Sal'tare!
Prima data n-a vrut sa intre si poza....
In plan indepartat se vede " scula"....
Iaca asa mi-am petrtecut la culesul de Amorpha....
Sarbatori fericite tuturor.....
Donbazil - Faget
Ioan Guist scrie:Sunt de acord cu Mishu,
Genul de transport cu motoare sub 3000 cc, este pt cei ce au apicultura ca si a doua sursa de venit.Care iasa in teren cu stupii la ...pescuit.
40-60 de colonii scoase la plimbare , nu duc o familie in "expansiune".Nu pot tine o familie cu doi copii.
Cine vrea sa traiasca din apicultura, sa se gandeasca la transport de peste 7 t si 120 de familii in pastoral, sau transport mic (2500 cc)si 3-4 sute pe stationar cu vetre alese pe spranceana.
Restul sunt vise frumoase si surse de pier't banii in diferite proeiecte neviabile.
Chiar sa ma fac mare si nu as lua o Navara de 9500 euro in care bag 5 stupi si tragi inca 35.Mai bine iau de 8000 un camionas si bag 100 si cu restul am motorina de 2 pastorale.
Ganditi pragmatic.Nu va lasati prada visurilor.Cine nu vrea un Doge Ram cu furgon de tir dupa el?? Dar se potriveste la noi??
Cine nu vrea un camion si un stivuitor? Cat costa achizitia? Cat costa intretinere pe doua motoare si doua perechi de roti,filtre,suspensii, motorina, ale aalea? Cat costa spatiul de transport? Cat costa paletii?? Este potrivit pentru mine astazi? Dar peste trei ani? Dar pentru Romania?
Luati toti factorii, insirati pe hartie totul si rumegati.Indelung.
Florin, daca iei un camion si faci un transport de o noapte si in rest faci regini, roi, ceara ...etc Sti tu mult mai bine, nu esti mai ...profitabil?
De ce sa stai pe sosele cu risc si oboseala 3-4 transpoarte la o mutare cand poti sa faci unul si bun?
Cristian IONITA scrie:aoleu .... da ce-ti facura bietele albine de le transporti cu duba? ... nu ai probleme cu aerisirea (de fapt lipsa ei)?
iunicu scrie:Da un troliu electric nu e bun la masina care o are fiecare? Gasesti un suport slid de care sa te legi si iti trage masina si daca ramane suspendata pe punte.
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori