Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde Shrek » 28 Sep 2016, 12:33

Sa intelegem din postarile unora ca inginerii sunt cei mai..... nepatati oameni de pe planeta? Hmm.. . Oare bomba atomică a fost construită de garcea!? Ori bomba cu fosfor? Ori gazul sarin ori ciclon z ( sau b ca nu îmi mai aduc aminte)? Oare câți ingineri or fi contribuit la crearea acestor arme ale mortii? Dar bineinteles asta nu se pune. Cum poți sa te cocotezi pe o... movila si sa începi sa predici ca un patefon stricat ca o categorie socială sau profesională ( pensionari si politisti/milițieni) sunt.... chiar nu pot sa scriu aceste "epitete"), apoi te faci exponentul unei categorii profesionale care are si ea defectele ei. Altfel cum putem explica defectele de construcție la o porțiune de autostradă? Inginerii care au recepționat lucrările de construcție si au semnat devizele de lucrari se pricepeau la fel de bine cât ne pricepem toți la fotbal de exemplu. Ori inginerii care au proiectat si apoi au inceput sa construiască un metrou in București, apoi din senin a inceput sa se i incline strada si blocurile. Ori cei care au supervizat lucrările de construcție la alimentarea cu gaz intr-o localitate din nord vestul țării si unde conducta a crăpat si a distrus viata mai multor familii. Oare in cazurile de mai sus nu sunt vinovați "ingineri"? Ce sa facem, sa le coasem.... o stea pe piept si sa ii deportăm in lagăre!?
Fiecare categorie socioprofesionala are vârfurile ei si pozitive si negative si de aceea eu nu cred ca este nevoie sa ii invrajbim pe unii impotriva altora. Parerea mea!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2016, 12:57

Draga Shrek .... fiecare dintre noi intelege cat "pricepe"

Daca tu ai inteles ca eu as sustine faptul "ca inginerii sunt cei mai....." ai inteles cat se poate de prost .... dar nu-ti face probleme .... ca nu esti singuru' .... esti in turma.

Asa ca si tema de gandire (stiu .... e pretentie ridicata dar totusi uite ca eu raman optimist si consider ca se poate :) ) eu zic sa-i umplem de bale pe aia de-au inventat cutitu'/toporu/sapa/furca/etc si-a folosit focu' .... ca uite ce de omoruri si distrugeri se face cu "inventia".

PS: daca chiar crezi ca "politistii" formeaza o categorie (socio)profesionala ma las de optimism.

PPS: a ramane imbasibil la abuzuri (fie ele facute de politisti, de medici, de ingineri, de etc) = a fi imbecil ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 28 Sep 2016, 13:57

...... . fiecare dintre noi intelege cat "pricepe"
..[/quote]
Exact asa ma gandesc si eu!
Evident ca nu faci diferența dintre arme de nimicire in masa (uneori si provocarea de chinuri groaznice) si arme individuale ,ori arme albe? Doar esti inginer si te pricepi la cifre si operatii matematice! Nu la legaturi logice si interpretari. Colectivul de ingineri care a construit bomba atomică are pe constiinta un număr atât de mare de morți cat nu poate fi calculat cu creionul pe hartie. Este nevoie de calcule matematice... complexe.
Daca tu sări in apărarea inginerilor si esti convins ca ai dreptate in ceea ce spui de ce nu au aceeasi sansa si cei care apara "reputatia" unei altei categorii socioprofesionale? Ti-ai facut public punctul de vedere, ai porcait pe cine ai vrut, ai pozat in victima a moderatorilor, ce mai urmeaza? Sa iti schimbi sexul?
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2016, 15:01

stimabile .... umbla un pic la dioptrii si poate reusesti sa vezi ceea ce este de vazut
nu am luat "apararea" nimanui .... si nici petentii de campion la legaturi logice si interpretari nu am.

In schimb .... am suficienta ratiune in a depasi anumite limite emotionale

creeatori bombei atomice or fi avut constiinta impacata dar uite ca au trecut cateva zeci bune de ani de cand omenirea nu a mai avut razboaie "clasice" la nivel mondial (chestie care de cateva sute de ani se repeta cu ciclicitate cam la 15-20 de ani) vrei musai tu sa discutam in cifre!!?? .... cati oameni au murit "de baioneta" si cati de la "bomba"? ... dar hai sa revenim la "militieni" .... cati oameni au murit in puscariile administrate de "subcategoria" in discutie?, cati au murit de la "bulane" administrate de "tortionari"? .... si care este responsabilitatea acestora ptr acele fapte? majoritatea se bucura de pensii speciale si incapabilii rationali de genu' tau le gasesc scuze si explicatii.

nu mai spun ca parte buna din lumina de la bec vine fix tot de la "atom".

Sa intelegem ca dupa mintea ta punctele de vedere trebuiesc altfel decat public?
De "porcait" am porcait pe cine consider ca merita .... ai alta opinie incearca sa te exprimi argumentat ... populismele ieftine folosite de tine au efect exclusiv la *******.
Nu stiu ce ai vazut tu in poze .... dar te asigur ca nu se pune pba ca eu sa fiu victima a cuiva .... cu atat mai mult a moderatorilor de pe acest forum.
Referitor la schimbarea de sex ... tii musai sa dovedesti ca imbecilitatea nu e singurul tau punct forte ....
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 28 Sep 2016, 17:29

Cu foarte mulți ani in urma, un profesor de logica..... matematica, ne explica in termeni logici de ce folosirea unor "epitete" la adresa semenilor este un non sens. Daca ii spui unui semen ( asa cum faci dumneata "draga" CI) ca este un imbecil ai doua variante : "imbecilul " nu intelege ce ii spui din cauza... acestei calități ori cel care face afirmația are aceasta calitate fiind nivelul maxim de dezvoltare. Tu care afirmatie o sustii? Sunt sigur ca pana la urma, Dumnezeu sau Cel care face cărțile iti va lumina si tie sufletul alungand din el răutatea si ura care par sa te inrobeasca! O licarire de lumina trebuie sa fie si pe-acolo!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2016, 17:34

Draga Shrek ... eu imi recunosc si accept limitele ...

adica tu esti IMBECIL doar ptr ca eu sunt limitat - si nu am capacitatea ca din imecilitati peronate de tine sa vad adevarata ta valoare.

e bine asa? .... binevoieste te rog ca pe viitor in ceea ce ma priveste sa alegi alta abordare

multumesc anticipat
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 28 Sep 2016, 20:30

Nu pot decat sa ma "bucur " pentru tine. Ai putea totusi sa scoți din vocabular cuvintele grele gen *******, idioți, slugi, si iti garantez ca nu vei suferi un " atac de panica" gen Gyuri Pascu si nici nu ți se vor inclesta dinții! În rest toate cele bune!
PS. Cred ca este oferta la tigla. Daca ai nevoie pot sa iti recomand o firma!
Shrek

Mesajde csaa » 28 Sep 2016, 23:48

Cristian IONITA scrie:
csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:Crezi prost .... din mai multe pozitii :?
1. Ptr a face soft nu i musai sa fii si inginer.
2. Softul nu falsifica nimic. Face ca motorul sa functioneze intrun regim "special" .... dar nu tehnic nu falsifica nimic.
3. Majoritate celor care au lucrat la soft nu stiu care era scopul final ... au primit tema de genu ... dezvolta un soft care sa faca ca motorul x sa functineze in modul y.

1. Softul e facut de inginerii de la Volkswagen. Asta nu e supozitie e un fapt probat.
2. Softul ajuta la falsificarea testelor. Alt fapt demonstrat
3. BA MA LASI!!!!!?????? Dar la ce credeau ei ca foloseste????? La facut clatite??? Dar dupa ce s-au prins de fals (ca s-au prins, doar sunt ingneri!!!) de ce M.M. nu au dat totul pe fata????
Poti sa te oparesti tu cat vrei, aia sunt niste escroci si sunt ingineri. Daca era Codruta pe acolo tot landul era la ”arest preventiv ”.

vezi .... cand spun ca ai ideei putine dar fixe nu vrei sa ma crezi :)

1. softul nu e facut (musai) de catre ingineri, fie ca-s de la Volkswagen sau de la copacabana .... ;
2. aha .... acum indulcim afirmatiile .... acum nu mai "fasifica" ci (doar) "ajuta" ... nu e cam aceeasi mancare de peste.
3. nu conteaza ce "credeau" .... a condamna pe cineva ptr ceea ce "crede" e atribut de totalitarism .... se vede treaba ca te-ai tinut bine de programa scolara .... de fapt te-ai tinut doar de ea ... recomand sa cauti sa faci un efort si sa citesti https://ro.wikipedia.org/wiki/O_mie_nou ... tru_(roman)
in mod evident te va ajuta sa depasesti lungu' nasului si sa iei contact cu lumea reala.

Ca afacerea "Volkswagen" este o escocherie sunt complet de acord .... dar nu-ti impartasesc deloc opinia in ceea ce priveste "vinovatia" tagmei ingineresti :)

stiu ca nici tu nu crezi cu adevarta asta .... o folosesti doar ca si replica ptr cei care considera tagma "militieneasca" ca fiind printre cele mai jalnice fiinte omenesti.

Gogule eu am zis primul ca am putine idei, dar fixe. Ma bucur ca ai inceput sa citezi din clasici.
Ai ghicit (in sfarsit) ce vreau eu, adica sa iti arat lumea prin prismele tale. Nu prea iti convine si sucesti frazele pe toate partile, doar ti-o iesi de o remiza. Nu prea ai cum.
Ar fi culmea sa critic inginerii (in special cei proveniti din ETTI), eu indrumandu-mi copilul spre cariera asta.
Hai ca esti dator o bere!
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 29 Sep 2016, 09:58

Shrek scrie:Nu pot decat sa ma "bucur " pentru tine. Ai putea totusi sa scoți din vocabular cuvintele grele gen *******, idioți, slugi, si iti garantez ca nu vei suferi un " atac de panica" gen Gyuri Pascu si nici nu ți se vor inclesta dinții! În rest toate cele bune!
PS. Cred ca este oferta la tigla. Daca ai nevoie pot sa iti recomand o firma!

dragul meu in ceea ce ma priveste ai dreptate ... ti-am mai spus o data asta .... ce altceva mai trebuie sa fac sa scap de imbecilitatile tale?

In ceea ce-l priveste pe Ioan Gyuri PASCU dovedesti inca o data cat de imbecil esti .... omul nu e inca ingropat si tu-l aduci in discutie in mod grosolan.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 29 Sep 2016, 10:01

csaa scrie: ...
Hai ca esti dator o bere!

"dator" in nici un caz ..... dar foarte bucuros de onoarea de degusta impreuna DA
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 01 Oct 2016, 21:24

Salut!

:idea: :shock: :idea: :shock: :idea:

Blogul Politistului September 29, 2016

Primesc tot mai des de la oameni în mesagerie întrebarea ”tu ce ai schimba în Poliția Română”?

Păi să vedem….contrar a ceea ce cred unii sau alții, nu salariul este cel mai grav lucru și nu că ar fi prea mare. În primul rând Poliția Română are nevoie de o legislație puternică în spate, care să sprijine polițistul ăla huduit și blamat de oameni.

Ce înțeleg eu printr-o legislație care să sprijine polițiștii? Păi este simplu. Mi-ar plăcea de exemplu ca magistrații (și aici mă refer la procurori) să lucreze împreună cu noi, nu împotriva noastră atunci când le este cerut sprijinul, lăsând în libertate tot felul de infractori. Mi-ar plăcea să știu că o sancțiune aplicată unui contravenient are finalitatea mult dorită, în sensul în care acesta nu îmi va rânji în față atunci când i-o aplic, fiind conștient că oricum nu o va plăti, iar statul nu îl poate obliga să o facă. Veți gândi că ne dorim prea multă putere? Oare? Ia gândiți-vă când vecinul dă manelele la maxim, chemi poliția și nu are ce să îi facă, în afară de a-i aplica o sancțiune, pe care nu o va plăti. Ia gândiți-vă când țiganii își mută nunțile în cartier, chemi poliția și aplică doar o sancțiune, pe care aceștia nu o vor plăti și continuă chermeza ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Credeți că nouă ne convine faptul că nu putem face mai mult și că voi vă uitați la noi ca și cum ”nu vrem să facem mai mult”? Nicidecum! Mentalitatea românească și așa este bolnăvicioasă, plină de preconcepții și stereotipuri, chiar nu avem nevoie ca oamenii să ne mai blameze gratuit și pentru asta.

Știu! Nu suntem toți perfecți. Mi-ar plăcea să fim, dar nu suntem. Avem și noi colegi care nu ne fac cinste. Nu îi promovez pe această pagină, tocmai pentru că știu că nu eu și nici voi nu trebuie să fim cei care să îi judece. Există instituții care exact cu asta se ocupă. Chiar și acești colegi provin din aceeași societate ca și voi, ca noi toți. Sunt rudele, prietenii, vecinii, cunoștințele noastre, în fapt SUNTEM NOI TOȚI. Așa este societatea din care noi toți facem parte. Eu am ales să vă prezint MAJORITATEA POLIȚIȘTILOR, aceea formată din oameni curajoși, integri, dedicați profesiei, gata să sară oricând în ajuorul oamenilor, tocmai pentru că ei sunt aceia care mă determină să iubesc meseria asta. Cei care nu sunt așa, mai devreme sau mai târziu se vor autoelimina prin comportamentul lor.

Înainte să judecați oamenii prin prisma altor oameni, uitați-vă la ei cu proprii ochi, nu cu ai altora, cu ai mass-mediei, bolnave de ură și de rating. Gândiți-vă doar la cei din mediul rural, care lucrează la multe din posturile de poliție câte UN SINGUR OM! Cum să fie peste tot în același timp, zi și noapte acel om? Cum să prindă și hoții, să aplice și sancțiuni tuturor celor care încalcă legea și să mai aibă și viață de familie? Încercați să vă puneți în locul lui 1 minut! Să nu mai vorbim de lipsurile logistice. Știți voi dragi prieteni câte rechizite cumpără un polițist lunar din buzunarul lui, doar pentru ca un bețiv să poate scrie o jumătate de reclamație ”că i-a fost furată mașina”, să cauți mașina ore întregi, iar aceasta să fie uitată te miri pe unde? Veți spune ”voi v-ați ales meseria asta, nu v-a obligat nimeni”. Oare? Noi nu ne-am ales să lucrăm singuri, fără logistică, fără elementarele coli de scris, fără sprijinul magistraților și al șefilor ierarhici! Nu ne-am ales să intervenim singuri la scandaluri și să primim sticle în cap, ajungând legume hrănite cu apă ca niște plante, legându-ne părinții pe veci de patul în care vegetăm.

Să nu credeți niciodată că slăbirea legislației sau subfinanțarea sistemului polițienesc vă va avantaja în vreun fel. Oamenii onești au nevoie de polițiști puternici, apărați de legislație, bine plătiți, bine dotați! Oricine crede altceva, probabil este un om predispus să încalce oricând legislația. Sunt cei care abia așteaptă să vă spargă casele, să vă tâlhărească copiii pe stradă. Asta vă doriți? Să ajungeți să nu mai găsiți picior de polițist pe stradă? Nu este de ajuns că ne confruntăm cu incompetența unor miniștri cu bacul luat la 24 de ani, iar alții ingineri de rulmenți? Trebuie să mai acoperim și lipsurile materiale din sistem? Veți întreba desigur de ce tac polițiștii din gură. Este simplu. Pentru că este mai simplu să nu fii incomod pentru unii, să nu deranjezi pe nimeni. Cine nu tace, ”este luat la ochi”. Și numai cine nu muncește, nu greșește.

Mi-ar plăcea ca într-o zi să avem purtători de cuvând care să spună lucrurilor pe nume, să ia atitudine față de prostiile debitate în media, atunci când se ”pun pe sticlă” lucruri ireale, tendențioase la adresa noastră. Să iasă în față și spună că angajații primarilor NU SUNT POLIȚIȘTI. Mi-ar plăcea să văd niște dosare penale pe numele angajaților primăriilor care plagiază și copiază fără nicio rușine însemnele instituției, atât pe mașini, cât și pe uniforme. Știți ce mi-ar mai plăcea? Să avem un salariu decent, să avem mașini de bun simț, benzină și piese de schimb, să avem contracte cu vulcanizări și cu spălătorii auto. Să avem rechizite și să nu mai fim nevoiți să ”împrumutăm” imprimanta și calculatorul copilului pentru a ne face treaba. Mi-ar plăcea să lucrez într-o poliție normală, cu oameni normali și atunci când SUNT LIBER, să știu că pot să-mi petrec câteva ore liniștit cu copilul meu, ca orice om normal din țara asta. Asta aș schimba eu. Poate îmi doresc prea mult, sau poate nu, viitorul va decide. Până atunci, eu și ceilalți colegi, ne vom face în continuare datoria, sub povara înjurăturilor și reproșurilor cetățenilor.
Donbazil

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2016, 23:15

Si io la ce bisca platesc o minerala?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2016, 10:46

Blogul Politistului - manaca rahat grupa mare

spun ca nu le "ajunge" legislatia ... ca nu se simt protejati .... dar se fac ca nu pricep ca nu doar legea conteaza .... ci foarte mult modul de aplicare .... iar la noi politia nu-s deloc rare cazurile cand legea este aplicata discretional ....

Politistii nu sunt hguliti si blamati de oameni ptr ca nu-s protejati de lege .... ci ptr ca ei sunt slugoi si spagari. Va mai amintiti situatia din vara cand Tariceanu a "suntat" coada ptr eliberarea de permise auto .... ce au patit politistii care l-au "ajutat"? .... au primit "avertisment" ... ce lege noua ar trebui pentru asta? e o iluzie ca bunul simt poate fi legiferat ....

imi place asta
Oamenii onești au nevoie de polițiști puternici, apărați de legislație, bine plătiți, bine dotați!
.... multe lucruri ar fi mai simple daca politistii ar fi "onesti" .... dar bineinteles nici autorul nu este atat de optimist :D
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 04 Oct 2016, 19:51

Salut!

La noi nu-i bine, da' se pare ca la altii-i chiar si mai rau....

Cu doar trei zile în urmă aflam că poliţiştii părăsesc masiv poliţia suedeză (se estimează că vor pleca peste 80 %), că serviciile de protecţie şi investigaţie ale poliţiei, cele de paramedici şi de pompieri sunt atacate în anumite zone şi nu-şi mai pot îndeplini misiunea, că 57 de zone ale unor oraşe mari, locuite majoritar sau exclusiv de migratori (musulmani în proporţie masivă), dar nu numai, au devenit „nefrecventabile” pentru autorităţile suedeze (aşa-numitele „zone interzise”), că legile statului nu se mai aplică în aceste zone şi că statele vecine sunt foarte îngrijorate de situaţia din Suedia.

Copyright (CYD) http://cyd.ro . Citeste mai mult aici http://cyd.ro/suedia-guvernul-fuge-parl ... lui-civil/ .
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 07 Oct 2016, 17:44

Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 07 Oct 2016, 22:07

Salut!

http://haihui.info/video-un-politist-st ... nte-actele

Raban Cosmin
Un adevarat profesionist,respect...