FlorinPlopsoru scrie: [...] Oricum GM mi a fost de folos. Chiar dacă mai are scăpări....[...].
tinumaftei scrie:Pai daca familiilor care au murit le zice "roi", nu i-a murit nici o familie!!
petru71 scrie:11 cutii cu albine bagate in iarna (2 familii, restul roi de anul trecut).
11 iesite din iarna. 3 roi mai anemici la zborul de curatire, dar misca toata gasca, mancare mai au, n-am extras nimic din cuiburi.
Nu-mi vine sa cred, la ce Tufa de Venetia sunt in materie de apicultura.
Pitar
cucubau scrie:tinumaftei scrie:Pai daca familiilor care au murit le zice "roi", nu i-a murit nici o familie!!
Poate da , poate ba!
Totusi trebuie avut in vedere ca un apicultor cu experienta poate anticipa sansele de supravietuire a unei familii ajunse in pragul iernarii.
Daca pentru cei multi starea de bine sau mai putin bine a familiilor de albine este greu descifrabila , sunt si apicultori versati care stiu sa faca distinctie intre un roi in dezvoltare sau o famile in cadere , chiar daca in acel moment par identice.
Nu vreau sa-l perii pe GM , dar atunci cand iti lipseste un batran trebuie sa-l cumperi!
Mishu05 scrie:16 din 164. Marea majoritate roi iernati in orizontali 2/stup. Au halit tot pe cele 2 rame de langa diafragma si au ramas la caldura vecinului pana in ultima clipa.
balasbebe scrie:In sfarsit vad si eu un om fericit.
Au avut mancare , si cred ca acel produs minune te-a salvat si ai trecut la etapa urmatoare.
mellis scrie:petru71 scrie:[...] Nu-mi vine sa cred, la ce Tufa de Venetia sunt in materie de apicultura. Pitar
Salut Pitar,
Ma bucur tare,
Tufa ta de Venetia incepe sa infloreasca.
Greul de acum incepe - lazi / dezvoltare / planuri.
Dar nu este greu - doar matematica si planificare.
Sanatate multa.
teinegru64 scrie:Mishu05 scrie:16 din 164. Marea majoritate roi iernati in orizontali 2/stup. Au halit tot pe cele 2 rame de langa diafragma si au ramas la caldura vecinului pana in ultima clipa.
Niciodata nu vei pierde un roi...daca prima rama de langa diafragma are trei kg. miere.
petru71 scrie:teinegru64 scrie:Mishu05 scrie:16 din 164. Marea majoritate roi iernati in orizontali 2/stup. Au halit tot pe cele 2 rame de langa diafragma si au ramas la caldura vecinului pana in ultima clipa.
Niciodata nu vei pierde un roi...daca prima rama de langa diafragma are trei kg. miere.
@ teinegru64
Intuiesc raspunsul, totusi va pun intrebarea.
Cu rama aia de 3 kg de langa diafragma, va referiti la diafragma etansa dintre cei doi roi iernati impreuna intr-un orizontal ?
Intr-un Dadant cu doua roiuri e aceeasi treaba ?
Multumesc.
petru71 scrie:P.S. Ca sa fiu on-topic
11 cutii cu albine bagate in iarna (2 familii, restul roi de anul trecut).
11 iesite din iarna. 3 roi mai anemici la zborul de curatire, dar misca toata gasca, mancare mai au, n-am extras nimic din cuiburi.
Nu-mi vine sa cred, la ce Tufa de Venetia sunt in materie de apicultura.
Pitar
gica.mosu scrie:...Azi la mini a fost16^,am umblat la 4o stupi in 3 ore+control matca si pus o energeticaLa 3 stupi avea matca dar inca nu avea nici ou in picioare...Oare de ceee....O fii din cauza urdinisului spre S-E.si o fi intarat acei curenti TURBILOLENTI.... din cauza c-am lasat poarta deschisa,or din cauza sferelor invizibile a lu'Vasile...nu=mi dau cu sama
Am sunat-o pi Mariea campineanca sa-mi zice ci si cum...ca poate sunt bolnave matcile...di plionasmii la plamani s-au la ovalee....Si me-a promis ca ari dansa nisti plantili adusi din strainatati tocmai de la "Honokuku",si le discanta cum stie ea mai ghini....sa le dau in siroape,o data la 3 zili,3 sapt ,3 luni
sapoi tinte mosule sa vezi minunea=3 oua intr-o celula
Morala: cat aveti timp bun-12-16^ umblati un pic in cuib,ridicati rama din mijloc si daca nu gasiti puiet nici(oua in picioare) matca ,actionati ca atare...Am verificat doar o parte din stupi,bilantul=0,5% pirderi(o matca in dec 015)pana acum...dar atentie mare ...iarna nu-i mancata de lup inca-Spor-G.M
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 69 vizitatori