Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2016, 17:20

filip scrie:Apropos,care ar fi sensul modificarii articolului 2 din Legea Apiculturii modificat?
Lege nr.280 din 18 noiembrie 2015:

Activitatea în apicultură poate fi practicată de orice persoană fizică sau juridică cu
respectarea legislaţiei în vigoare. Statul român prin ministerele de resort sprijină
activitatea de creştere a albinelor, a creşterii numărului şi producţiei familiilor de
albine, a valorificării superioare a resurselor rnelifere, a produselor apicole şi a
conservării biodiversităţii."

Un Ajutor de Minimis ar trebuii sa se adreseze catre toci cei care practica apicultura.Punct

Legislatia in vigoare NU iti da dreptul sa accesezi Fonduri Europene
sau sa iei Ajutorul de minimis daca nu respecti Ord 119 si Ord 583 ...contapunct...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 06 Sep 2016, 17:22

Atunci sa nu se dea AJUTOR DE MINIMIS la nimeni.
Fara suparare si fara a face diferenta intre apicultori.
filip

Mesajde cucubau » 06 Sep 2016, 17:26

Si pana la urma ajutorul de minimis depaseste impozitul + cheltuielile aferente? Se face prea mare valva pentru nimic!
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2016, 17:34

cucubau scrie:Si pana la urma ajutorul de minimis depaseste impozitul + cheltuielile aferente? Se face prea mare valva pentru nimic!

Niciodata...imp se calculeaza la Norma de venit...ce se apica de la fam cu nr 76 in sus...
asta inseamna min. 2,25 lei...max.6 lei/fam de albine ...in funtie de zona in care s-a calculat norma..... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2016, 17:41

filip scrie:Atunci sa nu se dea AJUTOR DE MINIMIS la nimeni.
Fara suparare si fara a face diferenta intre apicultori.

Sa moara capra vecinului...????..... :lol:
Apicultorii cu actele in regula or sa beneficieze de acest ajutor... ;)
Posesorii de stupi or sa comenteze de pe margine la fel ca si data trecuta... :lol:

P.S. Deocamdata se discuta pe tema acordarii acestui ajutor de minimis in caz de calamitati ...
Inca nu s-au centralizat la nivel de judet si tara pierderile si cheltuielile cu intretinerea fam de albine in cazul acestui an capricios ...cineva se misca in reluare ...
proapis13

Mesajde Marius Adrian » 06 Sep 2016, 20:52

D-le Filip ,trebuie sa intelegi,daca nu ai stupii identificati esti ca un om fara buletin. Ce e asa greu de inteles. Dute omule si ia-ti placutele si gata. Cat te-ai contrazis cu noi pe aici rezolvai problema pe jumatate. Salve.
Marius Adrian

Mesajde filip » 06 Sep 2016, 21:13

Marius Adrian scrie:D-le Filip ,trebuie sa intelegi,daca nu ai stupii identificati esti ca un om fara buletin. Ce e asa greu de inteles. Dute omule si ia-ti placutele si gata. Cat te-ai contrazis cu noi pe aici rezolvai problema pe jumatate. Salve.

La magazinul Apicol daca nu mai vinde medicamente nu am ce cauta.Iar Asociatiile sa fie sanatoase nu ma au ca si client,Asociatiile de mult nu mai reprezinta apicultorii ci grupuri de interese.
Aprovizionarea o fac de la targuri si comenzi de pe net...............
filip

Mesajde Marius Adrian » 06 Sep 2016, 21:59

Dar eu nu te contrazic,din contra, asociatiile astea sunt niste capuse, Eu personal am vorbit cu doamna Chirca pentru a permite apicultorilor sa acceseze PNA-ul fara acesti gandaci, Dansa mi-a spus ca apicultorii cer acest lucru ,ca ei se ocupa de acte, Am convins-o ca ezista si apicultori care se pot descurca si fara ei si atunci s-a ajuns la concluzia cine vrea prin asociatie bine cine nu ,poate depune singur, Problema grava si in care am reusit sa o convig a fost ca se ajunsese ca asociatile sa aiba legaturi forte stranse ,ca nu zic mai mult ,cu cei de la APIA. Eu chiar m-am zbatut pentru drepturile apicultorilor onesti.
Marius Adrian

Mesajde filip » 06 Sep 2016, 22:16

Eu am accesat prin APIA subventia 2lei/kg,10kg/stup miere predata la procesator,atunci cand a fost.Am facut dosarul si am fost cu el la APIA.Si o singura data la inceput medicamentele decontate prin Asociatie.dupa accea a aparut tot felul de chichite,medicamentele au fost cumparate de la targ si nu prin Asociatie,nu e buna factura,etc
Daca sunt reguli clare fiecare apicultor face calculul daca merita ori nu.
Eu am trecute fam de albine in Registrul Agricol inainte de a se da ceva,deci am un istoric.
Pe cand unii sunt apicultori doar de cand se da ceva............
filip

Mesajde filip » 06 Sep 2016, 22:50

Daca tablitele si Carnetul se pot obtine si de la doctorul veterinar.Atunci e posibil ca PNA 2017 sa fie accesat si de apicultori individual prin depunera dosarului direct la Apia.
Doamne ajuta!
filip

Mesajde florin_albinutza » 06 Sep 2016, 23:05

Crotalierea se poate face fara a fi membru intr- o asociatie? Daca nu se poate atunci nu pot fi apicultor decat daca sunt membru intr- o asociatie ca legea ma obliga sa fac crotalierea
florin_albinutza

Mesajde iulians » 07 Sep 2016, 12:39

In concluzie se da, se va da, ajutorul de minimis?
iulians

Mesajde Marius Adrian » 07 Sep 2016, 16:38

Habar n-am.
Marius Adrian

Mesajde filip » 07 Sep 2016, 17:08

filip

Mesajde filip » 08 Sep 2016, 12:15

http://www.capital.ro/fetea-aca-apicult ... ub-50.html
Daca numarul fam de albine scade ce rost are cheltuirea banilor pe o inmultire haotica?
Legenda mesterului Manole...........si totusi care ar fi Ana?Punctul de la care apicultura romaneasca e gandita pe temelii solide.
Subventia pe exploatatia in functie de marime ar fi o masura echitabila pentru toti apicultorii.
In cazul asta folosesti banii pe nevoile stupinei.........
filip

Mesajde filip » 08 Sep 2016, 17:43

filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA