Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde kiloz » 13 Feb 2017, 11:37

Concluzii-rezultat "O"
Vorbe multe unde se pierde exentialul discutiilor.Timpul este cea mai mare problema,lamurirea aspectelor pe cine mai intereseaza!
Ce conteaza,sa fie apele cit mai tulbure sa nu se vada pestisorii.
1euro pe cap de hectare,cum sa gindit ministerul sa aduna banii astea,la cat se ridica costurile unei asemenea actiuni. Cine o gestioneaza si cine imparte banii si cum?
Ce criterii se stabilesc? Timp util? Fictiuni!
O sa treaca anul si no fii din el nimica, numai controverse!

Polenizarea!
De zeci de ani se tot discuta,deja trebuia sa vine cu propuneri concrete.
Aceeasi intrebari cine,din ce si cum plateste?
Dar mai departe si aici este semnul intrebarii.Din alt punct de vedere.Daca esti un fan al unei idei,si preocupat cu punerea lui in aplicare, care este garantia ca lucrurile o sa mearga intro directie corespunzatoare. Ca sa dai ceva trebuie sa si primesti. Nu o sa fie pretul prea mare,care nu o sa fie justificat ulterior.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Hunbee » 13 Feb 2017, 12:38

Din experienta proprie am vazut ca pt fermieri protectia albinei care-i creste venitul cu macar 15-20 % este undeva la capatul listei de prioritati cand vine vorba de tratamente toxice. Undeva langa "of, tre sa spal masina, sau tre sa ma sterg pe bocanci".
Mai pe romaneste se caca pe noi de sus.
Asa ca orice masura, orice lege, reglementare sau ce-o fi este bine venita ca sa observe ca existam.
Bine bine, stiu, sunt si fermieri buni, cu "inima ca o paine calda", care lacrimeaza pt albina noastra etc, etc dar per ansamblu suntem aia care " ii streseaza ca stropirile sunt daunatoare".
Asa ca si un euro/h, si o scama in fund, orice e bine venit.
Hunbee

Mesajde viorel55 » 13 Feb 2017, 17:03

Citat din adresa sindicatului:
"1. Interzicerea folosirii neonicotinoidelor și obligarea fermierilor să afișeze la loc vizibil substanțele folosite la tratarea culturilor";

Hotarati-va asupra unei singure variante:
-interzicerea....sau
-derogarile actuale cu afisarea la loc vizibil....

Ca daca se interzic ce rost mai au afisele ???
viorel55

Mesajde cristi_vidican » 13 Feb 2017, 17:13

viorel55 scrie:Citat din adresa sindicatului:
"1. Interzicerea folosirii neonicotinoidelor și obligarea fermierilor să afișeze la loc vizibil substanțele folosite la tratarea culturilor";

Hotarati-va asupra unei singure variante:
-interzicerea....sau
-derogarile actuale cu afisarea la loc vizibil....

Ca daca se interzic ce rost mai au afisele ???

Se interzic neonicotinoidele și să se afișeze ce alte substanțe au dat. Nu văd contradicția?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Hunbee » 13 Feb 2017, 18:23

Am vazut bine, pe document apare 2013?
Pai nu e cam demult?
Hunbee

Mesajde Neafiliatul » 13 Feb 2017, 20:09

Tocmai pentru că știam de răspunsul dat de MADR în 2013 ,am încercat să arăt că intervențiile actuale privind neonicotinoidele nu valorează nimic . Răspunsul de atunci va fi valabil în România până când UE nu o să mai acorde
derogări ,nu-mi fac iluzii . Și mai grav este că ,deși se știe că au influențe nefaste asupra sănătății oamenilor ,se continuă . Banii contează , indiferent pe câte cadavre se calcă . :mrgreen:
Neafiliatul

Mesajde Closcutz » 13 Feb 2017, 21:11

Eu am sa ma multumesc sa observ de la distanta deocamdata realizarile sau macar eforturile Sindicatului in folosul apiculturii...mi-e teama insa ca se urmareste doar interesul unui nucleu restrans si cam atat.
Cel mai ciudat mi se pare cum dl Bratu, cel mai mare promotor al buckfast vrea sa apere fermele de multiplicare si totodata sa protejeze fondul genetic autohton. In opinia mea ceva nu se leaga!
Closcutz

Mesajde filip » 13 Feb 2017, 21:30

A inceput recesamantul efectivelor de albine intrate in iarna.
Recesamantul se face in teritoriu de catre profesori,...........
Sa vedem ce iese.
filip

Mesajde Closcutz » 13 Feb 2017, 21:48

Ce legatura are cat bagi, dc nu reusesti sa scoti ...tot ce ai bagat...e cam degeaba.
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 13 Feb 2017, 23:19

Closcutz scrie:Eu am sa ma multumesc sa observ de la distanta deocamdata realizarile sau macar eforturile Sindicatului in folosul apiculturii...mi-e teama insa ca se urmareste doar interesul unui nucleu restrans si cam atat.
Cel mai ciudat mi se pare cum dl Bratu, cel mai mare promotor al buckfast vrea sa apere fermele de multiplicare si totodata sa protejeze fondul genetic autohton. In opinia mea ceva nu se leaga!

Daca ai fi participat macar odată la vreo conferință cu Bratu, n-ai mai zice asta.
Desi este promotorul Bk in Ro, el de fapt lupta pt împerecheri dirijate si controlate. Si asta la orice rasa.
El pune la dispozitie info pt asa ceva.
cristi_vidican

Mesajde Closcutz » 14 Feb 2017, 01:45

Domnule Cristi sa va spun cum gandesc multi din zona mea dintre cei care inca nu s-au hotarat sa renunte. Vor sa cumpere F 0 si sa traga din ea la greu...pina da F 0 coltul. Deci de ce imperecheri controlate sa mai vorbim? Asta e realitatea!
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 14 Feb 2017, 08:20

Closcutz scrie:Domnule Cristi sa va spun cum gandesc multi din zona mea dintre cei care inca nu s-au hotarat sa renunte. Vor sa cumpere F 0 si sa traga din ea la greu...pina da F 0 coltul. Deci de ce imperecheri controlate sa mai vorbim? Asta e realitatea!

Bratu a lucrat si pe carpatina. Sunt la noi grupuri care lucreza cu el inseminari pe carnica. A făcut vara asta inseminari pe carnica in Ungaria. Ai fi uimit sa vezi ca sunt tot mai multe gupuri de stupari care fac inseminari si împerechează in zone mai izolate. Puisoru e un fan Carpatina si anti Bk.
cristi_vidican

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 09:06

cristi_vidican scrie:
Closcutz scrie:Domnule Cristi sa va spun cum gandesc multi din zona mea dintre cei care inca nu s-au hotarat sa renunte. Vor sa cumpere F 0 si sa traga din ea la greu...pina da F 0 coltul. Deci de ce imperecheri controlate sa mai vorbim? Asta e realitatea!

Bratu a lucrat si pe carpatina. Sunt la noi grupuri care lucreza cu el inseminari pe carnica. A făcut vara asta inseminari pe carnica in Ungaria. Ai fi uimit sa vezi ca sunt tot mai multe gupuri de stupari care fac inseminari si împerechează in zone mai izolate. Puisoru e un fan Carpatina si anti Bk.

Puisoru am vazut din filmulete ca se pregateste sa iasa pe piata cu Regine de vanzare.
Sunt curios daca Fermelor de Multiplicare li se dau fonduri reduc pretul de vanzare a materialului biologic?
Fiecare cu nisa lui............
filip

Mesajde romikele » 14 Feb 2017, 09:38

filip scrie:Puisoru am vazut din filmulete ca se pregateste sa iasa pe piata cu Regine de vanzare.
Sunt curios daca Fermelor de Multiplicare li se dau fonduri reduc pretul de vanzare a materialului biologic?
Fiecare cu nisa lui............

Îmi pare rău că la Tg. Jiu nu am putut sta de vorbă mai mult, poate ai fi înțeles corect despre ce este vorba!
Fermele de multiplicare reprezintă partea comercială, nu pentru această nișă militează Sindicatul, ci pentru partea de elită - selecție, ameliorare, conservare - unde este nevoie de sprijin din partea cercetătorilor, logistică pe măsură și protecție legislativă.
Cercetarea este costisitoare, de aceea, dacă se dorește cu adevărat conservarea și protejarea albinei autohtone, și asta nu numai prin declarații demagogice, ci prin implicare directă, are nevoie de sprijin financiar.
Elita va furniza material de înaltă calitate fermelor de multiplicare, nu doar hârtii ca în prezent, iar acestea din urmă vor aproviziona stupinele de producție.

Dacă tot batem câmpii cu prostii de astea, cu interese ascunse, hoții , ș.a.m.d., nu vom reuși decât să ajungem în fundul gropii pe marginea căreia stăm, privim, criticăm, dar nu facem nimic practic.
romikele

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI