Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde thomas » 07 Ian 2017, 15:38

O singura intrebare am: se vorbeste pe undeva de pretul mierii pe piata interna??! sau de masuri pentru influentarea cresterii acestuia? Nu am observat.
In primul rand, cred ca o asociatie sau orice grup apicol asta trebuie sa aibe pe primul loc in ordinea actiunilor si demersurilor.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde peterneamt » 07 Ian 2017, 15:52

Nu pot decât să-i apreciez pe cei dispuşi să lupte pentru un ideal . Eu mă declar învins de societatea actuală unde " cine ştie face iar cine nu, conduce " Murphy......,dar asta nu înseamnă că dacă cineva ridică sabia pentru dreptate nu o să-i fiu alături, cel puţin moral, dacă fizic nu voi mai putea !
:roll:
peterneamt

Mesajde cucubau » 07 Ian 2017, 17:27

Candva am militat pentru un sindicat al apicultorilor , am crezut in el si crezul meu a fost ca odata organizati putem face mai mult pentru noi si pentru apicultura din Romania.
Astazi nu mai sunt atat de sigur , am impresia ca altele au devenit problemele apiculturii si altele sunt neajunsurile cu care ne confruntam .
Cu ani in urma cand la fel apicultura a trecut tot printr-o perioada de criza , un procesator spunea:
Ca sa poti sa fi rentabil trebuie sa fi capabil sa produci cu costuri cat mai mici in asa fel incat indiferent de pret sa fi pe castig.
Pretul mierii inca nu a atins pragul de jos la care s-a achizitionat mierea in acele timpuri , dar fiinca exista si un dar , astazi exista Imidacloprid .
Asadar provocarile s-au schimbat , si un sindicat ori cat de bine ar fi organizat nu v-a putea face nimic pentru apicultura muribunda din Romania .
Traim ultimele zvagniri inainte de colapsul final . Apicultura asa cum o stim isi va da obstescul sfarsit cu sau fara voia noastra.
........
cucubau

Mesajde daffid mihailov » 07 Ian 2017, 17:49

Un om va fi judecat dupa rezultatele pe care le are. Nu vad de ce plecam mereu de la premisa neincrederii. Asa nu se poate construi nimic. Oricum, nu mai avem ce pierde. Ca omul are relatii sus, asta mi se pare un avantaj. Doar nu o sa pui un no name care bate la porti inchise. Daca nu o sa aibe rezultate sindicatul va pieri de la sine. Ca oricum pretul mierii nu se decide la Buzau ci mai degraba pe langa Tower Bridge*unde exista si o bursa a mierii.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde bio » 07 Ian 2017, 18:37

daffid mihailov scrie:Un om va fi judecat dupa rezultatele pe care le are. Nu vad de ce plecam mereu de la premisa neincrederii. Asa nu se poate construi nimic..

Daffid Mihailov cei care incearca sa faca sindicatul au fost mari sefi de asociatii si organizatii si au facut NIMIC, nu s-a vazut nici un rezultat ,....atunci ce incredere sa avem ?

daffid mihailov scrie:... Ca omul are relatii sus, asta mi se pare un avantaj. Doar nu o sa pui un no name care bate la porti inchise..

Daffid uite aici un fapt real povestit de catre un user al acestui forum .

"Fusese publicata in Monitorul Oficial H.G. 1050/2013 privind PNA 2014-2016 si la cateva saptamani, aflandu-ne la sediul MADR ,in biroul unui functionar superior,cineva intreaba"De ce s-a prevazut in hotararea ca se va da ANARZ 8.000.000 lei pentru sistemul informatic,pentru ca niciodata nu s-a discutat cu noi despre acest fapt ?" Functionarul n-a apucat sa raspunda ca s-a bagat repede d-l Puisoru ,in stilul lui caracteristic" Hai ma lasati asa cum a picat ca trebuie si acest sistem informatic ca sa avem o situatie clara..."Ceilalti 5-6 participanti am sarit si ne-am aratat nemultumirea dar...stiti ce gura mare are Puisoru. De fata era si prietenul lui din conducerea ANARZ si am banuit ca vrea sa-i faca acestuia pe plac,sa-i dovedeasca cat de loial ii este."

Deci, de ce avem nevoie de cineva cu astfel de relatii ?
bio

Mesajde tinumaftei » 07 Ian 2017, 18:46

daffid mihailov scrie:Un om va fi judecat dupa rezultatele pe care le are. Nu vad de ce plecam mereu de la premisa neincrederii. Asa nu se poate construi nimic. Oricum, nu mai avem ce pierde. Ca omul are relatii sus, asta mi se pare un avantaj. Doar nu o sa pui un no name care bate la porti inchise. Daca nu o sa aibe rezultate sindicatul va pieri de la sine. Ca oricum pretul mierii nu se decide la Buzau ci mai degraba pe langa Tower Bridge*unde exista si o bursa a mierii.
tinumaftei

Mesajde mausica » 07 Ian 2017, 19:02

bio scrie:

Daffid Mihailov cei care incearca sa faca sindicatul au fost mari sefi de asociatii si organizatii si au facut NIMIC, nu s-a vazut nici un rezultat ,....atunci ce incredere sa avem ?

Bio...te inseli aici....
Au facut oamenii,au facut pe altii ca pe ei daca faceau mirosea urat ;)
E aceasi Marie cu alta palarie.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde daffid mihailov » 07 Ian 2017, 19:06

E posibil sa aveti dreptate. NU cunosc prea multe detalii despre acesti oameni ca nu m-a interesat. Uneori eu sunt mai naiv. Oricum, cred ca toti sunt de acord ca apicultorii ar trebui sa se faca auziti mai bine.

Totusi, avem asociatii. Daca aceste asociatii s-ar uni intr-o mai mare asociatie nationala, nu ar fi mai bine? Apoi si puterea de decizie ar fi mai democratica si mai reprezentativa pe tot teritoriul tarii.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde bio » 07 Ian 2017, 19:32

daffid mihailov scrie:E posibil sa aveti dreptate.

.. poate nici eu nu stiu chiar totul si este posibil sa mai gresesc .

daffid mihailov scrie:Totusi, avem asociatii. Daca aceste asociatii s-ar uni intr-o mai mare asociatie nationala, nu ar fi mai bine? Apoi si puterea de decizie ar fi mai democratica si mai reprezentativa pe tot teritoriul tarii.

Asta cred ca ar fi o miscare de luat in calcul .
bio

Mesajde filip » 07 Ian 2017, 19:44

bio scrie:
daffid mihailov scrie:E posibil sa aveti dreptate.

.. poate nici eu nu stiu chiar totul si este posibil sa mai gresesc .

daffid mihailov scrie:Totusi, avem asociatii. Daca aceste asociatii s-ar uni intr-o mai mare asociatie nationala, nu ar fi mai bine? Apoi si puterea de decizie ar fi mai democratica si mai reprezentativa pe tot teritoriul tarii.

Asta cred ca ar fi o miscare de luat in calcul .

Avem peste 300 de Asociatii,ce facilitati sa dai celor 300 de presedinti si mii de vicepresedinti?
Banii alocati pentru apicultori se duc pe logistica Asociatiilor,Cooperativelor,Federatiilor,etc.
Daca nu s-ar mai da bani catre functionarea Asociatiilor,Cooperativelor,Sindicatelor........probabil ca s-ar reusi o unificare a apicultorilor.
filip

Mesajde kiloz » 07 Ian 2017, 20:06

filip scrie:Avem peste 300 de Asociatii,ce facilitati sa dai celor 300 de presedinti si mii de vicepresedinti?
Banii alocati pentru apicultori se duc pe logistica Asociatiilor,Cooperativelor,Federatiilor,etc.
Daca nu s-ar mai da bani catre functionarea Asociatiilor,Cooperativelor,Sindicatelor........probabil ca s-ar reusi o unificare a apicultorilor.

Asta de unde ati mai inventat.Daca nu-i secret,spuneti va rog si mie cine si cum inparte banii :( unde trebuie sa adresam? Amu ma apuc sa fac actele si luni depun sa infiintezi o asociatie!Daca chiar asa sint banii apicultorilor care se duc pe logistica de ce sa nu beneficiezi si eu. :oops: ca nu miar fii rusine!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde viorel55 » 07 Ian 2017, 20:08

Imi pare rau,nu v-am contrazis niciodata pana acum d-le Filip,desi au fost multe situatii cand nu aveati dreptate.
Am inteles ca nu faceti parte din nici o forma asociativa,asa ca nu aveti de unde sa stiti niste amanunte si atunci ar trebui sa va abtineti de la unele acuzatii pe care le faceti GRATUIT.
Va informez,atat pe d-v cat si pe altii care nu cunosc si apleaca urechea la ce sustineti in necunostinta de cauza :
-nici o forma asociativa din Romania -fie ea asociatie,cooperativa,sindicat sau federatie - pana la 31 dec. 2016 nu a primit nici un leu de la APIA sau alte institutii ale statului,SUB NICI o FORMA.
- in noul PNA 2017-2019 este prevazuta o clauza prin care se va permite COOPERATIVELOR APICOLE sa cumpere unele materiale.Pana astazi nu a aparut H.G.prin care sa se aprobe PNA si nu stim exact ce va fi.
viorel55

Mesajde filip » 07 Ian 2017, 20:12

viorel55 scrie:Imi pare rau,nu v-am contrazis niciodata pana acum d-le Filip,desi au fost multe situatii cand nu aveati dreptate.
Am inteles ca nu faceti parte din nici o forma asociativa,asa ca nu aveti de unde sa stiti niste amanunte si atunci ar trebui sa va abtineti de la unele acuzatii pe care le faceti GRATUIT.
Va informez,atat pe d-v cat si pe altii care nu cunosc si apleaca urechea la ce sustineti in necunostinta de cauza :
-nici o forma asociativa din Romania -fie ea asociatie,cooperativa,sindicat sau federatie - pana la 31 dec. 2016 nu a primit nici un leu de la APIA sau alte institutii ale statului,SUB NICI o FORMA.
- in noul PNA 2017-2019 este prevazuta o clauza prin care se va permite COOPERATIVELOR APICOLE sa cumpere unele materiale.Pana astazi nu a aparut H.G.prin care sa se aprobe PNA si nu stim exact ce va fi.

https://www.stiriagricole.ro/fonduri-eu ... 15708.html

””În luna iulie a anului trecut, reprezentanţii companiei Sonimpex şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat contractul de finanţare din fonduri europene în valoare de 981.613 euro. Astfel, magiunul de Topoloveni va fi promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2013-2016.”” :D
filip

Mesajde kiloz » 07 Ian 2017, 20:32

Uh! acum imi dau seama ce am pierdut de trei ani de zile! De primavara o sa trec pe mahjong in loc de miere.Poate mai am sansa de ceva banuti! :twisted:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde viorel55 » 07 Ian 2017, 21:02

l

””În luna iulie a anului trecut, reprezentanţii companiei Sonimpex şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat contractul de finanţare din fonduri europene în valoare de 981.613 euro. Astfel, magiunul de Topoloveni va fi promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2013-2016.”” :D[/quote]

Haideti,sa nu fim ridicoli....parca vorbeam de albine nu de magiun !
viorel55

Mesajde filip » 07 Ian 2017, 21:23

viorel55 scrie:l

””În luna iulie a anului trecut, reprezentanţii companiei Sonimpex şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat contractul de finanţare din fonduri europene în valoare de 981.613 euro. Astfel, magiunul de Topoloveni va fi promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2013-2016.”” :D

Haideti,sa nu fim ridicoli....parca vorbeam de albine nu de magiun ![/quote]

Cand citesc ”PRINTRE produsele promovate e si magiunul” inteleg ca au fost mai multe.
Totusi sa fiu mai explicit pun un alt linK:

http://www.finantare.ro/fonduri-europen ... ntare.html
Produsele si sistemele care pot fi promovate, sunt :

”– produsele mentionate in lista cuprinsa in Anexa I la Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene, cu exceptia tutunului, de exemplu: fructe si legume proaspete si procesate, MIERE:::::::::::,
Beneficiarii acestei masuri pot fi:
– organizatiile profesionale sau interprofesionale reprezentative pentru sectoarele agricole in cauza;
– organizatiile de producatori sau asociatii ale organizatiilor de producatori;
– organisme din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv si activitate actiunile de informare si de promovare pentru produsele agricole si care au fost insarcinate de statele membre sa indeplineasca o misiune de serviciu public in acest sector, definita in mod clar;
– grupurile si organismele din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv si activitate informarea si promovarea pentru produsele agricole.”
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI