Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde mellis » 14 Sep 2016, 02:31

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Bambucha » 14 Sep 2016, 08:07

ignatov andrei scrie:Eu spuneam, acum 30 de ani, ca prin 2050, ortodoxismul va fi amintire, dar am gresit, ca Brucan, cu 20 de ani... doar ca invers: in 2030 va fi deja istorie...!

Ei na!! Adica in 13 ani ortodoxismul va fi istorie? :lol: :lol: Chiar asa mica sa fie inertia religioasa dupa mii de ani? Si daca ad absurdum ar fi asa, oare cauza sa fie 2-3 pletosi care zbarnaie la o chitara?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ignatov andrei » 14 Sep 2016, 09:35

Bambucha scrie:
ignatov andrei scrie:Eu spuneam, acum 30 de ani, ca prin 2050, ortodoxismul va fi amintire, dar am gresit, ca Brucan, cu 20 de ani... doar ca invers: in 2030 va fi deja istorie...!

Ei na!! Adica in 13 ani ortodoxismul va fi istorie? :lol: :lol: Chiar asa mica sa fie inertia religioasa dupa mii de ani? Si daca ad absurdum ar fi asa, oare cauza sa fie 2-3 pletosi care zbarnaie la o chitara?

M-as bucura sa ma insel...

Un mic scenariu:
- o conflagratie mondiala, din aia dura, cu modificari radicale si cred ca 13 ani e prea mult... (oare ce zice madam Macrou...?!?)...
ignatov andrei

Mesajde yulian » 14 Sep 2016, 11:12

Bambucha scrie: oare cauza sa fie 2-3 pletosi care zbarnaie la o chitara?

Cauza disparitiei religiilor poate fi stiinta, progresul...momentan aceasta este marea batalie - stiinta vs religie ;)
yulian

Mesajde mellis » 14 Sep 2016, 11:13

Cauza disparitiei este din punctul meu de vedere - implicarea bisericii in politica si multe alte mizerii.
Multi tineri sunt tare sictiriti ...
mellis

Mesajde Ioan Guist » 14 Sep 2016, 11:57

Ca dispar religii sau se nasc altele, e una.Credinta sincera e alta, si asta poate aparea si chiar...eroda .
Existenta sau lipsa unei zeitati supreme nu se poate schimba niciodata.Daca exista,se cheama ca" am pus-o" mare parte dintre noi.Se pare ca the big Patron e bun.Noi fiind atat de des ...altfel decat buni, suntem antagonici cu Cel Bun.
Daca nu exista ...nu exista.

Cat despre stiinta vs religie, acestea nu se combat.Una ne invata despre creatie si minunile acesteia iar cealalta despre Creator si inteleptciunea Lui.

Ca e una sau cealalta, vom "vedea" cu totii.Si asta e Sigur !
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cucubau » 14 Sep 2016, 15:43

Este posibil ca istoria ortodoxie sa fie spre ultima fila , numai ca apusul va fi unul pasnic nicidecum brutal .
Cauza care va duce la apusul dobitociei , pardon credintei este cunoasterea. Insa din acest punct de vedere noi romanii suntem putin favorizati intucat cunoasterea nu se lasa prea usor asimilata de marea masa a poporului.
........
cucubau

Mesajde Cristian IONITA » 14 Sep 2016, 15:45

Ioan Guist scrie: ....

Cat despre stiinta vs religie, acestea nu se combat ....

hmmm ....

https://en.wikipedia.org/wiki/And_yet_it_moves

https://en.wikipedia.org/wiki/Tanacu_exorcism

si din pacate nu sunt deloc cazuri singulare .... ca acceptam sau nu .... adevarul este evident .... religiile au fost frane semnificative in calea stiintei
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cristi_vidican » 14 Sep 2016, 18:45

Cristian IONITA scrie:

hmmm ....

si din pacate nu sunt deloc cazuri singulare .... ca acceptam sau nu .... adevarul este evident .... religiile au fost frane semnificative in calea stiintei

Poate IG s-a exprimat greșit spunând religie. Azi termenul este foarte afectat de corupția multora din cadrul religiei.

Aș spune: credința (creștină) și știința nu se contrazic.

Ce s-a întâmplat cu Glilei, Tanacu etc sunt cazuri în care cei din cadrul religios au greșit.

Mai trebuie spus că Biblia nu este o carte de știință, nici de geografie, nici măcar de istorie.
Pentru că scopul ei este cu totul altul. Asta nu înseamnă că ea minte în ce privește geografia, știința sau istoria.

Faptul că profețiile ei s-au împlinit (mă refer aici la ceea ce s-a împlinit până acum, pt că mai urmează) ar trebui să dea de gândit și să fie luată în serios.
Problema e că mulți care se pretind apologeți ai Scripturii sunt niște șarlatani, dornici de îmbogățire și afirmare de sine și fac un deserviciu credinței
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 14 Sep 2016, 21:21

Interesantă turnură! Toata lumea crede in ceva ori cineva. Chiar si cei care se declara atei convinsi cred in..... inexistenta Creatorului. Ca, in funcție de evolutie istorică, El are denumiri diferite in regiuni diferite ale pământului este foarte adevarat. Ca, acolo sus, o entitate face cărțile este o exprimare ceva mai stiintifică. Dar sunt convins ca Dumnezeu are pentru fiecare dintre noi un plan. Si nu vad ce ar fi rău, daca aproape fiind de finalul calatoriei, credem ori ne dorim ca "dincolo " sa fie putin mai bine decat pe aceasta lume. Chiar daca mulți dintre noi stiu ca nu este decat neantul.......
Shrek

Mesajde mellis » 14 Sep 2016, 22:34

Partea interesanta este ca cei atei nu cred in Dumnezeu, dar cred in "celalalt"..
Din păcate mai marii bisericii pierd suflete prin faptul ca sunt " imparțiali", si nu urmăresc deloc bogățiile materiale..
Nu generalizam, sunt multi părinți spirituali in preajma cărora simți altceva..
Sanatate
mellis

Mesajde cantemir » 14 Sep 2016, 23:33

Einstein, când a văzut cu ochii lui ca toate galaxiile cunoscute si vizibile au culoarea virată spre roșu, a concluzionat: Astea se îndepărtează, între ele, cu aceeași viteză! Deci în urma cu ceva timp au plecat din același punct!
Așa s-a născut teoria Big bang-ului!
Omul, a dat timpu-napoi si a calculat "momentul zero". Acel moment al Creației, al începutului expansiunii universului, atunci când s-a facut lumina ...si de atunci, a inceput neantul!

Asa a început neantul, e stabilit științific momentul... Dar când se termină?

Einstein, încă da extemporal!

...Nici macar eternitatea, nu mai e ce era odată!

Asta ca să împletesc stiinta cu religia!
cantemir

Mesajde Ioan Guist » 15 Sep 2016, 14:24

Cristian IONITA scrie:

hmmm ....

Sunt destule exemple.Atat cu oameni ce gresesc in numele religiei sau crezului,cat si in numele stiintei.
Ar fi o greseala sa aruncam la gunoi atat stiinta cat si credinta doar din cauze de erori , dramatice de alfel.Ce vreau sa spun e ca din cauza ca uneori suntem inundati si mor oameni , nu inseamna ca ploaia nu exista sau nu este un fenomen natural necesar.Un control ...o politica intoarsa cu fata spre natura, o intelegere a fenomenului...ploaie, poate duce la o evitare de catastrofe.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 15 Sep 2016, 15:19

subiectul este extrem de sensibil si ca urmare si generator de polemici, iar "credinciosi" au ca si caracteristica principala refuzul argumentelor, si de aceea rog ca opiniile mele sa fie considerate la modul general si nu ca raspuns personal .... cunosc oamenii "credinciosi" pe care ii stimez si ii respect ptr cu totul alte considerente decat fervoarea religioasa ... chiar nu vreau ca opiniile mele pe acest subiect sa interferenze in relatiile interumane.

Religia si stiinta sau "combatut" si se vor mai combate in continuare, cu toata "propaganda nesimtita" a mai multor culte religioase conform carora ca sa vezi stiinta si religia nu trebuie sa se excluda reciproc. mi-ar place sa nu fie chiar asa ... eu nu vad insa decat ca apetenta ptr "compromis" a bisericilor nu are margini .... dar ramane sa vedem ce o sa ne rezerve viitorul.

Religia (de orice fel ar fi ea) se dezvolta avand ca principal argument frica (daca nu faci ce trebuie te va "bate" dumnezeu, pacatosii o sa ajunga in iad - iar in iad nu e deloc simpatic, etc) ... oamenii care se lasa guvernati de frica nu sunt nici pe departe cei mai creativi .... ba dimpotriva.

Stiinta este cea care a facut omul sa evolueze .... religia se straduieste sa-l tina "la nivel"
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Sep 2016, 15:36

Ioan Guist scrie: ...
Ar fi o greseala sa aruncam la gunoi atat stiinta cat si credinta doar din cauze de erori , dramatice de alfel.Ce vreau sa spun e ca din cauza ca uneori suntem inundati si mor oameni , nu inseamna ca ploaia nu exista sau nu este un fenomen natural necesar.Un control ...o politica intoarsa cu fata spre natura, o intelegere a fenomenului...ploaie, poate duce la o evitare de catastrofe.

pai .... hai sa ne debarasam doar de ceea ce ne tine-n loc :D

abordarea gen "pumn in gura" a bisericii cu greu poate fi considerata "eroare" .... condamnarile oamenilor de stiinta care au cutezat sa vada (dar mai ales sa spuna) lucrurile altfel decat versiunile "oficiale" au fost facute in deplina cunostiinta de cauza ... limba lui Giordano Bruno nu a fost strapunsa cu pironul inrosit in foc (asta inainte sa fie ars pe rug) din eroare .... ci "pedeapsa" a fost stabilita si executata "by the book" respectand procedurile ... acelea menite sa tina oamenii in ignoranta.

O lucrare de indiguire ne va proteja mai degraba de catastrofe decat toate incantatiile bisericesti (e drept ca nu exista intodeauna dig suficient de mare decat poate da Dumnezeu ploaie).... la fel cum si un sistem de irigatii e mai sigura decat jucatul paparudei.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Sep 2016, 16:14

Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE