Nu am intentia sa dezbat metoda neamtului desi sant destule aspecte discutabile.
Nu-l cred pe neamt ca lucreaza singur la atatia stupi. O fi avand nemtii fala dar sa nu uitam ca si ei sant oameni ... si ca si noi avem niste ani de albinarit.
Adi Hodis scrie:Nu am intentia sa dezbat metoda neamtului desi sant destule aspecte discutabile.
Nu-l cred pe neamt ca lucreaza singur la atatia stupi. O fi avand nemtii fala dar sa nu uitam ca si ei sant oameni ... si ca si noi avem niste ani de albinarit.
Bambucha scrie:Ei na, or fi nemtii civilizati si seriosi dar acum nu trebuie sa inghitim orice Furz fara sa mestecam un pic prin filtrul ratiunii! Mai ales al albinei![]()
Cat despre metoda, ganditi un pic cum arata biologic o familie in stare buna de sanatate si plina de vitalitate. In special la carpatina noastra caciula e de nelipsit. Mai mare sau mai mica, dar nelipsita...
Bambucha scrie:Pai hai sa o luam babeste. Unde depune prima oara albina nectarul? Ce se intampla daca "belim" (scuze de exprexie) albina noastra locala si nu numai de toata mierea din stup?
Bambucha scrie:Hai ca ma provoci![]()
1. Primavara la o familie in vana iti dispare 1 ram de miere intr-o saptamana. Daca iti ploua 7 zile si ai medii de 7 grade cand mai ai timp sa bagi alta in loc asa cum este descris in metoda?
2. Tot in metoda neamtului faci inspectia la puiet in februarie?Poate in Grecia! Sau in zone unde ai portocale si migdale.
3. Eu am experimentat ce se intampla la pozitionarea unei familii pe verticala (6 rame), fara sa chelesc familia de hrana
vulpea scrie:PS.se pierde des din vedere faptul ca albina tanara apare dupa ~ 20 zile,pe cand albina batrana dispare dupa ~ 40 zile.de aici si la neamt cu cresterea exponentiala a indivizilor( 'individelor' ).
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori