Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2017, 19:14

Pt Marius _sl,intra pe topic "poz ghem la ac data" ...fila 7 si citeste=vezi ce si cum tb sa faci :shock: ...pune si o poza apoi ai sa primesti n sfaturi-indicatii pretioase :!: P.S- bini ai venit intre noi=in"GASCA"... :P viewtopic.php?f=10&t=3170&start=9....aici dai un klik :!:Am vz poza....e multa "goanga "-albine moarte ...tb sa faci urgent un control-si reorganizarea cuib+rame de la rez...Spor-G.M!Si vad ca esti un tip priceput...inclusiv la politicaaaa,trece la avatar si undi"traiesti"....ai stupina!?!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 03 Feb 2017, 19:23, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde LYX » 03 Feb 2017, 19:22

Hunbee scrie:Psd-istule, lasa propaganda ca esti off topic. Daca-ti plac dictaturile dute la putin sau corea de nord.
Nu mai poti de grija condamnatilor...

Sunt apolitic, insa am studii juridice si experienta de peste 27 ani, intrucit am lucrat pina am iesit la pensie ca- politist la Investigatii Criminale. In puscarii stau mii de oameni pt prejudicii mici. Uni care au furat de foame. ( gen furt de pasari, magazin etc. ). Politistul il depisteaza sau in urma plingeri, denunt flagrant-il trimite in judecata,( daca nu-l trimite in judecata, politistul comite infractiunea de favorizare a infractorului si face el puscarie), iar uneori instanta il codamna pt prejudicii de pina in 200-300 lei. Dupa parerea mea acestia ar trebui condamnati LA MUNCA, in folosul comunitatii la Primariile de domiciliu, iar Politia locala sa-l supravegheze pina i-si termina condamnarea. Ginditi-va ca tot SOCIETATEA plateste pt intretinerea unui detinut( care costa lunar peste 2000 lei ), iar aceasta poate sa aiba o codamnarea de 3-4 ani, pt un furt cu un prejudiciu de 100. lei. Nu suport infractorii de fel si am vazut in activitatea mea, fel si fel JIVINE care nu pot fi numitii oameni. Sunt total impotriva acelor care comit infractiuni cu violenta chiar daca prejudiciu e 1leu, gen tilharii, viol, proxnetism, pedofilie, lipsire de libertate, trafic de droguri, prejudicii mari, Contracte preferentiale politice, capusare de tot felul etc. ( la acest gen de fapte am lucrat pina sa ies la pensie). Deasemenea nu suport jignirii de la nimeni, pt ca eu nu v-am jignit d-le Hunbee, nu va cunosc nu ma cunosteti si in consecinta macar din bun simt nu ma jigniti.
LYX

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 19:44

marius_sl scrie:Si totusi... forumul e despre albine. Despre criminalitatea ...

Apropo de criminalitate, suspectez ceva suspect. :evil: parca ar fi fost otravite. Mancare au avut din toamna si la o verificare cu rame scuturate unde a fost nevoie chiar astazi. Mentionez ca nu au murit toate din stup (ma refer la fiecare singular in parte), insa o mare parte, le-am gasit pe fundul cutiei.
Detalii: nu aveau semne de diarie sau nosema, aveau mancare (semn ca matca e prezenta si ca mortalitatea a survenit subit), nu era rosatura majora pe intervalele ramelor (fund AV), tratamente 3 in toamna (constatat inainte ca nu era nevoie), nu erau moarte de mult timp (inca pareau "proaspete"), nu aveau semne de uzura deosebita.
Intrebare: anuntata intai politia sau dupa ce vin rezultatele de laborator ? Suspectez eu ceva ceva...daca dai un daft de spray...pe frig...se inghesuie sa iasa afara sau nu mai apuca? Culmea... parca au fost din 3 in 3...doi da, unu nu, si tot asa...

1.
Fişiere ataşate
xx 022.jpg
xx 017.jpg
1.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 19:59

Altele:
Fişiere ataşate
xx 034.jpg
xx 035.jpg
dantat

Mesajde marius_sl » 03 Feb 2017, 19:59

Dantat, imi pare rau pt pierderile suferite. Asteapta rezultatele. Sper totusi sa fie doar un act miselesc, decat o boala. Oricum, politia nu prea are cum sa afle autorul, doar daca nu cumva si-a lasat buletinul pe stup.
marius_sl

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2017, 20:05

marius_sl scrie:Am reusit sa incarc si poza.

...Un sfat...strange usor albinele moarte,ardele s-au aruncale la cos de gunoi-WC :idea: P.S-valabil si pt cei care gasiti pete de ...pe rame si albini moarte pe fundul stupului :mrgreen:

Pt Dantat...i-mi pare rau,e mana de "VECINI buni"....O parere doar!...P.S- o intrebare pt " DULAU"..Cum se zice= scrie corect :Na-i ce face..s-au nuuu ai ce face :?: ... :D ....!?!!!!....
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 03 Feb 2017, 20:15, modificat de 3 ori în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Shrek » 03 Feb 2017, 20:05

dantat scrie: Culmea... parca au fost din 3 in 3...doi da, unu nu, si tot asa...
.

Ai ”prieteni” care fac sondaje de opinie? Aia fac .....pufuri din 3 in trei!
Nu da vina imediat pe altcineva, n-ai citit ce zice Gica mosu? Puni mânurili si citeste=studiazâ, la pagina n-spe, si puni di o rugăciuni la bisericâ . Vezi ca daca nu te conformezi=pupi in...frunte pi mosu, te va includi in gasca ” pupăciosilor”! Nu dispera! Primavara este aproape!
Shrek

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 20:07

Boala nu vad ce sa fie, nu prezinta semne. Bine, nici nu stiu cat de dotate sau binevoitoare sunt laboratoarele de la noi, dar ma interesa asa, ca si procedura, chiar daca dobitocii/tocul/toaca nu si-au lasat buletinul. Deh, ma intreb si eu ca daca asta este cazul de ce sa nu le omoare complet? sa para ca "sunt cauze naturale" ?
dantat

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 20:09

Shrek scrie:
dantat scrie: Culmea... parca au fost din 3 in 3...doi da, unu nu, si tot asa...
.

Ai ”prieteni” care fac sondaje de opinie? Aia fac .....pufuri din 3 in trei!
Nu da vina imediat pe altcineva, n-ai citit ce zice Gica mosu? Puni mânurili si citeste=studiazâ, la pagina n-spe, si puni di o rugăciuni la bisericâ . Vezi ca daca nu te conformezi=pupi in...frunte pi mosu, te va includi in gasca ” pupăciosilor”! Nu dispera! Primavara este aproape!

Tocmai aia mi-e ...ca otravesc pe apucate...si restul crapa in primavara...daca nu ai populatie, ce faci ? bagi pamant ?
Si de citit, imi stric ochii :lol: , glumesc (pe langa faptul ca rup internetul si forumul Stuparitul de ani buni) si ca sa se inteleaga, glumesc ca imi iese de cand tot incerc (nu glumesc ca citesc :mrgreen: )
dantat

Mesajde Shrek » 03 Feb 2017, 20:18

Io zic sa faci asa: daca ai apicultori cu experienta pe langa tine povesteste-le si arata-le albinele moarte. Separat. Daca concluzia lor este unica, inseamna ca asa este. ( Chiar daca zic ca n-ai avut noroc). Daca nu, cheamă medicul veterinar ( vad ca ai stupii crotaliati) dai un ban si astepti raspunsul. Oricum, in Olt, am auzit povesti sfâșietoare despre mortalitati la albine. In unele locuri, pierderi de 100% cu proiecte si peste 100 de stupi. Tu faci cum vrei!
Shrek

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 20:19

Multumesc de sfaturi. Are cineva relatii prin Franta ? sau unde se fac teste serioase ? Ca pe aici prin municiuciu sufla vantul.
Apropo...si "vecinii" mei si-au luat telefoane, poate citesc pe aici ce scriu si le vine chef de cearta. Daca sunteti contactati, sa ma anuntati si pe mine :lol: :roll:
Ultima oară modificat de dantat pe 03 Feb 2017, 20:25, modificat 1 dată în total.
dantat

Mesajde cantemir » 03 Feb 2017, 20:21

Prea multe urme în zăpada. Acolo trebuia să fie coala de hârtie!
Nici mama raului nu intra, că lasa urme, nici albina nu era stresata!
cantemir

Mesajde eugen_c » 03 Feb 2017, 20:21

Salut,

A avut careva zbor azi? Daca "da", cate grade au fost afara?
eugen_c

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 20:26

eugen_c scrie:Salut,

Eu, 9 grade, au zburat cativa, care nu erau infundati...am tot tras cu sarma, dar gramada cerea varf.
dantat

Mesajde marius_sl » 03 Feb 2017, 20:26

eugen_c scrie:Salut,

La mine doar vreo 3 au iesit timid la zbor, iar la circa 30 km de stupina mea la un prieten a fost manifestatie mai ceva ca in bucuresti. Spunea prietenul ca AVEA niste capace lucioase pana astazi...
marius_sl

Mesajde dantat » 03 Feb 2017, 20:28

Shrek scrie:In unele locuri, pierderi de 100% cu proiecte si peste 100 de stupi. Tu faci cum vrei!

Cred ca daca va trimit o mostra de sange, jumatate din adn-ul meu e de albina ...bine, apropiatii imi zic trantore de cand m-am apucat de stuparit :shock: de parca ar sti ei cata munca e...
dantat

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR