Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde daffid mihailov » 12 Ian 2017, 09:10

Argumentul nu trebuie sa fie ca regasim antiboiotic si in carnea de animale. Nu pentru ca apare in miere. Asta mi se pare o conditie exagerata. Mai bine o miere adevarata cu antibiotic decat sirop sau zahar. Doar ca uneori antibioticul nu face bine. Ganditi-va la voi, daca ati luat antibiotic, cat timp are nevoie corpul sa refaca flora, apare candida, apoi sistemul imunitar e slabit, diaree, posibil dureri de cap, si alte simtome adverse. Daca ai o infectie, antibioticul iti poate salva viata.

Si, nu in ultimul rand, s-ar putea sa faci o selectie de nosema rezistenta la toate antibioticele. Albinele trec, nosema ramane.

De-aia unuii au luat microscop, tocmai ca sa dea cand e nevoie. Nosema e buna IN limite normale. Mai selecteaza si familiile pe cale natruala.

Va spun asta ca si doctorii, pt oameni, dau repede reteta de antibiotic. Nici macar nu fac un minim test sa vada ce fel de bacterie, ce fel de antibiotic cere, daca e un virus si atunci nu ai nevoie de antibiotic. Suntem...hraniti ca labinele preventiv si totusi bolnavi.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde florinapi » 12 Ian 2017, 09:36

De ce zic ca sunt ingrijorat:pentru ca in ultimul timp aud tot mai mult vorbinduse despre antibiotic"preventiv"
Eu am invatat un lucru cu privire la tratamente,si anume"nu ma doare,nu ma leg"
Atunci cand se folosesc antibiotice preventiv,se acopera eventualele cazuri de boala,iar prin schimbul de rame si inventar apicol,boala se raspandeste in toata stupina,de multe ori si in stupinele invecinate.Dim aceasta cauza este periculos sa se trateze"preventiv"
Tratamentul cu antibiotice,fara masuri de igienizare nu rezolva problema,doar o amana.

Deocamdata in piete se vande miere fara nici un control,iar cei mai tari din "parcare"pot sa-si vanda mierea acolo,fara nici o problema,ca doar e bio,ce dracu!

Dar materialul biologic care se vinde din asemenea stupine,invatate cu antibioticul,cum o fi?
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde daffid mihailov » 12 Ian 2017, 09:53

florinapi, uite ai scos in evidenta o idee tare buna. La asta nu m-am gandit. Chiar asa, se mascheaza o boala. Pe cand eu daca vad o familie supecta de ceva, o distrug. O desfintez. O ard. Nici macar ceara nu o mai topesc. Nu inteleg de ce tinem asa mult la 2,3 familii de alibine sa le salvam cu orice pret. Nu merita bani, efort, timp, stres.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2017, 10:50

Si in urma cu 30 de ani apicultorii romani se confruntau cu pierderi masive de albine si cautau raspunsuri
Iata un articol informativ pe care nu multi Apicultori l-au citit,concluziile le trageti singuri....

Consideratii cu privire la depopularea unor familii de albine in anul 1986
https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q= ... lDFHvJApWQ
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Neafiliatul » 12 Ian 2017, 11:00

În 1986 a fost NUMAI VAROOZA , tratată cu Sineacar o perioadă îndelungată și devenit ineficient sau a imposibilității procurării acestuia de către toți apicultorii .Dovada : în anul următor s-au stopat depopulările , după introducerea varachetului . . Acum cauza principală o reprezintă NEONICOTINOIDELE . Când vom înțelege acest lucru va fi prea târziu .
Neafiliatul

Mesajde vulpea » 12 Ian 2017, 11:10

p13,esti cumva apicultor sau...bibliotecar ?(nu ca ar fi f. rau doar ca vreau sa stiu).poze ceva ?
vulpea

Mesajde gica.mosu » 12 Ian 2017, 12:39

....Mai baieti ,dragi colegi...Cititi aici:daca viata si destinul ti-a fost scris sa fii ciobaaaan :shock: ...nu mai chinuiti "motorul=albina" date jooos de la "volan"...lasati pe altii sa se ocupe de ac fiinte minunateee...Semneaza G.M-un "inconstient" ce vinde'n piataaa=laaa borcan (cititi MS anterior scris de mini).. :oops: P.S- de 5 -6 ani in Moldova circula "LA siLE" fara numar...in aceste conditii....eu, G.M i-mi apar saraciea si nevoilee si ..stupiiiii(chiar daca multi dintre voi nu sunteti de acooord :oops: )...Cat, despre mortalitatile di '84-'85....recititi MS lu' Neafiliatul.(am scris si eu in N mesaje)..acuuuum,sunt alte N cauzee..... ;) O iarna usoara tuuuturora.... :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde costi » 12 Ian 2017, 13:44

peterneamt » Ieri, , 10:40

Fumagilina se administreaza toamna (septembrie), in conditiile unui oarecare aport de polen . Cea mai buna forma de administrare este prin prafuire ( zahar pudra + antibiotic ).
Producatorul recomanda, in primavara,stropiri pe fiecare rama cu sirop 1:1 si fumidil b 2g/litru sirop.
Pentru prafuirea recomandata de dvs. ce concentratie se foloseste?
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
costi

Mesajde iulians » 12 Ian 2017, 17:36

vulpea scrie:p13,esti cumva apicultor sau...bibliotecar ?(nu ca ar fi f. rau doar ca vreau sa stiu).poze ceva ?

Cand vom invata ca natiune sa ne respectam, intre noi,ca indivizi, atunci vom progresa!
Domnul p13, cum ii spuneti dvs. poate fi apicultor, bibliotecar, tamplar,fierar, somer, ori ce vrea sau poate dumnealui, noi trebuie sa-l respectam!
Nimeni nu ne da dreptul sa spunem public ca o persoana ne este inferioara chiar daca noi in interior credem altfel.
Pe un forum public, nu privat, toti ne spunem parerile. Aici combatem ideile nu persoanele!
iulians

Mesajde Avram » 12 Ian 2017, 18:55

florinapi scrie:Dar materialul biologic care se vinde din asemenea stupine,invatate cu antibioticul,cum o fi?

,, avem un sistem apicol tinut laolalta de antibiotice si pesticide care perpetueaza albine ce nu pot supravietui fara interventia constanta a apicultorului.
Crestem albine care nu pot supravietui fara noi ,,

Si ne place asta la nebunie ... si dam tot inainte !

O fi bine ?
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde jonny_it » 12 Ian 2017, 19:12

Avram scrie:
florinapi scrie:Dar materialul biologic care se vinde din asemenea stupine,invatate cu antibioticul,cum o fi?

,, avem un sistem apicol tinut laolalta de antibiotice si pesticide care perpetueaza albine ce nu pot supravietui fara interventia constanta a apicultorului.
Crestem albine care nu pot supravietui fara noi ,,

Si ne place asta la nebunie ... si dam tot inainte !

O fi bine ?

Prin strainatate nu cresc regine fara Fumidil B. O fi bine, o fi rau ... eu as zice ca nu este bine.
Practic regina este curatata de tot ce inseamna nosemoza cu antibioticul, apoi vanduta si pusa in alta familie. Daca este pusa pe rame + rezerve + albine se infecteaza iar si este si mai rau. Daca se fac roi la pachet sansele ca "microbii" sa isi formeze rezistenta sunt mai mici.
jonny_it

Mesajde gica.mosu » 12 Ian 2017, 19:41

Daffid M.......v scrie:....Pe cand eu daca vad o familie supecta de ceva, o distrug. O desfintez. O ard. Nici macar ceara nu o mai topesc. Nu inteleg de ce tinem asa mult la 2,3 familii de alibine sa le salvam cu orice pret. Nu merita bani, efort, timp, stres.. :o ..Oare cati dintre noi-voooi faceti asaaa...s-au cum scriea colegul="profesorul stie tooot"...P13...(respectele melee) ca, atunci cand gaseste pete de d....e pe rame,albina'negrita... il inchide-gazeaza,s-au.......si pa...decat sa-ti infectezi restul de efectiv :shock: P.s- Cautam N motive pt pierderile din stupina...si noooi(meseriasiii) nu avem ninici o vina :oops: s-au mai simplu, ne ascundem dupa "DEJET"...daaaaar, se vede umbra...si mirosul uneori :mrgreen: P.S 2 -mai nou in Moldova si nu numai de anul nou auzeai pe"strazi-stupine" cantand...La-LE...LA-LE :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cucubau » 12 Ian 2017, 20:23

daffid mihailov scrie:florinapi, uite ai scos in evidenta o idee tare buna. La asta nu m-am gandit. Chiar asa, se mascheaza o boala. Pe cand eu daca vad o familie supecta de ceva, o distrug. O desfintez. O ard. Nici macar ceara nu o mai topesc. Nu inteleg de ce tinem asa mult la 2,3 familii de alibine sa le salvam cu orice pret. Nu merita bani, efort, timp, stres.

Daca la nivel de stupina sunt 2,3 familii cu probleme de sanatate intradevar se pot rezolva foarte usor prin eliminare , dar ce te faci atunci cand mai bine de jumatate din stupina prezinta probleme de sanatate .
Sau si mai grav stuparul in cauza nu poate sa distinga o familie sanatoasa de una bolnava si considera ca toate problemele sunt cauzate de paduchi sau matci neperformante.
........
cucubau

Mesajde gica.mosu » 12 Ian 2017, 20:46

....Paaaai, spuneam mai'nainte ca si..."MIROSUL".....uneori=la suuubtiori,i-ti(te) da de gool ca...nuuu-i apa in "piiiisacinaaa=cada,duuus".... 8-) vai mama lu "zavorancaaaa... :lol: ....P.S- se rez ff simplu...Un antibiotic si...."punil doamne'n looooc luminaaaat,looc cuuu verdeata...uniii...doar, ceva virusi di LA si LEEEE'...,GASIIIITI....(nu, numaaaai sunnt,or plecat in THAILANDAAAA,la masageee) :mrgreen:...Stati linistiti, se'ntoooorc=MOOOOKA..... :shock: .....
gica.mosu

Mesajde vulpea » 12 Ian 2017, 21:03

iulians,esti cumva 'nou' pe aici :pai cum vine vorba bre asa ? ca doar suntem amandoi 'consateni' si asta sa fie buba ? era doar o vorba de 'alint' si mai ales ... de batut saua... daca nu cunosti ... zenzul... dece te bagi intre 'frati' ?!
vulpea

Mesajde vulpea » 12 Ian 2017, 21:08

NB.spre impacaciune,poti sa-i transmiti ca in vara am sa-l 'calc' pe la pravalie,OK ? si,sa nu uit :transmite-i ca am zis de poze api. nu de turist,prin zona noastra !
vulpea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR