Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde gaboreugen » 29 Ian 2017, 22:42

dan pescarul....Bravo !!! :D :D :D
gaboreugen

Mesajde kovacslg » 29 Ian 2017, 23:27

Ce a scris Dan nu este rupt de realitate. DELOC.
Putem sa nu vedem, putem sa pretindem ca nu vedem, putem sa negam, putem multe, dar realitatea cam aia e...
Am vazut acele familii de trei rame la salcam...Elita elitelor...
kovacslg

Mesajde kovacslg » 29 Ian 2017, 23:40

Multi nici nu vin la salcam, productia de miere nu e rentabila, o fac doar nostalgicii...si .....
In perioada salcamului, mai bine acasa si la inmultire...
O familie care ajunge pe 4-5 rame e deja elita, da cel putin 2 roiuri...

Pana la urma este mai profitabil decat sa dezvolti familii capabile de cules (8 rame de puiet si urcati in magazie), si sa te deplasezi la salcam sa faci 2-3 kg cum s-a intamplat anul trecut si in 2014.
kovacslg

Mesajde daffid mihailov » 30 Ian 2017, 03:03

Ma frate, dar chiar ca esti suparat. Vezi ca aici e topicul "Iernarea ablinelor". E bine ca ti-ai facut si pagina personala, exprima-ti acolo nemultumirile. Aici despre iernare ;)
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde topy » 30 Ian 2017, 09:51

Solutii....? Realiste si pentru vremurile de azi..... Nu mai e situatia de acum 20-30 de ani.
topy

Mesajde Shrek » 30 Ian 2017, 10:31

Domnu' DP! Asta cu " cum mere apicultura in zilele noastre " o stim si noi. Da' spune-ne cum faci matale miere cu 40 de stupi cat altii cu o suta! De " dat cu plaiu'" , văz ca te pricepi, da practica stii? Sau trebe sa presupunem ca ai stupina langa un cimitir de spui ca au murit toți sptuparii. Cei pe care ii cunosti, desigur!
Shrek

Mesajde filip » 30 Ian 2017, 10:57

Apicultura nu se mai face cum se facea.
Apicultorul trebuie sa se plieze pe vreme,cules,puterea familiei de albine.
In stupina tratezi fiecare stup dupa necesitati nu faci aceiasi operatiune pe banda.Daca un stup e pe 7 rame in primavara poti sa-i spargi cuibul cu o foita,daca e pe 3 rame si il spargi il nenorocesti.Nuantele fac diferenta intre apicultorii priceputi si cei mai putin priceputi.
Cand nu te ajuta nici rasa de albina,atunci orice gresala e un dezastru (sa reduca ponta in lipsa de cules,sa nu transforme ultima picatura de miere in puiet)
filip

Mesajde vulpea » 30 Ian 2017, 12:52

Shrek,poate vrei sa ne spui TU cum faci mierea ? asta apropo de practica:da-i 'frate' lectii lui DP,daca POTI.filip,vrei sa recomanzi ca apicultorul sa se plieze pe situatie pana crapa si el si albinele ???
vulpea

Mesajde filip » 30 Ian 2017, 13:10

vulpea scrie:Shrek,poate vrei sa ne spui TU cum faci mierea ? asta apropo de practica:da-i 'frate' lectii lui DP,daca POTI.filip,vrei sa recomanzi ca apicultorul sa se plieze pe situatie pana crapa si el si albinele ???

In apicultura asta moderna multi apicultori sunt defazati.
In aug,sept cand trebuie sa pregateasca albinele pentru anul viitor,nu fac nimic.
In schimb incep cu turte in noiembrie,decembrie........
Daca iarna 2015-2016 a fost una atipica foarte calduroasa si albina a zburat nefiind o problema cu turtele.Anul asta e iarna adevarata si vad tot mai multi stupi care au ninfe moarte pe fundul lazii.Si te intrebi retoric pentru ce tot deranjul?
filip

Mesajde vulpea » 30 Ian 2017, 13:51

reciteste,te rog, ce a precizat in amanuntime si corect,zic eu,DP si scrie-mi ca nu esti de acord cu precizarile facute de acesta si mai ales ca nu-i asta realitatea.tin f.m. sa stiu opinia ta la situatia existenta in api si,eventual,cum vezi tu corectarea acestei situatii,care nu depinde in cea mai mare masura de fiecare stupar in parte.
vulpea

Mesajde Shrek » 30 Ian 2017, 14:43

vulpea scrie:Shrek,poate vrei sa ne spui TU cum faci mierea ? asta apropo de practica:da-i 'frate' lectii lui DP,daca POTI.filip,vrei sa recomanzi ca apicultorul sa se plieze pe situatie pana crapa si el si albinele ???

Vrei sa știi cum fac io mierea? Ei, afla draga Vulpe ca io nu fac miere pentru simplul motiv ca nu sunt albina! Dar, dacă ești curios cum se poate face mierea de cineva care nu este albina, poți sa-i întrebi pe procesatori. Ei au învățat „cum se botează mierea”, sau cum sa faca miere fara sa vada floarea.
Eu doream sa ne povestească cum a reușit sa perfecționeze „tehnologia” de a ajuns sa crească producția de doua ori si jumătate, fata de un nivel normal de 30-40 kg pe stup pe an.
Shrek

Mesajde vulpea » 30 Ian 2017, 15:41

sa inteleg ca esti...trantore ...? treaba cu ...botezatul...mierii e rasuflata pentru mine = o stiu de prin anii '50/'60,mai corect depe vremea lui Gh.Gh.Dej !vroiam sa stiu ce si cum (G.M. ?), dela stupii TAI.
vulpea

Mesajde iulians » 30 Ian 2017, 16:07

Eu pot sa confirm ca in urma cu 20 de ani, pe cand aveam stupi orizontali, si ma aflam la cules la floarea soarelui extragem miere din trei in trei zile. Nu cred ca faceam la un cules 40 de kg dar in tot anul apicol era posibila obtinerea acestei cantitati.
iulians

Mesajde cristi82 » 30 Ian 2017, 20:08

dan pescarul are dreptate în tot ce spune. Asta-i realitatea! Din concluziile trase de mine, mulți apicultori introduc sirop în plin cules și după se lauda ce de miere extrag ei. Nu sunt de acord nici eu cu administrarea de turte începând chiar cu începutul iernii, eu nu umblu în stupi pana la începutul lui martie, ne tot ne plângem ca ne moare familiile de albine dacă noi le dam mâncare de proasta calitate și deranjam albinele non - stop iarna ! Un adevăr bine spus -mulți au încercat sa îi traga preșul lui Dan Margarit , omul acesta a venit cu informații credibile și nu cu dezinformări sau bășcăli. Având o iernare pe cinste, acum se vor vedea apicultori devotați și cei care au făcut mișto din apicultura!
cristi82

Mesajde daffid mihailov » 30 Ian 2017, 20:13

Va laduati ca nu bagati sirop, dar il laudati pe Dan Margarit care face apicultura moderna, si care bineinteles foloseste siropul. Sa va intreb ce parere aveti despre ramele de plastic? Sau despre regine bukfast? Nu-i cazul. Suntem apicultori traditionalisti.:D Problemele sunt in alta parte.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristi82 » 30 Ian 2017, 20:43

daffid mihailov scrie:Va laduati ca nu bagati sirop, dar il laudati pe Dan Margarit care face apicultura moderna, si care bineinteles foloseste siropul. Sa va intreb ce parere aveti despre ramele de plastic? Sau despre regine bukfast? Nu-i cazul. Suntem apicultori traditionalisti.:D Problemele sunt in alta parte.

Fiind un apicultor cu putini stupi și cu 5 ani de apicultura la nivel de hobby , chiar din contra eu doresc sa testez fagurii din plastic. Mi-am cumpărat de început câteva zeci !
cristi82

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR