adrian

Mesajde proapis13 » 05 Aug 2016, 00:20

Prima rectificare bugetară din 2016

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q= ... uzTcZrjdvg

- 405,3 milioane de pentru agricultură, subvenții pentru plata deconturilor la motorină trim II și III 2016 și
acordare ajutoare de minimis pentru sectorul zootehnic
(suma s-a asigurat prin redistribuire din bugetul Ministerului Agriculturii);
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kovacslg » 05 Aug 2016, 00:50

Daca ajutorul va fi de 15 lei, insemnand 3 euro si ceva, rezulta ca ajutorul primit pe 100 de familii de albine este echivalentul subventiei primite pe 1 vaca de carne.
Si asta doar daca avem un an apicol prost si strict legat de decontarea unei cheltuieli, pe cand in alte ramuri de zootehnie se aloca plati pe cap de animal indiferent de conditii, si fara ca beneficiarul sa aiba obligatia de a deconta sumele primite.
Mai mult in celelalte ramuri sunt plati predictibile pe cand la noi sunt aleatorii, conditiile fiind anuntate in "ultima clipa"
kovacslg

Mesajde Marius Adrian » 05 Aug 2016, 08:25

Si in cele din urma domnule proapis ,primim sau nu primim ajutor?
Marius Adrian

Mesajde kovacslg » 05 Aug 2016, 11:32

kovacslg

Mesajde cristi_vidican » 05 Aug 2016, 20:07

kovacslg scrie:http://www.agro-tv.ro/ajutor-de-4-milioane-de-euro-pentru-apicultori/

A fost tare faza: chiar dacă producția a fost mică în 2016, apicultorii nu cred că s-ar justifica creșterea prețului la miere deoarece există stocuri și românii consumă puțină miere. :lol:
Asta zice Fetea, nu apicultorii.
Stocuri are Apicola, nu apicultorii.

Legat de link, e în urma dicuțiilor.
Între timp așteptăm să vedem ce s-a hotărât după ședința de guvern.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 05 Aug 2016, 23:11

Am primit un mail de la o sursa sigura de la guvern! Cu siguranta, nu toți apicultorii vor primi ajutor la rectificarea de buget. Se vor acorda ajutoare doar acelor stupari care doresc sa arunce stupii si sa se apuce de altceva. Adică se vor pune la dispoziție camioane in care sa fie..... aruncati stupii si gazate familie de albine in mod... prietenos pentru mediu. Pentru ceilalți.... se va acorda cantități mari de motorină gratis pentru a-si..... da foc la valiza. Pardon, la stupi!
Precum va spuneam, avem toate sansele ca la guvern sa curgă... lapte si miere. Doar sa vina toamna! Sa vezi circ atunci.....
Shrek

Mesajde proapis13 » 06 Aug 2016, 09:42

Marius Adrian scrie:Si in cele din urma domnule proapis ,primim sau nu primim ajutor?

Diferenta de la ce se cere si pana la ce se poate oferi s-a vazut ca este destul de maricica,35 lei...
Deocamdata,se asteapta intoarcerea la munca a guvernantilor si punerea in discutie a cererii apicultorilor...
orice ban este binevenit pe...praful asta.... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ilalexandru » 08 Aug 2016, 00:34

Pe romaneste....vin alegerile in toamna si cand vor veni actualii guvernanti sau viitori guvernanti dupa voturi....sa le f.....si noi una!!!! Trebuie sa platesc impozit anul acesta pentru familiile de albine....impozit la ce? Cati apicultori sunt oare pe plus in acest an? Mai mult de 15 kg de poliflora nu s-a scos pe familia de albine....salcam nimic! 15 kg * 7 lei kg cat dau acum marii hoti pe kg......iese 105 lei pe familia de albine! Scadeti acum cheltuielile pe parcursul unul an de zile cu o familie de albine....iesim pe.......!!!!!
ilalexandru

Mesajde pngflorin » 09 Aug 2016, 10:22

Eu am sa I mi iau factura pt zaharul cumparat, am declarate 60 de familii la primarie, DSV,APIA...etc, oricum tb sa cumpar zahar, iar 300 de kg I mi acopera nevoile din aceasta toamna.
Cine stie poate se va petrece vreo minune ....!!!
pngflorin

Mesajde leaveu15 » 16 Aug 2016, 19:07

Salut!!

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis, zaharul se pune? O lista cu biostimulatori imi puteti arata?

Cu stima!
leaveu15

Mesajde danielmihai » 16 Aug 2016, 23:09

Deci,până la urma se acorda sau nu ajutorul? :roll:
danielmihai

Mesajde Marius Adrian » 17 Aug 2016, 21:11

Asteptam. Eu am facut deja completarile ,cu zahar,si daca nu se deconteaza zaharul, paaa.
Marius Adrian

Mesajde danielmihai » 18 Aug 2016, 00:21

Trebuie depuse ceva acte?a fost sau este o data limita?sunt in urma cu informațiile? :oops: multumesc
danielmihai

Mesajde Closcutz » 18 Aug 2016, 13:38

Din pacate se pare ca tehnorahatii ne-au aranjat frumos. Au taiat 169 de milioane de la Agricultura... sperantele tind spre zero!
Closcutz

Mesajde Catalin Rotaru » 18 Aug 2016, 19:44

Au taiat de la Agricultura de la sanatate.....si au suplimentat la sri politie jandarmereie...ca populatia treba tinuta in frau...nu guita nimeni...in Romanica
Catalin Rotaru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA