Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde Shrek » 04 Dec 2016, 22:30

Sper sa nu te iriti prea tare ca nu asta doresc. Unde am eu stupii, in ultimii ani, nu prea se face salcam curat si se face foarte putin. Io inca nu reusesc sa reglez...tiru` cum prebuie dar reusesc sa fac cateva zeci chiar sute de kile. Cand scot salcamul, scot si ultima picatura, dar numai din caturi. Nu ma ating de cuib niciodata! Atat teiul cat si poliflora, chiar si mana, nu cristalizeaza inainte de lunile februarie,martie. De ce? Nu stiu. Mierea o pastrez in galeti de plastic de la apicola si o trag in loturi de 10-15 borcane. Eu nu ii indop cu siropuri ori zahar decat primavara . Iarna, zahar in turte. In rest, ce da Domnu`!
Shrek

Mesajde lucky5strike » 04 Dec 2016, 22:59

A se remarca rezultatul iritarii... Frumose poze... 8-)
Deci, poliflora asa deschisa la culoare, ca in poza de mai sus pusa de yulian, nu pot obtine. Asta la mine arata ca un salcam mai colorat.

:idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica.mosu » 05 Dec 2016, 10:39

laura scrie:Fata de anul trecut salcamul a fost mai slab. Mierea a fost scoasa in galeata si apoi pusa in borcane. Nu a fost incalzita.

Daaa,e f corect ...avand in vedere ca ac an multa miere din iunie -iulie are si miere de mana in copozitie(amestec ) ...Si mai tb tinut cont si de temp la care a fost tinuta+locul+gradul de capacirea +.....+ :idea: sa fie..... ,pt ca in ultimii ani multi cumparatori(putini acum=foamea de bani) cauta miere cristalizat=zahrisita...stiu ei de ce ...unii ;) P.S- dupa incalzire-topire (nu mai mult de 38=40*) mierea pusa'n borcan=ne vanduta-consumata...tb sa zahariseasca compct(ca in faza initiala)....revin cu alte amanunte :idea: Amu merg sa le pun "PAMPERSII" la "FETE"...sa nu raceste la bijboasca :lol: ca de, o vinit iarna(- 7* la Onesti) si ma prins cu ei......in fundul goool :shock:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde laura » 05 Dec 2016, 14:24

Poliflora a fost scoasa spre sfarsitul lui iulie si era maturata. Are si mana in ea. Mai sunt si exceptii .....
laura

Mesajde gica.mosu » 06 Dec 2016, 08:50

....De retinut: e o mica-mari diferenta intre poliflora si faneata(zone deal-munte) si cristalizeaza diferit si mai repedeeee....mierea cu ametec de FS :idea: Am o poliflora de mai(pomi+papadie + rapita+ salcam) ff buna dpvd terapeutic si se vinde mai ghini decat salcamul curat-incolor....Da am salcam din 2013 ,dar tinut in apartament(camara) la temp de peste 20* nici vb de zahrisit :idea: desi e de culoare galbuie....deci, si temp de la locul unde pastram miere conteaza extrem de mult :idea: Spor la ta'ti-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde jiji » 08 Dec 2016, 20:51

mai oameni buni , propun sa incepem sa boicotam cate unul sau doi procesatori care sant mai calici , sa nu le mai dam mierea cel putin doi ani si sigur dau faliment asa le o mai intra mintea la cat cu preturile.
jiji

Mesajde luci » 09 Dec 2016, 09:32

Ce te face sa crezi ca daca sunt mai putini vor plati mai bine?Dimpotriva; da ei doar speculeaza o stare de fapt cu pretul mic la poliflora si anume lipsa de finante a apicultorului in situatia lipsei de productiei de miere de salcam.Pe de alta parte incearca sa-si mentina profitul in conditiile unui rulaj redus.Fara capacitate de stocare si fara capital stuparul va spune mereu ca mierea e amara.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde jiji » 09 Dec 2016, 10:02

teoretic intr o piata libera cu cat mai multi procesaori cu atat o competitie a pretului asta pana se vorbesc si stabilesc un pret maxim.
procesatorul care nu are marfa 2 ani da faliment si sigur se duce vorba sa nu mai aiba asemenea practici si ceilalti.
jiji

Mesajde Hunbee » 09 Dec 2016, 10:51

Sa nu predam mierea aia putina care o facem suna frumos dar ce te faci cu nevoia de bani. Daca ai job, daca ai pupat fonduri, poate te descurci.altfel nu vad cum te finantezi 1 an fara sa vinzi engros.
Si asa e aiurea ca vezi banii dupa 2 luni deci practic ii creditezi pe achizitori care lucra cu banii tai in acest rastimp.
Dar sa stai nefinantat 1 an sau mai mult nu vad cum daca doar apicultura faci.
Daca vrem ceva ajutor trebuie sa se puna presiune pe impaduriri cu salcam. Acolo inca e piata buna.
Decat sa te cramponezi pe poliflora, mai bine te concentrezi pe produse cu pret bun.
Dar oare merge cineva la bucuresti cu un plan de impadurire? Mama ei de capitala miticeasca!
Se fac presiuni la ocoalele silvice sa se planteze melifer?
O, stati ca am uitat. Noi nu vedem mai departe de luna viitoare. Atata ne poate mintea.
Acum oricum taiem porcu, bagam la stomac ca e craciun, dupa care vine primavara, bagam niste turte, si iara ne inghesuim la cateva masive, si ele in scadere ca suprafata.
Ungurii nu au avut decat stuf in campia aia a lor si totusi plin plantari de salcam au facut un nume in europa cu mierea de salcam.
Of, dar iara uit. Aia au tara impinzita de autostrazi in timp ce noi ne taram pe drumuri de rahat.

In concluzie. Poti sa te duci la poarta achizitorului si sa dai cu pietre, poate obtii ceva pe termen scurt, cu toate ca nu pre cred. Dar daca mergi la belitii de la bucuresti si soliciti dezvoltarea bazei melifere esti mai castigat pe termen lung
Hunbee

Mesajde luci » 09 Dec 2016, 11:06

Mierea de salcam are pret ca e putina.Procesatorii judeca doar in termini de casting pe kg; nu conteaza ce miere vand.Daca cumpara poli cu 10 si vand cu 20 e 100%; daca iau salcam cu 20 si dau cu 30 e 50%.Sigur castigul pe kg e acelasi dar cu o suma investita mai mare.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 10 Dec 2016, 00:00

Vedeti voi la anu ca ie 5lei chilogramul .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde LYX » 10 Dec 2016, 08:28

mai bine o dau degeaba
LYX

Mesajde Bambucha » 10 Dec 2016, 14:31

Hunbee scrie:Dar oare merge cineva la bucuresti cu un plan de impadurire? Mama ei de capitala miticeasca!
Se fac presiuni la ocoalele silvice sa se planteze melifer?

Ce treaba au miticii daca nu exista reprezentare in teritoriu, daca nu exista initiativa din partea breslei? Breasla care nu stie sa se organizeze, este dezbinata si se lasa condusa de tot felul de fripturisti fara absolut nici un principiu de integritate. Vad insa ca ai dat si raspunsul.

Hunbee scrie:O, stati ca am uitat. Noi nu vedem mai departe de luna viitoare. Atata ne poate mintea.
Acum oricum taiem porcu, bagam la stomac ca e craciun, dupa care vine primavara, bagam niste turte, si iara ne inghesuim la cateva masive, si ele in scadere ca suprafata...
Dar daca mergi la belitii de la bucuresti si soliciti dezvoltarea bazei melifere esti mai castigat pe termen lung
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde zip2006 » 10 Dec 2016, 15:09

Ocoalele silvice impaduresc cu puieti de paltin ,frasin ,stejar etc(pentru ca acest lemn are cautare si pret ) mai putin salcim ,tei pentru ca nu e cerere mare si pret ,initiativa de a planta bariere de salcim trebuie sa vina de la proprietarii de pamint cu ajutorul fondurilor UE ...trebuie sa ne gospodarim si sa nu ne uitam peste gard la "capra ungurilor" cu invidie ....la pepinere se arunca puietii de salcim primavara din lipsa de cumparatori ...asa ca "para malaiata in gura lui natafleata" inghitim si mergem mai departe ,sa auzim numai de bine .
zip2006

Mesajde teinegru64 » 10 Dec 2016, 15:15

Stiu citeva masive ce au fost gestionate de silvicultori-apicultori=raiul albinelor.
Imi povestea un fost silvicultor cum a terminato cu meseria...
Ma duc la un Paste la sefu' cu oua , nuci si miel.
-De ce nu le-ai lasat in portbagaj?
-Nu am masina.
-Esti concediat.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE