Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde peterneamt » 20 Feb 2017, 23:21

peterneamt

Mesajde Florin Dobre » 21 Feb 2017, 01:23

ignatov andrei scrie:Mai sunt, cate unii care te confunda si cred ca esti apicultor...
Nu vad de ce te superi pentru faptul ca unii mai si gresec! Te stiam baiat echilibrat,

Mi-ai luat vorba din gura nenea. Aceleasi aprecieri si din partea mea! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde kiloz » 21 Feb 2017, 08:02

N-a si duse ceasurile discutiei de la minister,dar cam atit.Rezolvarea problemelor sa tranformat in mai multe probleme nerezolvate! In Viitorul apropiat o fii sau no fii o sa vedem.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Neafiliatul » 22 Feb 2017, 08:57

romikele Azi la 07:43:33 a.m. »
După o primă întâlnire la MADR, concluzia este că va fi din ce în ce mai rău.
Sub pretinsa grijă față de apicultor, se încearcă distrugerea formelor asociative și "colectivizarea", prin programe atractive adresate cooperativelor.
Daca se doreste ca banii sa ajunga la apicultori, atunci acestia ar trebui lasati sa opteze singuri in ce mod acceseaza PNA-ul: individual sau forma asociativa.
Va fi haos la APIA la depunerea dosarelor, si asa personalul e insuficient si au fost destule disfunctionalitati.
Cine va lasa albinele de izbeliste ca sa plimbe niste hartii? Sunt toti apicultorii priceputi in folosirea computerului, pentru a completa si tipari toate formularele?
Sau se spera ca majoritatea vor renunta si tot "baietii destepti" vor lua grosul cascavalului?
Dar daca va ramane o suma de bani neaccesata, ce se va intampla cu aceasta? Va fi pierduta.....

Ce cauta ANZ-ul, caruia i se da mai multa importanta in aceasta ecuatie, in numararea stupilor, cand cifrele raportate de aceasta institutie au fost cele mai departe de realitate? Aceasta e marea sa grija, sau ar trebui sa se ocupe de rase, ameliorare, protectia materialului autohton, s.a.m.d. ?

Sunt din pacate din ce in ce mai multe necunoscute si suntem pusi in fata unor hotarari luate, iar dialogul e steril, fara finalitate.
Sa vedem daca intalnirea viitoare va lamuri ceva, dar ma indoiesc.....
Neafiliatul

Mesajde kiloz » 22 Feb 2017, 09:37

O sa plimba hirtii pentru cine o sa merite.O sa intervin firmele de consultanta pentru a o ajuta. Bineinteles contra cost.Pregatise si treaba asta.
kiloz

Mesajde Hunbee » 22 Feb 2017, 14:13

In legatura cu aglomeratia care ar putea fi la apia in cazul depunerii individuale, intreb si eu, fermierii sunt si ei obligati sa depuna subventiile prin asociatie?
Hunbee

Mesajde kiloz » 22 Feb 2017, 16:54

Ce aglomeratie domnilor nu mai vorbiti prostii. Programare,te asteapta cu cafeluta si bineinteles gagici in fuste scurte-mini. Si chiar tu o-sa te rogi de ele ca sa te mai amana, sa mai ceara ceva in completare,ca sa poti veni de mai multe ori,nu cumva sati termine dosarul prea repede. ;)
kiloz

Mesajde filip » 22 Feb 2017, 17:42

kiloz scrie:Ce aglomeratie domnilor nu mai vorbiti prostii. Programare,te asteapta cu cafeluta si bineinteles gagici in fuste scurte-mini. Si chiar tu o-sa te rogi de ele ca sa te mai amana, sa mai ceara ceva in completare,ca sa poti veni de mai multe ori,nu cumva sati termine dosarul prea repede. ;)

Cand am depus dosarul la APIA pentru cei 2 lei /kg miere predata la procesator ,cei de la APIA s-au comportat foarte frumos,adevarul ca se uita si la moaca stuparului.Te servesc cu cafeluta daca aduci indulcitorul.............
Am dat un telefon,mi-a spus ce acte trebuie depuse la dosar si a fost totul ok.
Eu intreb altceva:
La fiecare primarie exista biroul agricol unde sunt inscrisi stupii.Acolo ar trebuii verificat si chiar preluat dosarul pentru APIA.
filip

Mesajde Florin Dobre » 22 Feb 2017, 18:06

filip scrie:La fiecare primarie exista biroul agricol unde sunt inscrisi stupii.Acolo ar trebuii verificat si chiar preluat dosarul pentru APIA.

Nimic mai simplu.

Sunt profund marcat de cat vor suferi unii proprietari de asociatii care intelesesera ca scopul asocierii este drenarea fondurilor alocate apicultorilor prin PNA...pe principiul ca apicultorii "e prosti domle, nu destepti ca noi". Pa comisioane, pa invarteli...a intarcat balaia.
In sfarsit o masura care va arata care sunt asociatiile care au inteles adevaratele scopuri ale asocierii in bransa. Ca se numesc cooperative...imi par mai aproape de sens.

Cu cativa ani in urma cand scriam pe forum ce inteleg eu prin asociatie...eram luat in balon. Nu intelegeam reactia fiindca nu stiam care sunt interesele.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Neafiliatul » 28 Feb 2017, 08:07

Luați exemplu ! Un mod eficient de a se purta discuții la MADR , probabil și cererile au fost bine argumentate . Însă aici a fost Federația ROMOVIS , nu ROMAPIS .
http://agrointel.ro/74389/oierii-la-madr-ce-au-obtinut-dupa-discutiile-cu-ministrul-petre-daea-pe-tema-subventiilor/
Neafiliatul

Mesajde Neafiliatul » 28 Feb 2017, 21:01

Răspunsul MADR la problemele ridicate de SAR prin Agrostar , sfidare și bătaie de joc la adresa apicultorilor . Cel puțin răspunsul privind neonicotinoidele întrece orice măsură . Au făcut experimente la porumb , de ce nu la
floarea soarelui,rapiță (plante melifere ) ? Lupul a făcut studiu la oi , respectiv Institutul Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor din România . De ce nu a făcut acest studiu ICDA , ANSVSA ?
Neafiliatul

Mesajde cucubau » 28 Feb 2017, 21:12

Neafiliatul scrie:Răspunsul MADR la problemele ridicate de SAR prin Agrostar , sfidare și bătaie de joc la adresa apicultorilor . Cel puțin răspunsul privind neonicotinoidele întrece orice măsură . Au făcut experimente la porumb , de ce nu la
floarea soarelui,rapiță (plante melifere ) ? Lupul a făcut studiu la oi , respectiv Institutul Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor din România . De ce nu a făcut acest studiu ICDA , ANSVSA ?

Sunt studii facute de institute cu credibilitate , nu trebuie sa inventam nici roata nici apa calda , trebiue doar sa aratam ca stim de ele.
........
cucubau

Mesajde kiloz » 01 Mar 2017, 12:48

Da nu va suparati la ce ati asteptat. Raspunsul este chiar o sfidare a bunului simti si luare in bataie de joc a cea ce se numeste apicultura. Dar. Intrun fel este si o dovada ca nu au nici un suport pe ce se bazeaza folosirea neonicotionidele in tratarea semintelor de rapita si floarea soarelui.
kiloz

Mesajde kovacslg » 01 Mar 2017, 13:52

Apia proceseaza peste 800 000 de cereri de plata anual, asa ca au capacitate de a procesa 10 mii, 20 de mii de solicitari la PNA.
Doar cele doua campanii sa nu se suprapuna.

Cine sustine depunerea dosarelor strict prin asociatii o face numai din interes.
Daca 800 000 de fermieri reusesc sa completeze o cerere, vor reusi si apicultorii.
Oricum in cazul fermierilor 90 % din documente sunt completate de consultantii apia, formularele si identificarea parcelelor sunt mai complexe decat documentele ce se depun la PNA.

Asa ca nu prea raman argumente, decat INTERESELE!!!!!!!!!!!!!!!!! POVESTILE si MANIPULARILE.....
kovacslg

Mesajde Neafiliatul » 01 Mar 2017, 20:15

kiloz scrie:Da nu va suparati la ce ati asteptat. Raspunsul este chiar o sfidare a bunului simti si luare in bataie de joc a cea ce se numeste apicultura. Dar. Intrun fel este si o dovada ca nu au nici un suport pe ce se bazeaza folosirea neonicotionidele in tratarea semintelor de rapita si floarea soarelui.

Kiloz , mulțumesc ! Mă bucură faptul că mai este cineva care are aceeași percepție despre acest document infect .
Neafiliatul

Mesajde Dragos2006 » 01 Mar 2017, 23:08

Azi la minister SAR a sustinut opinia dumneavoastra asa ca in noul PNA apicultorul isi va depune direct dosarul fara a mai apela la vreo asociatie . Si ca bonus apicultorul nu va mai avea nevoie de asociatie nici atunci cand va merge la ANZ pentru identificarea stupinei si a stupilor.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI