Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde florinapi » 13 Feb 2017, 08:33

Nici o data nu se pierd stupine intregi,din cauza faptului ca nu au fost tratate cu antibiotice!

De regula acolo unde se pierd stupine intregi,este o boala care se cheama "neglijenta" si nici intr-un caz nu se trateaza cu antibiotice!
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde cucubau » 13 Feb 2017, 09:14

florinapi scrie:Nici o data nu se pierd stupine intregi,din cauza faptului ca nu au fost tratate cu antibiotice!

Da traim in Romania , la noi nu exita decat paduchi , bolile au fost eradicate demult prin nepasare si inconstienta.
Pai daca de boala nu , hrana au avut , paduchii bata-i vina au fost extirpati , mai ramane varianta sa fi murit de ciuda! :lol:
........
cucubau

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 10:06

Ce ai patit in vara? Am vazut foto, dar nu ai dat nici o alta explicatie privitoare la simtome, boala, dozaj tratament. Poate pe alt topic (normal, ca nu era iarna).
Multumesc!
csaa

Mesajde gica.mosu » 13 Feb 2017, 11:23

...Milles scrie:P.S2-a-ti spus ca stiti de gluma....E un "esperiment "...exceptand antibioticele la borcan...i-mi e simpatic mai ales cand cauta"pasarici" si farmece-n cafea".."distribuitor de"miere" si galbene-rosii de banat"....."Greieras"+alteleee...pai,astea sunt GLUME :oops: sa le faci cu cei de varsta ta nu cu GM ;) Eu,am scris:"daca as fii un neam prost ,v-as zice,ce vreti ma MUCOSILOR"....apoi,v-am dat si de treaba de.....si da,am scris si o FABULA...pt baietii"... buuuni".....dar, vad ca na-i invatat NICA!P.S- multumesc f mult pt poiezie...si daa,am si pt tine un "fes"siii,de- oi muri,.... p....i ......,iar de nu s.-.i ......i ...a ;)
Cat despre pierderi datorate de LA siLE...iata un caz f sugestiv...Iunie '015,ma suna un apic dinTG-Ocna,gica te rog treci tu pe la stupina ca-i jale maree!Asa am facut(el fiind in spital la neurochirurgie Buc operat la cap,si dupa putin timp a plecat la cele vesnice :mrgreen: ),si da,inca de la poarta se simte mirosul specific ac boli(de hoit=mortaciune)... .Prea multe nu am putut face..multi stupi roisera deja erau fara cat,o parte cu fluturi de gaselnita...albinele erau ff agresive(doar in 20min am luat vreo 20 de ace..si-am fugit ca :evil: de tamie...Nu dupa mult timp=anul urmator,ginerele lui a vandut la pret de nimic aproape tot....Si da, ne mai miram de ce pe alocuri mai mor stupii(uneori de CIU(M)(D)AAA)...!!?!!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 13 Feb 2017, 11:34, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde alt stupar » 13 Feb 2017, 11:29

cucubau scrie:Referitor la pierderile de sezon:
Cine ii va despagubii pe cei care au pierdut stupine intregi doar datorita faptului ca s-au incapatanat sa nu trateze albinele ?

Altfel:
Cine ii va despagubi pe cei care au pierdut stupine intregi doar datorita faptului ca au inghitit gălușcaca cum ca:
- dupa ce in alte meserii au dat un un chix perfect, au fost lasati sa creada ca in apicultura vor reusi indiferent de aptitudini, ca apicultura e meseria ”bibloteca pentru toți ?
- apicultura e o afacere sigura, cu profit de 1000$ lunar?
- in doi ani, prin dezvoltare intensiva ”sapte roi dintrun stup cumparat ieftin”, vor rupe fâșu” negresit, cu sute de stupi?
- li s-a inoculat profund ideea ca, pentru siguranta lor, fara turta nu se poate... indiferent de compozitia de c*cat care se vinde cu succes sub numele de ”turta energetico-stimulatoare” ?
- Cine ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde filip » 13 Feb 2017, 11:49

alt stupar scrie:
cucubau scrie:Referitor la pierderile de sezon:
Cine ii va despagubii pe cei care au pierdut stupine intregi doar datorita faptului ca s-au incapatanat sa nu trateze albinele ?

Altfel:
Cine ii va despagubi pe cei care au pierdut stupine intregi doar datorita faptului ca au inghitit gălușcaca cum ca:
- dupa ce in alte meserii au dat un un chix perfect, au fost lasati sa creada ca in apicultura vor reusi indiferent de aptitudini, ca apicultura e meseria ”bibloteca pentru toți ?
- apicultura e o afacere sigura, cu profit de 1000$ lunar?
- in doi ani, prin dezvoltare intensiva ”sapte roi dintrun stup cumparat ieftin”, vor rupe fâșu” negresit, cu sute de stupi?
- li s-a inoculat profund ideea ca, pentru siguranta lor, fara turta nu se poate... indiferent de compozitia de c*cat care se vinde cu succes sub numele de ”turta energetico-stimulatoare” ?
- Cine ???

Cum, Cine?
Piata libera...........
Vinzi mierea poliflora cu 6,5 lei si cumperi turta cu 7 +cheltuiala de transport.Nu toti apicultorii au magazin apicol la coltul strazii......
filip

Mesajde Hunbee » 13 Feb 2017, 13:03

Si mai plateste si Pna prin subventie material biologic, si 6.1/3.
Cat despre turte... ma intreaba un comerciant daca nu cumpar turte cu 6 lei pt ca "se cumparain draci".
Sa cumpere. Nici nu-mi trebuie nici nu-mi permit, cand vine procesatorul si-mi plesneste un. 7,5 pe miere extrasa.
Daca vinzi la borcan, ai pupat fonduri ue, se schimba treaba. Ai cu ce cumpara turtele astea de salvare/stimulare.
Hunbee

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 13:26

Eu le fac (turtele) cu miere de rapita, polen si drojdie inactivata. N-am facut socoteala la ce pret ies, dar sigur sunt mai bune decat fondantul din turtele gata cumparate.
csaa

Mesajde kovacslg » 13 Feb 2017, 16:09

gigieu scrie:Pentru domnul gica.mosu:sunt sigur ca nu sunt singurul care va roaga sa postati expunerile dumneavoastra intr-o forma cat mai apropiata de cea literara.Informatiile(pretioase)oferite de dumneavoastra necesita efort suplimentar din partea cititorului.Deslusirea intelesului unor cuvinte comform contextului,regionalisme si mai ales forma orala a expunerilor sunt cateva exemple.Veti spune ca nu sunt obligat va sa citesc postarile,gresit,pentru ca multi apicultori vor refuza sa-si expuna cunostintele in subiecte abordate de dumneavoastra pentru a nu repeta informatiile.Aveti libertatea de exprimare(scrisa)atata timp cat nu ingraditi libertatea de intelegere a cititorului.Multumesc pentru intelegere(sper)!

Subscriu.
kovacslg

Mesajde gica.mosu » 13 Feb 2017, 16:15

...HAAAAI..Mai "SOGORE"...ca la tine chiar nu ma asteptam ;) P.S- cu ABC-ul albinelor ..cum stai :?: N-ai trecut in GRUPA MAREEE :?: ...Mai ai vreme "nepoatee" 8-) ....P.S-HAAAAI,mai dati in mine...ca acusi zic- STOP JOC ;)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde joohny » 13 Feb 2017, 16:41

gica.mosu scrie:...HAAAAI..Mai "SOGORE"...ca la tine chiar nu ma asteptam ;) P.S- cu ABC-ul albinelor ..cum stai :?: N-ai trecut in GRUPA MAREEE :?: ...Mai ai vreme "nepoatee" 8-) ....P.S-HAAAAI,mai dati in mine...ca acusi zic- STOP JOC ;)

Tine-o tot asa tinere- mos.Pt. mine nu este o problema cu intelegerea scrisul.Cu aceasta ocazie (atentie la citit) poate intra mai bine la cap...la uniii. :D .Poate pe la sf. lui aprilie imi dai vreo 3 matci pt.reclama.Ma lipesc?Sanatate.
joohny

Mesajde gica.mosu » 13 Feb 2017, 17:08

...PAAAI nu ,eu nu am matciii din alea care dau 10-15kg/cules garantat(indiferent de vremeeee 8-) ) ci...DOOOAR 40de kg/cules in an buuuun...Eiii,si ma mai uit si io la om DUPA...DORINTE,pretentiiii...SI DA, ..GENA, SI CEL MAI IMPORTANT DALTA-VREMEA,ZONA...dictezacat kg/fam.... ;) ...P.S-Cine stie =pricepe ce si cum :shock:P.S2 ne auzim=vorghim...Sa mai auzim si de ghini!
gica.mosu

Mesajde filip » 13 Feb 2017, 17:55

Nu stiu cum e cu matcile BK.......
Am cumparat o ligustica anul trecut si a papat mancare cat 2 stupi ”maidanezi” de ai mei.Cum are un pumn de miere cum il transforma in puiet.
Saptamana trecuta i-am mai dat 1 kg miere in punga si o rama dupa diafragma.
Daca nu produce dublu fata de maidanezele mele ii rup gatul fara regrete.
Atat timp cat un stup aduna doua caturi de miere iar altul abia jumatate de cat in aceleasi conditii,inseamna ori ca albina are trompa mai lunga si ajunge in punctul G a florii ori ca rasa e puturoasa si asteapta mancarea la valau.
La mine in batatura albina nu beneficiaza de steroizi si antibiotice sunt mai zgarcit...........
filip

Mesajde daffid mihailov » 13 Feb 2017, 17:56

Bukfastul a incetat ponta o data cu carpatina. Dar e normal ca atunci cand pune puiet sa consume. Daca ramane fara hrana iarna asta sunt doua variante. Sa treci pe multietajat si sa lasi multa hrana, sa ramai pe carpatina. Daca nu faci pastorale nu vad de ce ai avea bukfast.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde peterneamt » 13 Feb 2017, 21:53

:D
peterneamt

Mesajde tiih » 13 Feb 2017, 23:38

kovacslg scrie:
gigieu scrie:Pentru domnul gica.mosu:.....Aveti libertatea de exprimare(scrisa)atata timp cat nu ingraditi libertatea de intelegere a cititorului.
:?

Subscriu.

Chiar asa?!
Dar cum ramane cu puterea de intelegere a cititorului care depinde de... nr de carti de specialitate studiate(cu zecile),de numarul de reviste de specialitate citite(cu sutele),de numarul de ani de practica apicola(experienta)(cel putin 5...7 ani),de stiinta de a "sta de vorba cu stupul la urdinis"(o numesc talent),de mentorul avut sau..... neavut.... si nu in ultimul rand de IQ personal?????

PS.Fara toate astea....multi poti ramane sa citeasca rubrica ..pentru incepatori....pana ce ajung cu barba sura!
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR