Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde iulians » 27 Ian 2017, 21:14

Mierea se topeste si curge pe albine. E riscant.
iulians

Mesajde Thewatcher » 27 Ian 2017, 21:25

am vb pe aici prin zona cu stupari si pana acuma nu au avut probleme cu mortalitatea poate ca si din cauza ca aici in centru le pregatim de fiecare iarna cu rezerve de mancare consistente iar stimularile cu proteina nu mai repede de 25feb.la mine nu au mai iesit la zbor din noiembrie dar nu par exagerat de incarcate speram totusi sa poata iesi in 2sapt pana atunci numai bine
Thewatcher

Mesajde Thewatcher » 27 Ian 2017, 21:27

am pus mierea in pungi si leam intepat
Thewatcher

Mesajde filip » 27 Ian 2017, 21:29

Thewatcher scrie:am pus mierea in pungi si leam intepat

E ok!
filip

Mesajde Gicuta » 27 Ian 2017, 22:15

In iarn asta am invatat ceva foarte important: in perioara ianuarie- jumatatea lui martie inclusiv, nu mierea lipseste albinelor (daca le-ai iernat cum trebuie, si cum cred ca multi dintre noi o fac), ci proteina, respectiv polenul sau inlocuitori. Asa ca in pungile acealea pune si nitzica proteina (cartea zice 20-25%). Succes!.
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde peterneamt » 27 Ian 2017, 22:22

Publicat pe 20 octombrie 2016

Apicultorii Reiner Gabriel din Glienick la Zossen luna aprilie, a deschis stupii, treizeci la sută dintre stupii săi au murit. De ani de zile tot mai multe albine nu trec peste iarna. Boli și paraziți, cum ar fi acarianul Varroa , dar, de asemenea, noi pericole care pândesc toţi polenizatori în peisajele agricole.
:roll:
peterneamt

Mesajde filip » 27 Ian 2017, 22:27

Gicuta scrie:

In iarn asta am invatat ceva foarte important: in perioara ianuarie- jumatatea lui martie inclusiv, nu mierea lipseste albinelor (daca le-ai iernat cum trebuie, si cum cred ca multi dintre noi o fac), ci proteina, respectiv polenul sau inlocuitori. Asa ca in pungile acealea pune si nitzica proteina (cartea zice 20-25%). Succes!.

Cine te-a invatat sa dai proteina inainte de zborurile de curatire?
Te auzi ce spui?
Adica acea albina care nu a zburat de peste 2 luni de zile,exact proteina ii lipseste.
filip

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2017, 22:44

...Paaai cum cini :?: ...am scris acolooo,la=in teza de "doctorannnnt"dupa articolelelee alea straine studiate ce mai... si ammmm luat 10 cu felicitari + o diploma..ce stiti voooi...:lol: ...Nu mai conteza,ce si cand se pune proteica... :shock: ..Multi,merg=zic..."lasa bre ca mergi asa"..chiar de face K.ka pe ea=ramen'stup 8-) ...
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 27 Ian 2017, 23:10, modificat de 2 ori în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vulpea » 27 Ian 2017, 22:55

lui G.M. si nu numai : mai 'fratilor',nu mai 'zgarmati' la urs cand hiberneaza !.nu ati inteles inca ..ca de aceea albina ' de iarna' traieste ~ 120zile/iarna in loc de ~ 20 zile/vara,pentru ca are 'metabolismul programat doar pentru incetineala' si cu activitate sporadica doar pentru'tremurici' = incalzire si aia cu 'termostat'? orice alta 'stimulare' de activitate DAUNEAZA GRAV SANATATII !!!infofolire si nu prea + LINISTE aproape ireala + ventilare minima si mai ales CORECTA(eu sunt adeptul HORNULUI,dar asta nu este obligatorie).in rest ,inseamna dezastru = uzura prematura = consum marit = 'cacareaza' prea devreme,de nu mai apuca sa elimine AFARA.altfel,sa nu va mai vaitati de consecinte TIMPURII.
vulpea

Mesajde vulpea » 27 Ian 2017, 23:07

bre G.M.,nu mai vorbi in 'parabole',ca unii poate nu se prind si o iau de buna.'bate-i fratelo' sau vorbeste-le DIRECT ca nu e nici o suparare daca-i tragi de maneca.vad c-ai inceput sa 'te comporti' ca I.A. si asta 'nu e frumos'(stii de gluma ?).stima
vulpea

Mesajde filip » 27 Ian 2017, 23:12

vulpea scrie:bre G.M.,nu mai vorbi in 'parabole',ca unii poate nu se prind si o iau de buna.'bate-i fratelo' sau vorbeste-le DIRECT ca nu e nici o suparare daca-i tragi de maneca.vad c-ai inceput sa 'te comporti' ca I.A. si asta 'nu e frumos'(stii de gluma ?).stima

Da ce ,suntem noi mai destepti ca producatorii de turte ?
Ei scriu ca se pot da in toate anotimpurile......mai putin cand se face miere.
Uite eu de la impachetarea definitiva in NOIEMBRIE nu am fost la stupi.O singura data i-a ascultat cu furtunul, fratele meu .
Pana nu zboara afara nu ridic nici un podisor............
filip

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2017, 23:19

...Pai..nu te-ai prins :oops: ..Un tortionarrrrr, nu stie alteceva ..decat "crime impotriva stuchilor"...P.S dragilor mei asteptati sa "vine" SOARILI SI PE b-dul NOSTRU SI DUPE UN ZB dE CURATENIE "jenerala actionati cum poftiti...Spor-G.M :!: (p.s-amu ii ghini?)...P.S-D-nul Filip,cine si cati fac ca D-stra :?:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 27 Ian 2017, 23:27, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vulpea » 27 Ian 2017, 23:27

Pt.filip : sa inteleg atunci ca nu-i respecti pe producatori ?? eu nu-i prea respect pentru ca stiu ca sunt...comersanti ...si astia ar face si pe draq sa-si vanda 'odraslele',nu ?.fii fericit,daca faci doar ce ai scris ca faci.crede-ma ca stiu ce spun pentru ca si eu am fost vanzator profesionist si prea stiu tehnicile de vanzari(am ajuns chiar lider pe Balcani la vanzari si am castigat si o excursie 'pe gratis' in Caraibe = vas de croaziera 12 zile cu 16 'etaje'din care 12 acoperite,sic !).scuza-mi lipsa de modestie,dar asta-i realitatea !
vulpea

Mesajde filip » 27 Ian 2017, 23:43

Cand esti vanzator de turte,faci filmulete cu turta pusa la -20 de grade.Daca stupii crapa inlocuiesti albina si filmezi mai departe,cat de buna a fost turta si ce miracol a produs.
Cand produci miere si trebuie sa ai stupi puternici in cules,nu uzezi albina de iernare cu turte la -20 de grade la mijlocul iernii si sa astepti sa si creasca o generatie de puiet,ba chiar doua sa inlocuiasca albina de iernare.
Si eu am invatat sa vand mierea privind in ochi clientul.Daca simte ca l-ai mintit ori nu ai fost corect adio incredere si parteneriat.
filip

Mesajde Shrek » 27 Ian 2017, 23:44

zahcat scrie:Multam fain pt sfaturi,Vulpe,Sam,nea Gica.Pentru mine subiectu' este inchis.Asa e cand te mananca limba si vrei sa te mai sfatuiesti cu cineva.Pentru lucrurile astea nu prea mai este loc aici.Daca doream mistocareala si ironii intram pe Catavencii sau Kamikaze.
Multumesc inca o data.

Cu stima,Catalin

Ba il cred ca-ti place! Aici nu se face mistocareala.....politica! Se fac expuneri ....apicole misto! Sau la misto nah! Dar asta este farmecul, sa poti deosebi graul de neghina. Iti plaaace, stiu ca-ti plaacee!
Shrek

Mesajde Shrek » 27 Ian 2017, 23:48

vulpea scrie:.......ca stiu ce spun pentru ca si eu am fost vanzator profesionist si prea stiu tehnicile de vanzari(am ajuns chiar lider pe Balcani la vanzari si am castigat si o excursie 'pe gratis' in Caraibe = vas de croaziera 12 zile cu 16 'etaje'din care 12 acoperite,sic !).scuza-mi lipsa de modestie,dar asta-i realitatea !

Ceeee zicea-i ca ai vândut!? Gogoși?
Vulpeo , mai taie din ele ca bate la ochi!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR