Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde gorjeanul » 09 Mar 2017, 20:55

[quote="Balian"]"tiih"
Corect..Numai un incepator sau un incompetent in ale stuparitului poate tine familii de albine cu 500...1500...2000... albine si matca(adevarate focare de boli!!!)fara sa le gazeze imediat si sa le treaca la pierderi.Tocmai de aceea zic ca adevaratele pierderi in urma iernarii se vor cunoaste la sfarsitul lunii martie, dupa controlul de fond cand tot ce e "mortaciunie" trebuie ELIMINAT...nu tratat...nu unificat(unific o boala cu alta boala ...sau o boala cu un stup sanatos)

Nu cred ca trebuie sa fim asa radicali. Nu este obligatoriu sa fie bolnav. Pot exista si alte cauze( poate un fitil care s-a stins cand am facut ultimul tratament si nu am bagat seama,matca batrana, etc) Fiecare problema are istoricul ei si trebuie tratata ca atare.
gorjeanul

Mesajde gorjeanul » 09 Mar 2017, 20:59

Balian scrie:Sirop daca dati din ce data si pana cand le dati?

Eu dau sirop din momentul cand apare polenul in natura si noptile sunt temperaturi pozitive si incetez administrarea cand infloreste corcodusul.
gorjeanul

Mesajde Balian » 09 Mar 2017, 21:30

Este adevarat ca dupa lege nu este o limita minima de albine care formeaza o familie. Mai ales pentru cei care au accesat masuri. Dar ei poate sunt nevoiti din pacate sa faca inmultiri peste masura, (tot dupa lege) dupa regula masurii.
Eu sunt nevoit sa ma uit la populatie pentru ca cu o probabilitate mai mare o familie puternica este si viabila si sanatoasa. Sunt multe cauze pentru care o familie este foarte slaba dar la urma urmei ne straduim cred, sa avem familii puternice. Parerea mea.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde proapis13 » 10 Mar 2017, 10:08

In localitatea Flamanda - Mehedinti au murit toate fam de albine ,nici un Apicultor de acolo nu mai are crac de albina
Undeva langa Motru - Gorj,ieri un apicultor era sa faca infarct,a descoperit ca din cele 200 fam de albine,nu mai iesea nici o albina...
Doamne fereste... :cry:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 10 Mar 2017, 10:27

proapis13 scrie:In localitatea Flamanda - Mehedinti au murit toate fam de albine ,nici un Apicultor de acolo nu mai are crac de albina
Undeva langa Motru - Gorj,ieri un apicultor era sa faca infarct,a descoperit ca din cele 200 fam de albine,nu mai iesea nici o albina...

Pai ce le-a facut frate!? Nu a mai dat pe la ele din mai 2015??
Care ar fi cauzele mortalitatii asteia?
csaa

Mesajde danmirea » 10 Mar 2017, 10:42

nu va minunati.

Anul trecut a fost puzderie de varroua in toata tara. Cine nu a insistat cu tratamente, corect facute, acum are de patimit.
danmirea

Mesajde mellis » 10 Mar 2017, 10:52

Care sa fie cauza?
Sa fie un agricultor cu o "licoare" magica-n zona, sau un focar de alte boli?
Nu a facut nimeni analize?
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cucubau » 10 Mar 2017, 15:20

proapis13 scrie:In localitatea Flamanda - Mehedinti au murit toate fam de albine ,nici un Apicultor de acolo nu mai are crac de albina

Nu trebuie sa va mirati si nici paduchelui sa-i faceti statuie. Flamanda este in zona de campie unde agricultura este la ea acasa .
Este cel mai mare rau ce se poate intampla intrucat acei apicultori nu au avut posibilitatea sa fuga din calea prapadului si nu au fost avertizati.
Ca o paranteza , foarte multi apicultori in vara trecuta se plangeau de agresivitatea iesita din comun a albinelor.
Poate reusiti sa stabiliti o paralela intre starea de sanatate si agresivitatea crescuta.
........
cucubau

Mesajde a_costy » 10 Mar 2017, 16:06

proapis13 scrie:Undeva langa Motru - Gorj,ieri un apicultor era sa faca infarct,a descoperit ca din cele 200 fam de albine,nu mai iesea nici o albina...

O fi fost noaptea pe la ele. Cine e, cum se numeste? Auzeam si noi daca era adevarat.
a_costy

Mesajde stefanmadalin » 10 Mar 2017, 16:13

Si la mine i-au murit unuia albinele de ras.
Se pare ca unii agricultori ar fi stropit graul cu...indiferenta.
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 10 Mar 2017, 19:16

Cine te vede ca ai intrat in crasma.....nu te crede ca ai intrat sa te spovedesti.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde csaa » 10 Mar 2017, 21:51

cucubau scrie:....
... Flamanda este in zona de campie unde agricultura este la ea acasa .
Este cel mai mare rau ce se poate intampla intrucat acei apicultori nu au avut posibilitatea sa fuga din calea prapadului si nu au fost avertizati.
Ca o paranteza , foarte multi apicultori in vara trecuta se plangeau de agresivitatea iesita din comun a albinelor.
Poate reusiti sa stabiliti o paralela intre starea de sanatate si agresivitatea crescuta.

NU cred! Si la mine e campie, si albinele mele au fost foarte agresive, si in zona mea au fost mortalitati (un coleg a ramas cu 0,00 familii), dar ale mele stau bine pana acum si sunt semne ca si de acum incolo.
csaa

Mesajde stefanmadalin » 11 Mar 2017, 13:20

Bai csaa, mai vaita-te si tu, ti-or merge toate bine..sau vrei sa-ti trimit o cisterna de Monsanto ca sa-ti treaca? Pe camp, in 2 ore sunt la tine.
Flamanda, localitatea unde agricultura e la ea acasa....ahahahah
La Oltenita cum o fi?
stefanmadalin

Mesajde csaa » 11 Mar 2017, 16:46

La Oltenita e intensiva. Daca vrei sa vi sa-mi vezi albinele te astept, dar sa se mai incalzeasca. Nu o lua pe camp ca nimeresti gresit.
Pe unde esti acum? Parca esti din Calarasi.
csaa

Mesajde danmirea » 11 Mar 2017, 23:01

domnule csaa...numele in privat se poate?

ne cunoastem?
danmirea

Mesajde gica.mosu » 12 Mar 2017, 13:13

danmirea scrie:nu va minunati.

Anul trecut a fost puzderie de varroua in toata tara. Cine nu a insistat cu tratamente, corect facute, acum are de patimit.

Daneee,ai DREPTATEEEE...,eu am facut 9 ..altiii doar 3...ACU...M vine "scadenta"...Capul face-"capul" TRAGE(indiferent de ZONA si de NEONi.....DE,...de FS(vezi piederile lui un OM=colegul vostru si ta't FS a avut in cuib=STUCHI doar o matca lipsa:oops: )..da,dar a avut "daltA "DE ...inox="meserieas"...P.s- Dane,zine si noua ...cum a foooost daca ai inlocuit mierea de FS cu API......-Multumesc-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR