Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pretul real al unei familii de albine - nesubventionat

Mesajde ilalexandru » 29 Dec 2011, 01:32

paul scrie:D-le Teinegru ... o mica intrebare ... Daca sunteti amabil !...
O ... "chestie " intrata in iarna pe ... 3 intervale (4 rame) ... iesita in primavara ...
In aprilie ajunge pe 5 intervale (6 rame) ... cum se numeste ??? Familie sau ...roi ? Multumesc frumos !
Poate raspunde oricine ! ...Si daca se poate si ... explicatia !

Paul "chestia" aia se va numi familie, insa trebuie tinut cont putin si de zona in care e amplasata "chestia". La mine in zona, mai devreme de 10 aprilie nu pot sparge cuibul unei familii de albine. Daca familiei tale deja i-a fost spart cuibul cu doua rame, inseamna ca e in plina dezvoltare si ca in data de 15 aprilie are deja 5 rame puiet. Iar familia asta, in 15 mai va fi pe 16 rame complete de albina. In conditiile in care are miere suficienta si ceva sursa de nectar si polen in natura. Familiile mele, in data de 10 aprilie, rar sar peste 6 rame. Asta e zona si nu am ce face. Dar alea 6 rame, la inceputul salcamului doi ajung la 16-17 rame albina.
ilalexandru

Mesajde ilalexandru » 29 Dec 2011, 01:36

teinegru64 scrie:Mierea ramane in continuare productia principala a stupinelor noastre de amatori si a fermelor apicole.Reașezarea prețurilor de achiziție a mierii a contribuit la sporirea rentabilitatii.....

Oare ce preturi s-au reasezat? pretul la mierea de salcam si cea poliflora este mai mic decat cel de acum un an de zile. IN conditiile in care toate celelalte produse s-au scumpit foarte mult. Toamna trecuta am luat zahar la 3 lei. Acum am luat la 4 lei. Toamna trecuta am vandut poliflora cu 9 lei. Toamna asta cu 8 lei. E corect? Ca sa supravietuim trebuie sa marim productia si sa scadem cat de mult se poate, cheltuielile
ilalexandru

Mesajde paul » 29 Dec 2011, 01:45

ilalexandru scrie:
paul scrie:D-le Teinegru ... o mica intrebare ... Daca sunteti amabil !...
O ... "chestie " intrata in iarna pe ... 3 intervale (4 rame) ... iesita in primavara ...
In aprilie ajunge pe 5 intervale (6 rame) ... cum se numeste ??? Familie sau ...roi ? Multumesc frumos !
Poate raspunde oricine ! ...Si daca se poate si ... explicatia !

Paul "chestia" aia se va numi familie, insa trebuie tinut cont putin si de zona in care e amplasata "chestia". La mine in zona, mai devreme de 10 aprilie nu pot sparge cuibul unei familii de albine. Daca familiei tale deja i-a fost spart cuibul cu doua rame, inseamna ca e in plina dezvoltare si ca in data de 15 aprilie are deja 5 rame puiet. Iar familia asta, in 15 mai va fi pe 16 rame complete de albina. In conditiile in care are miere suficienta si ceva sursa de nectar si polen in natura. Familiile mele, in data de 10 aprilie, rar sar peste 6 rame. Asta e zona si nu am ce face. Dar alea 6 rame, la inceputul salcamului doi ajung la 16-17 rame albina.

D-le Ilalexandru ... este absolut corect ceea ce spuneti dumneavoastra ! Sunt absolut ... de acord ! Dar cu o mica mentiune ... " se va numi familie " ...in viitorul apropiat ! Astazi cand e pe 5 rame (10 aprilie) ... o numim tot familie ? Putem sa o numim si ...asa . Ce ne facem cand intalnim formularea ... roi pe 7 rame ? Tinand cont ca e din anul precedent ,ca a trecut o iarna ... putem sa o numim familie ! Dar nici roi cred ca nu ar fi gresit !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 29 Dec 2011, 01:53

Domnilor ... va rog ,am deviat de la topic ,dar ... am vrut sa scot " viezurele" de sub vraja
..."teiului"! :lol: Colegii ... cred ca stiti de gluma ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde teinegru64 » 29 Dec 2011, 02:03

Deci pretul corect....450...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ilalexandru » 29 Dec 2011, 02:06

Uite care e definitia unei familii de albine :

familie de albine - unitatea biologică alcătuită din albine lucrătoare, matcă, trântori şi care este adăpostită
într-un stup/container standardizat;

Daca ne luam dupa definitia de mai sus, roiul care are matca imperecheata se numeste tot familie. Sincer as cumpara "roi" cum ziceti dumneavoastra pe 6 rame in aprilie la pret de roi. Difera foarte mult de la o zona la alta gradul de dezvoltare al unei familii. Insa nu putem vorbi in aprilie de o familie de albine ca de un roi. Putem vorbi de familia respectiva ca fiind un roi de anul trecut. E diferenta mare intre un roi pe 5 rame in luna iunie si "un roi" pe 5 rame in luna aprilie.
ilalexandru

Mesajde ilalexandru » 29 Dec 2011, 02:22

Eu as zice altfel... pretul incorect pentru o familie pe 8-10 rame de albine.... de la 500 lei in sus
ilalexandru

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Dec 2011, 02:24

teinegru64 scrie:Deci pretul corect....450...

pretul corect e ala care-ti convine sa-l platesti si acceptat de ambele parti , restul sunt speculatii , ca piata e asa si asa sau nu stiu cum , ma rog , fiecare vinde cum poate si fiecare cumpara cum gaseste !
numai bine !

@ Teiule , mai raspunde ma si tu la telefonul ala , sau nu mai am eu nr tau ? :o
LUCIAN AVRAM

Mesajde Adi Hodis » 29 Dec 2011, 02:42

Dragi colegi, Andrei Calinescu este un bun meserias in apicultura dar se pare ca are ceva de lamurit la capitolul cumparare familii.
Dinsul vrea sa infiinteze o stupina numeroasa ( presupun ) si cum asta se va realiza de la diferiti vanzatori, intervine ce zice mai jos.
andrei_calinescu scrie:Va salut,
...
Si acum vine intrebarea mea: care ar fi pretul unei familii pe bune, nesubventionate, cu banii jos?
Nu de alta dar sa stiu si eu ce le propun ofertantilor oportunisti.

Draga Andrei, parerea mea este ca si in acest caz, este precum in cazul imobiliar & creditul "cu bultinul", se stie de banii castigati in strainatate vs fondurile UE.

Pe vanzatorul oportunist nu prea al intereseaza decat banul, nu si provenienta lui.
Rar vei gasi vanzator care sa acorde atentie ca banul este muncit de tine. El acorda atentie marfii care ti-o vinde, in special daca a muncit sa infiinteze acele colonii si deja nu mai vorbim de un oportunist.

La preturile actuale ale carburantilor si alte costuri incluse in infiintarea coloniilor de albine, consider ca 450 lei/1 fam pe 10 rame, din care 7 cu puiet, inainte de 01 MAI, este un pret real, acceptabil din ambele parti, vanzare-cumparare.

Ce poti sa propui ofertantilor oportunisti ??? ... efectuarea achizitiei prin PNA.
Succes.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pngflorin » 29 Dec 2011, 09:21

LUCIAN AVRAM scrie:
teinegru64 scrie:Deci pretul corect....450...

pretul corect e ala care-ti convine sa-l platesti si acceptat de ambele parti , restul sunt speculatii , ca piata e asa si asa sau nu stiu cum , ma rog , fiecare vinde cum poate si fiecare cumpara cum gaseste !
numai bine !

@ Teiule , mai raspunde ma si tu la telefonul ala , sau nu mai am eu nr tau ? :o

bine spus, pretule e stabilit de piata, regulile cererii si al ofertei.
pngflorin

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 10:23

Da, pretul este stabilit de piata.

Acuma.Depinde cine intreaba.
Ca daca intreaba un novice, va primii marfa cea mai buna si cea mai cu fontite.Ca'sai in tenis.
Daca intreaba unul ce stie cate picioare are albina,discutia incepe sa se dezvolte.

1 Nu forteaza nimeni pe cineva sa cumpere albina cand este subventionata.Reactia pietei la vanzare, este absolut normala.De cand e lumea se intampla asta.Este cerere?? Ai marfa ce se cere la un moment dat pe piata?? Se cheama ca ai gandit bine, ca ai investit unde trebuie.La fel si la miere si la aur si la ceapa.
2 O vanzare intre doi profesionisti se intampla insa altfel.Mai ales daca intre cei doi exista un istoric.Istoric in care relatia a fost probata.Ca daca s-a cumparat albina si cand imprimavararea a fost mai...scartaita, si cand a fost mai cu probleme, dar si cand a fost mai beton, e una.Daca cumparatorul fuge din floare in floare si incearca sa speculeze (nimic rau) cel mai scazut pret, atunci sa se astepte si la viteversa.Am avut ani buni acelasi furnizor de albina.
3 Se poate negocia cu vanzatorul ,pe materiale.Un apicultor ce creste albina este in penurie de materiale tot anul.Cand cumparam albina, cumparam fara ramele de acoperire ce erau cu miere.Cumparam doar rame de puiet si albina.Mai mult, cumparam chiar si fara regini.Ca daca familile sunt pe 6 de puiet, din 3 faci doi si lasi la om in curte o regina.Eu urmaresc interesul meu de stupar de pastoral.Vanzatorul urmareste interesul lui de stationar.Daca se vrea intelegere, sunt mari sanse de reusita.
4 Important, ca in orice pe lumea asta e sa fi om.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2011, 18:50

2011:
- am vandut familii in sfarsit de martie - 4 rame pline puiet (eu astea le numar cand stabilesc puterea unei familii ) plus 2 marginase cu hrana plus rame goale din dulap completare pana la 10 cu 400 lei. Pret fix.
- am vandut familii la jumatatea rapitei - cuib plin, se depozita in magazii, cu 450 lei
- am vandut familii la sfarsit de octombrie, pregatite de iernat cu toate cele-cele, cu 400 lei.Cumparatorul a ales aleatoriu, fara a deschide lazile, adica ii vreau pe ala-ala-ala, hai sa-i mutam in orizontale ;) La acestea s-a adaugat si pretul lazilor orizontale second (de fapt principalul motiv pentru a vinde toamna) intre 50 si 100 lei.

cel mai probabil, 2012 va aduce o crestere a preturilor determinata de cererea tot mai ridicata. Se obtine usor un pret mai bun la o vanzare insotita de factura, autorizatie DSV si optional iventar apicol second.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2011, 19:04

iar considerentele morale legate de pret incerc sa nu le introduc in ecuatie.
Este simplu, am cerere pe familii sau roi si pot obtine 10 bulioane vechi bucata :lol: pai cu atata le vand.
Ce ma priveste cum a facut cumparatorul banii ??? Pai eu sunt de la fisc ?
Am o singura grija - sa vand familii perfect sanatoase, dezvoltate normal pentru perioada respectiva, aici e vorba de respectul pentru meserie, nu in a vinde ieftin... si prost !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE