Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 09:57

Romikele,eu inteleg multe,dar...........
Pentru a face selectie si a imbunatatii fondul genetic a albinei romanesti trebuie sa plece material biologic calitativ la preturi acceptabile.
Dupa nebunia cu medicamentele pentru albine prin Farm veterinare a mai aparut una NEANCREDEREA ,desi la targul apicol la TG-JIU a existat pe mese Varachet si Mavrirol,apicultorii erau foarte banuitori ca e o smecherie la mijloc si urmeaza sa fie pacaliti.
Din toata brambureala asta legislativa si anii nefavorabili,apicultura se indreapta cu pasi grabiti spre un declin inevitabil......
filip

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 10:11

romikele scrie:
filip scrie:Puisoru am vazut din filmulete ca se pregateste sa iasa pe piata cu Regine de vanzare.
Sunt curios daca Fermelor de Multiplicare li se dau fonduri reduc pretul de vanzare a materialului biologic?
Fiecare cu nisa lui............

Îmi pare rău că la Tg. Jiu nu am putut sta de vorbă mai mult, poate ai fi înțeles corect despre ce este vorba!
Fermele de multiplicare reprezintă partea comercială, nu pentru această nișă militează Sindicatul, ci pentru partea de elită - selecție, ameliorare, conservare - unde este nevoie de sprijin din partea cercetătorilor, logistică pe măsură și protecție legislativă.
Cercetarea este costisitoare, de aceea, dacă se dorește cu adevărat conservarea și protejarea albinei autohtone, și asta nu numai prin declarații demagogice, ci prin implicare directă, are nevoie de sprijin financiar.
Elita va furniza material de înaltă calitate fermelor de multiplicare, nu doar hârtii ca în prezent, iar acestea din urmă vor aproviziona stupinele de producție.

Dacă tot batem câmpii cu prostii de astea, cu interese ascunse, hoții , ș.a.m.d., nu vom reuși decât să ajungem în fundul gropii pe marginea căreia stăm, privim, criticăm, dar nu facem nimic practic.

Și cum va dovedi ferma de elită că are material biologic de calitate?
Prin acreditare?!!
Fix ca acum. Ce schimbam?
Eu îmi iau material biologic pentru analiză și comparare și apoi multiplicare din X sau Un fermă. Nu am luat niciodată "hârtii" pentru mătci. Nu că nu ar fi fost disponibile, ci pentru că ele sunt necesare într-o economie apicolă doar daca marfa este proastă.
"Vaca bună de vinde din grajd!.."
Eu am sperat și mai sper încă la faptul că SAR nu se va concentra pe interese de nișă (ferme de elită, multiplicare..) ci pentru interesul general.
Din totalitatea membrilor SAR, câți au ferme de acest tip? 1-2 ? Oricum, numarabili pe degete.
Și dacă dintre toate obiectivele SAR se vor realiza doar cele care privesc interesul a câțiva va deveni evident că restul au fost doar masă de manevră.
Așa că accentul ar trebui pus de către SAR pe obiective de interes general!!
tinumaftei

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 10:50

Bun,sa spunem ca eu am Ferma de Multiplicare.
Cumpar 2 regine selectionate de la Ferma de Elita si scot Regine pe banda rulanta.
Care e siguranta cumparatorului ca materialul genetic vandut e de calitate?
Sigur ca Ferma de ELITA in cazul asta are clienti putini.
Nu pot sa nu observ ca de fapt e impartirea TORTULUI pe felii prestabilite din banii alocati sectorului apicol.
filip

Mesajde cristi_vidican » 14 Feb 2017, 11:07

Nu vreau să apăr SAR, nu sunt membru și nu știu dacă voi fi. N-am nicio legătură cu ei.
Dar, structurarea corectă a producției de material biologic pe Ferme de elită și ferme de multiplicare este necesară la noi.
Iar când mă refer la ferma de elită, să știe ce face. Acolo trebuie să ai rezultate concrete, verificate care să le poți livra mai apoi fermelor de multiplicare sau la crescătorii obișnuiți care produc pt ei.
Foarte mulți români dau bani grei pentru regine aduse de dincolo. De ce să nu producem material bun la noi acasă? Pe orice rasă.

Din câte știu, Polonia lucrează la nivel național pentru ameliorarea Carnica. Cu rezultate vizibile.
Și la noi se poate.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde romikele » 14 Feb 2017, 11:26

@timumaftei și @filip
Ceea ce ziceți voi e similar cu "nu ies din casă, ca să nu îmi cadă un avion în cap!".
Cum vedeți voi apărarea intereselor tuturor, fără a apăra pe fiecare în parte? Asta e pură demagogie, lecții învățate la ședințele PCR.
Dovedirea calității se face PRACTIC, nu cu hârtii. Acum mătcile de elită sunt schimbate de albine, de bune ce sunt.
De ce acceptați monopolul? Simplu! Din interes, sau ignoranță!!!
Aveți idei preconcepute, am înțeles.... atunci lăsați SAR să facă ce și-a propus, și judecați după aceea. Așa e corect și cinstit!
Vă văitați că mor albinele, dar nu vreți să știți DE CE!
Ați găsit vinovatul: NEONICOTINOIDELE! FALS !!!! Cauzele sunt multiple și sub nasul nostru!!!!!

Nu înțelegeți multe, așa că vă mai zic una: Nu sunt membru fondator SAR, nici măcar membru simplu.
Sunt însă alături de SAR atât timp cât urmează calea corectă.
romikele

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 11:32

romikele scrie:@timumaftei și @filip
Ceea ce ziceți voi e similar cu "nu ies din casă, ca să nu îmi cadă un avion în cap!".
Cum vedeți voi apărarea intereselor tuturor, fără a apăra pe fiecare în parte? Asta e pură demagogie, lecții învățate la ședințele PCR.
Dovedirea calității se face PRACTIC, nu cu hârtii. Acum mătcile de elită sunt schimbate de albine, de bune ce sunt.
Aveți idei preconcepute, am înțeles.... atunci lăsați SAR să facă ce și-a propus, și judecați după aceea. Așa e corect și cinstit!
Vă văitați că mor albinele, dar nu vreți să știți DE CE!
Ați găsit vinovatul: NEONICOTINOIDELE! FALS !!!! Cauzele sunt multiple și sub nasul nostru!!!!!

Romikele,ultimul rand e propaganda de AGROSTAR.Agrostar entitate la care a aderat SAR.
””Ați găsit vinovatul: NEONICOTINOIDELE! FALS !!””
Restul sunt detalii ce merita discutata.
filip

Mesajde romikele » 14 Feb 2017, 11:57

filip scrie:... ultimul rand e propaganda de AGROSTAR.Agrostar entitate la care a aderat SAR.

N-are nici o treabă AGROSTARUl cu experiențele proprii.
Am fost în pastoral ani la rând cu albinele la culturi tratate cu neonicotinoide și nu mi-a murit nici o familie de albine. De aceea am făcut acea afirmație.
Peste tot vezi doar conspirații și afaceri necurate.
Aveți puțină răbdare, SAR doar ce s-a constituit, din 07.02.2017 abia are hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, mai sunt multe de pus la punct.... dar tăvălugul s-a pus în mișcare!
Oare toți cei care au aderat, nume mari în apicultură, sunt naivi?
Ca sa nu mai lungim vorba în discuții sterile, pe pagina web care e în construcție, va putea fi văzută întreaga activitate, toate proiectele și toate realizările.

Să auzim doar de bine, că de rău sunt sătul, mai ales când răul ni-l facem singuri !!! :(
romikele

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 12:21

romikele scrie:@timumaftei...
...
Aveți idei preconcepute, am înțeles....

Interesul tuturor inseamna interesul general, nu suma intereselor individuale, care luate individual pot fi divergente.
Asa ca SAR, in opinia mea, nu trebuie sa apere pe rand interesele fiecaruia ci interesele care sunt ale tuturor in acelasi timp.
PCR milita pentru o societate comunista perfecta, a bunastarii. Dar ajungeau mai intai conducatorii in aceasta bunastare.
In ce priveste monopolul, acum exista, avem o ferma de elita. Si daca ar exista 10 ferme de elita tot monopol s-ar chema. Fiindca esti obligat sa cumperi de acolo de la una din cele 10. De la alta nu!!
Succesul unei organizatii consta in atentia cu care trateaza fiecare opinie!!
tinumaftei

Mesajde romikele » 14 Feb 2017, 12:34

tinumaftei scrie:Interesul tuturor inseamna interesul general, nu suma intereselor individuale, care luate individual pot fi divergente.
Asa ca SAR, in opinia mea, nu trebuie sa apere pe rand interesele fiecaruia ci interesele care sunt ale tuturor in acelasi timp.
PCR milita pentru o societate comunista perfecta, a bunastarii. Dar ajungeau mai intai conducatorii in aceasta bunastare.
In ce priveste monopolul, acum exista, avem o ferma de elita. Si daca ar exista 10 ferme de elita tot monopol s-ar chema. Fiindca esti obligat sa cumperi de acolo de la una din cele 10. De la alta nu!!

1. Care ar fi interesul general?
2. Care este diferenta intre monopol si concurenta, in cazul existentei a celor ipotetice 10 ferme de elita? De ce nu faceti si d-stra una, a 11-a?
3. De unde reiese ca SAR nu trateaza cu maxima atentie fiecare opinie? De la barfa din coltul strazii, radio shantz, alte surse?
romikele

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 14:01

romikele scrie:
tinumaftei scrie:Interesul tuturor inseamna interesul general, nu suma intereselor individuale, care luate individual pot fi divergente.

1. Care ar fi interesul general?
2. Care este diferenta intre monopol si concurenta, in cazul existentei a celor ipotetice 10 ferme de elita? De ce nu faceti si d-stra una, a 11-a?
3. De unde reiese ca SAR nu trateaza cu maxima atentie fiecare opinie? De la barfa din coltul strazii, radio shantz, alte surse?

Interesul genearal:
Masuri de suport al activitatii ca si in alte sectoare: subventionare,...
Accesibilizarea proiectelor apicole pe masura 4.1 sau alte masuri unde apicultorii nu pot accesa. (Masura 4.1 are finantare de pana la 90%!!)
Scutire de impozit.
Acordarea de vetre de stupina pentru folosinta cu titlu gratuit, in vatra satelor dar si in special in fondul forestier.
Accesibilizarea fondului forestier. Degeaba avem masiv melifer de 2500 de ha daca nu exista drumuri de acces in padure sau pe marginea padurii si masivul nu este utilizat decat in proportie de 10-15%.
Monopol: masura care reduce posibilitatea de actiune. Pot sa fie si 100 de ferme, daca sunt obligat sa cumpar de la acestea se cheama monopol. Ca intre ele este sau nu este concurenta asta este altceva!
La punctul 3 nu era o observatie acida ci un sfat, o sugestie. Zic eu constructiva, in masura in care toate informatiile mi le-am luat din sursa oficiala a SAR.
In ce ma priveste am urat succes SAR si ii asteptam cu realizari pe masura promisiunilor.
Mult succes!
tinumaftei

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 14:19

tinule,impozitarea a fost un lucru bun o spune Puisorul cu gura lui.......despre ce vorbim?
https://www.youtube.com/watch?v=dDk0XV61MlQ
La ora 2,39 e esenta.Impozitul e bun!
Ultima oară modificat de filip pe 14 Feb 2017, 14:22, modificat 1 dată în total.
filip

Mesajde ALBINEL.1984 » 14 Feb 2017, 14:20

romikele scrie:
filip scrie:... ultimul rand e propaganda de AGROSTAR.Agrostar entitate la care a aderat SAR.

N-are nici o treabă AGROSTARUl cu experiențele proprii.
Am fost în pastoral ani la rând cu albinele la culturi tratate cu neonicotinoide și nu mi-a murit nici o familie de albine :(

dle Roman e corect ca nu moare toata familia de albine din cauza neonicotinoidelor dar pana in primavara sigur dispare :?:
ALBINEL.1984

Mesajde proapi » 14 Feb 2017, 15:12

filip scrie:tinule,impozitarea a fost un lucru bun o spune Puisorul cu gura lui.......despre ce vorbim?
https://www.youtube.com/watch?v=dDk0XV61MlQ
La ora 2,39 e esenta.Impozitul e bun!

Impozitarea apiculturii a fost o decizie parsiva luata de USL-ul existent la timpul respectiv....sa fie clar pentru toata lumea...

Acum, as vrea sa stiu cati bani se strang din aceasta impozitare si unde se duc....ca nu am auzit sa se vorbeasca de...de ex; impaduriri cu specii melifere, modernizari de drumuri care duc in paduri de interes apicol, cartografiere masive melifere, amenajari silvice in vederea pastoralului, zahar subventionat pentru apicultori,.....etc.etc.etc.....ce am auzit, fara impozit la mijloacele de transport, omologate apicol, e prea putin.....
proapi

Mesajde filip » 14 Feb 2017, 15:19

Am ascultat putin pe Puisorul dar m-am enervat si nu am avut rabdare sa ascult pana la sfarsit:
Cica apicultura romaneasca e subventionata.............sunt subventionati smecherii nu marea masa a apicultorilor.
Dar mai bine va enervati singuri
https://www.facebook.com/ZIARULFINANCIA ... 066287847/
filip

Mesajde Neafiliatul » 14 Feb 2017, 17:46

Cu o asemenea reprezentare , tremură MADR de frică ! :mrgreen:
Neafiliatul

Mesajde Aurel1959 » 14 Feb 2017, 20:23

dan pescarul scrie:După ce vizionezi acest videoclip am trei concluzii:
Puișoru e deja în pastoral,a luat-o pe cîmpii;
drumul spre iad e pavat cu vorbe dulci;
acest puișor nu mă reprezintă.
Oricum dacă nu ne unim nu putem rezista și,dacă nu ne unim,vom fi reprezentați de indivizi cu interese ascunse sau la vedere,altele decît interesul general.

Respect!
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI