Adi Nica, polițistul care a trimis atâția și-atâția hoți în spatele gratiilor, a dezbrăcat de curând uniforma de om al legii, ieșirea la pensie marcând-o prin lansarea unei cărți care dezvăluie un sistem corupt, în care nepotismul e la rang de artă, iar interlopii stau la masă cu șefii Poliției!
http://expressdebanat.ro/25-de-ani-intr ... olitiilor/
..............................................................................................................
Traian Berbeceanu, cel care a dus o luptă incredibilă împotriva unui sistem profund corupt de clanurile și rețele mafiote. Berbeceanu a reușit chiar și aseară să-i facă pe unii capi ai acestui sistem să pună capul în pământ și să-și ascundă mâinile sub mese. „«Nemernicia unui sistem bolnav» nu e un roman poliţist, e o carte cu poliţişti şi despre poliţişti. Eu am simţit pe pielea mea în foarte mare măsură nemernicia acestui sistem. Noi avem datoria să nu ne îmbolnăvim de la acest sistem şi să încercăm să-l vindecăm. Sunt convins că sistemul poate fi vindecat din interior. Nu-mi plac poliţiştii care poartă ghiul sau inel. Şi acum am văzut câţiva care au băgat mâna sub masă. Nu sunt un om care a învins un sistem, nu m-am luptat singur cu un sistem, mi-am dat sufletul și viața pentru sistemul ăsta și nu l-aș ponegri atât de tare. Este adevărat că sunt mulți nemernici și ticăloși în sistemul ăsta. Cu aceia m-am luptat eu! Unii oameni din sistem mi-au înscenat mie dosarul. Cred că noi suntem cei care putem să vindecăm sistemul”,