Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitiv pentru transport stupi

Mesajde horia_ch » 30 Dec 2011, 12:28

gabi bee scrie: parerea mea ca cea mai buna varianta , in locul prinderii stupului pe lateral cu rotitele acelea, este cea cu lame gen motostivuitor .

Gabi, cred că jiji doreşte să poată ridica corpuri individuale, nu doar stupii cu totul. De exemplu, poate ridica magazia plină, golită în prealabil cu ajutorul izgonitorului.
E un avantaj al prinderii laterale, faţă de ridicarea exclusiv de dedesubt.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde -tedy- » 30 Dec 2011, 13:40

jiji treaba cu suruburile e depasita de timp.
incearca ceva de genul franelor la bicicleta/motoreta care sa stranga corpul din fata si ar merge si la stup complet cu o completare de ceva manson de cauciuc probabil.
o parere personala
0742844185
-tedy-

Mesajde jiji » 30 Dec 2011, 23:30

salut
de la inceput nu m am gandit sa ridic corpul cu tot cu furci deoarece nu imi foloseste la nimic daca ridic furcile , vreau sa pot ridica ce orp vreau sa pot introduce corp intre corpuri fara sa fiu nevoit sa il iau cu mana sa il pun in alta parte pe ceva sa scutur albina si apoi sa introduc corpu, vreu sa ridic de unde vreau sa ma uit pe dedesubt daca a crescut botci sau altceva fara sa ridic cu mana si fara sa iau fiecare corp sa l dau la o parte
acum la mecanism m am gandit ceva de genu la o cheie franceza ( dau jos rotitele cu surub care strang si fac mobil cornieru acela prin care vine surubucu rotita , cornieru sa vina falcile cheiei franceze )o falca a cheiei sa vina cu surubul si o falca cu piulita care sa se intalneasca la jumate si intro parte o prelungire sa infiletez.
dar io mi as dori sa gasesc la un magazin de profil o clema mai lunga care se foloseste in tamplarie sau sa sudezi ceva care sa tina doua obiecte imbiante , cemai sa fie facut de fabrica sa functioneze bine .
jiji

Mesajde gabi bee » 31 Dec 2011, 00:30

aveti dreptate ca e bine sa poti ridica doar catul sau doar un corp al stupului si nu neaparat stupul cu totul . imi pare rau ca nu le am cu schitele pe calculator sa va arat cum am gandit eu treaba asta pt ca si eu vreau la fel sa pot ridica si stupul cu totul , introducand furcile sub fundul lui dar sa pot lua si catul de pe stup cu aceleasi furci . treaba asta e posibila doar daca la caturi le montam brau de sipca sau mai bine zis de rigla ca sa fie mai rezistente . si profilul furcilor trebuie sa fie unul compus , in forma de Z ca sa poti prinde catul cu el . pe langa toate astea furcile trebuie sa fie reglabile si pe latime , e un pic mai complicat dar pana la urma trebuie sa iasa ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 31 Dec 2011, 00:43

jiji scrie:salut
...
vreau sa pot ridica ce orp vreau sa pot introduce corp intre corpuri
...

Atunci ai nevoie de furci mai lungi si cu cate un T care sa intre in locul ( scobitura ) de unde prinzi catul cu degetele.
Mai trebuie atasat un arc T- lui care, sa-l tina impins in scobitura iar cand vrei sa scoti lisa de la stup, tragi T-l si-l rasucesti ca sa nu intre din nou in scobitura.

Asa nu se va mai inclina catul/rile ... pt. ca prinderea se face in zona centrului de greutate. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jiji » 31 Dec 2011, 00:58

salut
da adi ai dreptate este o metoda pe cat de simpla pe atat de utila , prima data cand m am gandit sa fac o liza asa cum zici tu am vrut sa o fac dar acum m am sucit si am zis sa ma chinui un pic in plus si nu am facut bine, asa ca zilele astea ii sudez furcile acolo.
dar nu cred ca merge chiar asa bine cum zici tu cu t ul si cu arcul ca nu ai loc sa intri in scoica cu el , ma gandesc ca de furci sudata o balama de care sa fie sudate niste ghiare care sa nu se lasse mai jos de orizontal ceva de genu ca la abricht cu grosime ai vazut axul cu niste ghiare care sa nu mai vina scandura inapoi.
si ar fi cam asa :ghearele pe balama sudate pozitionate cu varfurile in sus , le bagi pe corpsi le sprijini in scoica si ridici .
jiji

Mesajde Adi Hodis » 31 Dec 2011, 01:45

Trebuie sa mearga Jiji.
Am uitat sa zic ... T-l sa-l faci din profil patrat, introdus prin tzeava patrata ca sa nu se rasuceasca iar arcul sa fie pus intre T si furca la care-i faci un dispozitiv de fixare/blocare pe deschis.
Arcul va tine T-l impins inspre cat iar dispozituvul de blocare pe deschis, va permite sa scoti furcile de pe marginile stupului cand ai terminat lucrul.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Oprea Dragos » 31 Dec 2011, 01:46

adi imi poti raspunde si mie la pm te rog
Oprea Dragos

Mesajde CONSTANTIN » 31 Dec 2011, 09:28

Cleme, sau menghine de mana de 60 -70 cm lungime, cum am vazut pe forum la un apilift construit de un grec se gasesc la Bricostore, made in China 20-30 de lei bucata, mama lor 60- 100 lei.
CONSTANTIN

Mesajde danielM » 02 Ian 2012, 18:55

proapis13 scrie:
danielM scrie:Este a mea si e fiabila la stupii mei. La alt model de stup la o dimensiune mai mare unde trebuie sa intre lisa, ar fi nevoie de coarne mai lungi. O poza cu lisa la treaba...

Cumnatamiu are un mertzan la fel ca al tau
Daca se poate doresc detalii tehnice despre rampa
de incarcare;lungime,latime,inaltimea caprei,etc
merci si salve :D

Rampa este alcatuita din doua scanduri ( fostene) de 5,5cm/30cm/500cm, si sunt unite intre ele pe fata care nu se circula, cu platbanda la capetele rampei si la mijloc cu un cornier, care are rol sa blocheze ,capra sa nu alunece. Inaltimea caprei este de vreo 60cm, nu sunt sigur, dar oricum aceasta se construieste in functie de lungimea rampei si de inaltimea platformei camionului.
danielM

Mesajde jenica67 » 02 Ian 2012, 19:47

Inaltimea rampei este 1/2 din inaltimea camionului, ca cele doua scanduri sunt egale.
jenica67

Mesajde proapis13 » 03 Ian 2012, 08:54

danielM scrie:Rampa este alcatuita din doua scanduri ( fostene) de 5,5cm/30cm/500cm, si sunt unite intre ele pe fata care nu se circula, cu platbanda la capetele rampei si la mijloc cu un cornier, care are rol sa blocheze ,capra sa nu alunece. Inaltimea caprei este de vreo 60cm, nu sunt sigur, dar oricum aceasta se construieste in functie de lungimea rampei si de inaltimea platformei camionului.

Merci frumos de raspuns
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jiji » 09 Ian 2012, 16:20

salut
cam asta mi a iesit mie , infiletez un surub sau doua in functie de cat de greu este corpul.
Acum ma gandii la bonapi care a r fi super misto daca s ar face demersuri sa se subventioneze cumva , daca nu integral macar 75 % si tot ar fi ceva .cred ca pentru noi astia mai marunti bonapi ar fi foarte indicat pentru sanatatea spinarii noastre.
ce ziceti ? ce se poate face pentru a fi subventionat?
jiji

Mesajde plescadaniel » 16 Ian 2012, 14:08

eu am folosit un astfel de dispozitiv, nu depui efort deloc.
plescadaniel

Mesajde jiji » 16 Ian 2012, 22:15

x
Fişiere ataşate
DSCF3130.JPG
DSCF3129.JPG
DSCF3128.JPG
jiji

Mesajde proapis13 » 16 Ian 2012, 22:35

jiji scrie:salut cam asta mi a iesit mie , infiletez un surub sau doua in functie de cat de greu este corpul.

Nu inteleg de ce-ti place sa complici lucrurile :?
De ce nu incerci sa realizezi un dispozitiv ca cel folosit de francezi ,
care prinde corpul prin strangere in momentul cand este ridicat lasand gravitatia sa lucreze :?:
Sau inspira-te de la acest american;la sistemul de ridicare ma refer

salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE