Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde teinegru64 » 02 Mar 2017, 21:17

Eu nu stiu deastea...dar daca da deneaderia in om ....ce sa faca??Pleaca scuipand de ucigal toaca.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde romikele » 02 Mar 2017, 21:20

Apăi domnu Viorel, dacă nu știți, mai bine nu vorbiți.
Aplauzele ce le-ați auzit erau drept mulțumire pentru promisiunile făcute de dl. ministru de a onora invitația noastră la Rm. Sărat, iar dacă nu știți, aflați acum, noi am avut înaintea ședinței o scurtă întrevedere cu domnia sa, ocazie cu care ne-a promis că va asculta toate problemele pe care le are apicultura și va face tot posibilul să găsească rezolvări, în limitele legislației europene, deoarece cea românească se poate corecta unde e cazul.
Până acum nici un ministru nu a avut răbdarea și bunăvoința să asculte păsurile apicultorilor.
Domniile voastre ați jignit pe toți ce prezenți, întorcându-ne spatele, că se pare doar cu acesta gândiți.

Dovada că promisiunile nu au fost formale, a fost pentru început întrevederea cu dl. Cristian Bratu.
romikele

Mesajde gabimihai » 02 Mar 2017, 22:53

Stau, citesc si ma minunez. Nici un ministru in functie nu a rezolvat problema apiculturii, de cand a fost Daniel Constantin , o catastrofa ce aproba la acea data folosirea de catre Romania a ierbicidelor si pesticidelor,etc. , toti vin si asculta doleantele, promit ca vor analiza si atat. Rezultate la sf. asteapta, iar noi o dam de ceasul mortii, ne vaitam intre noi si continuam sa muncim. Toata clasa politica e varza, niciodata nu va veni cineva care va pune piciorul in prag pentru apicultori, pt. cei din sectorul vegetal sau altele, pentru ca se izbeste de alte interese obscure. Nu mai zic nimic ca ma enervez si nu face bine la psihic.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde Dragos2006 » 03 Mar 2017, 00:02

Cineva mai sus spune ca legislatia apicola este proasta . Legea apiculturii este in dezbatere pentru a fi modificata , de ce nu veniti cu modificari astfel incat sa transformati o lege proasta intr-una buna ????
Sindicatul nu poate face intr-o luna ce nu au facut altii in 27 de ani . Am luat-o cu baza , adica materialul biologic . Urmeaza urmatoarele etape unde se vor discuta si problemele legate de chimizarea agriculturii si subventionarea directa.
In loc sa aruncati cu noroi vetini cu solutii ! Sa stam cu coatele pe gard si sa scuipam seminte e simplu dar sa punem osul sa facem ceva bun...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde tinumaftei » 03 Mar 2017, 01:20

Nu am înțeles. De ce au plecat ceilalți reprezentanți ai apicultorilor? Ce ar putea rezolva prin această atitudine? Sincer nu înțeleg..
tinumaftei

Mesajde viorel55 » 03 Mar 2017, 08:07

Dupa parasirea salii, unde a avut loc intalnirea de miercuri 1 martie 2017, de catre delegatii ACA, Romapis si Cooperative :
http://www.stiripesurse.ro/apicultorii- ... 83152.html

Am inteles ca o scrisoare asemanatoare a trimis si ACA.
viorel55

Mesajde tinumaftei » 03 Mar 2017, 08:27

Intrebarea mea era nu ce s-a intamplat dupa parasirea salii, ci daca aceste fapt de a iesi pe usa rezolva ceva?!
Sigur, daca aceste forme reprezentative ar fi sustinut accesarea PNA doar prin asociatii, eu cred ca au facut bine daca au tacut (iesit)! Opinie personala.
tinumaftei

Mesajde sorinc66 » 03 Mar 2017, 09:59

tinumaftei scrie:Nu am înțeles. De ce au plecat ceilalți reprezentanți ai apicultorilor? Ce ar putea rezolva prin această atitudine? Sincer nu înțeleg..

Cred ca acesta este motivul...https://www.realitatea.net/amintiri-din ... 38351.html
sorinc66

Mesajde Hunbee » 03 Mar 2017, 10:46

Nu am auzit apicultori sa se planga de "baza".
Adica "vai ce nasoala viata cu carnica asta".
In schimb am auzit apicultori sa se planga de scaderea recoltelor de la la an la an, de scaderea pretului la miere, de consumul mic de miere in romania, de depopularile la fs, de derogarile newfarsite la neonice, de scaderea bazei melifere, de un pna ineficient, de singurul sector nesubventionat, etc.
Uite ca asta ii ingrijoreaza pe oameni.
Nu "scuipam seminte peste gard" ci spunem de mult timp care e problema.
In legatura cu "baza", am inteles, vreti sa puneti mana pe piata de regine selectionate. Succes.
Deci "baza" e lipsa subventionarii, productia /pretul scazut la miere si chimizarea.
Restul sunt afaceri.
Pe de alta parte, decat inertia mioritica a aca, mai bine initiativele voastre. Macar o sa avem bucfast si carpatina de "firma".
Decat nimicul cu care suntem obisnuiti in ultimii ani tot e ceva.
Referitor la iesirea din sala a aca/romapis. A venit ca o manusa sar ului.
"Dle ministru, vedeti, suntem singurii care dorim un dialog cu dvs. Haideti la ramnic sa va periem un pic ".
"Bine ba, vin. Ma doaren cot de albine dar o sa dea bine la grindeanu si la apicultori.
Tre sa ai si noroc in viata. Cu fandosile de fete mari a aca, sar ul a iesit castigator.
Sar-restu asociatiilor, 1-0
Hunbee

Mesajde Hunbee » 03 Mar 2017, 11:16

Sorin66.
Parca dae si puisoru seamana un pic la "vorba". Asa maret, poetic si profund.
Uite ca se prefigureaza o amicitie sincera . F bine. O sa avem pile "acolo sus".
Doamne ajuta! :)
Hunbee

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2017, 18:19

Neafiliatul scrie:Așa cum au mai spus și alții pe acest forum ,
problemele apiculturii nu se rezumă la selecția și ameliorarea raselor de albine . Acesta este o problemă punctuală a unor persoane care se agață pe ultima sută de metri de orice înseamnă fond sau subvenție , după ce au accesat
tot ce a fost de accesat .

Nu-i adevarat! :lol:

Se voia defapt pret bun la miere...numa ca tarabostesii mierii au murit de ras cand i-au auzit si au aruncat cu pileusul dupa ei...deci pa si pu.. . :oops:
Se voia defapt eliminarea neonicelor...numa ca pe agrostari i-a umflat rasul(aia cred ca si acum inca mai rad)...pa si pu.. si aici. :oops:
Se voia monopol in continuare la accesarea PNA prin asociatii...coana UE n-a mai ras...s-a prins cumatra de schema si a dat cartonas. :oops:

Numa realizari...

Cred ca daea trece Daea prin Ramnic...adica el de ce sa nu se rada?! :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cucubau » 03 Mar 2017, 18:45

Cu sau fara SAR , cu sau fara asociatii , apicultura nostra are aceleasi probleme, incet dar sigur se indreapta spre dezastru.
........
cucubau

Mesajde proapi » 03 Mar 2017, 20:00

Cu derogarea la folosirea neonicotinoidelor in vigoare (pana pe 16 mai cf. http://agrointel.ro/72680/derogare-la-n ... -din-2017/) si marketingul fulminant pe hibrizii interasiali, adio albine.....sunt vorbe pentru a avea ce discuta de sindicate, asociatii, etc...ce vrem noi se rezolva in strada :mrgreen:
proapi

Mesajde Hunbee » 03 Mar 2017, 20:27

Ei na! Hai sa nu fim bacovieni.
Acus vine rapita si sa vezi pe forum productii de 10-15 kg media, dupa care fac baietii cate 18-25 la salcam 1-2-2,5-3-3,8, dupa care tei, fs pioneer, menta, evodie, eucalipt, manuka, iarba neagra, iarba verde, nebunie ce-o sa fie!
Si roi si matci bucfast adevarate ( liniinde ramnic sarat sa moara de ciuda dusmanii) , si carpatine dacice frumoase si grase si cate si mai cate...
Targurile sunt aglomerare, cumpara lumea la rame, sarma, foite, descapacitoare electrice, camioane, remorci, ce vorbesti...
Nebunie ce-o sa fie.
Mortalitati. Ce mortalitati ma?!
Au iesit stupii frumosi, puternici, cu puiet, cu polen de alun, de chiocel, corn (cu ciocolata), de soia de drojdie. Altii nu au pierdut fam din 1800, acus dam sirop, cladim rame, vopsim lazi noi, ca vorbesti domle'?!
Ce dracu mai, noi " este destepti"!
Hunbee

Mesajde proapi » 03 Mar 2017, 21:09

https://www.facebook.com/sectiapolitic/ ... 274542945/

tel maitre, tel valet - cu cine sa discuti, despre ce,...interesul speciei nu-l vede nimeni....
proapi

Mesajde filip » 03 Mar 2017, 22:40

Fara incredere nu se poate construi nimic.
Daca PNA e asa bun ,cum de doar 5000 de apicultori din 40 000 il acceseaza?
Daca ACA nu e buna cum de au mai aparut inca 300 de Asociatii?
Cine repeta aceiasi gresala in viata isi merita soarta.................
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI