Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde kovacslg » 30 Mar 2017, 16:22

http://www.horticultorul.ro/insecte-boli-daunatori-fungicide-insecticide-ingrasaminte-pesticide/molia-miniera-a-frunzelor-de-tomate-tuta-absoluta/
kovacslg

Mesajde cucubau » 30 Mar 2017, 18:54

ignatov andrei scrie:Vrei un sfat...?
Lasa-te de apicultura!!
Incearca orice altceva...!

Apicultura nu a fost si nu va fi niciodata pe intelesul tuturor.
Sfatul este demn de a fi luat in considerare , numai ca d-voastra vi se potriveste cel mai bine. Puteti sa il aplicati pe propria persoana.
........
cucubau

Mesajde Bambucha » 30 Mar 2017, 19:22

In cazul meu nu prea s-a brodit cu distanta. Am avut stupii langa lan, la 200 m, la 1 km, aceleasi efecte. Ultimii ani mi-au dat de gandit, astfel incat sa-mi schimb un pic strategia in privinta culesului la FS.

Daca la rapita (cules sigur) vine grosul de albina tanara din urma si mai treci cum mai treci peste otrava (adica pana la final de an poti sa-ti pui familiile pe picioare), la FS cand o servesti iti compromiti cel putin jumatate din sezonul anului urmator, adica exact culesurile care conteaza cel mai mult in economia anului (rapita-salcam). Concluzie personala, asa ca daca voi gasi sa pun ceva in loc, optez pentru aceasta varianta. Fiecare decide pentru el, cu intelepciune, dat fiind noile conditii de desfasurare a apiculturii.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 30 Mar 2017, 19:29

stefanmadalin scrie:
Bambucha scrie:In anii '90 nu aveam cadastru, nu aveam legislatie

Ti se pare ca acum avem?

Incet incet unde este interes da. Inca o data se vad diversele influente istorice care si-au pus amprenta pe regiuni si din acest punct de vedere.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2017, 11:56

ignatov andrei

Mesajde irina » 31 Mar 2017, 12:08

ignatov andrei scrie:Daca ai deschis familia... nu te mai omora sa vezi ce-i la urdinis...!

Ideea era sa nu mai fiu nevoita sa deschid familia intr-un caz similar.
irina

Mesajde Bambucha » 03 Apr 2017, 20:05

Oare intre un mar de la supermarket si unul crescut in propria gradina catre care inclinam, cand e vorba sa-l dam copilului (intreb si eu rhetoric ;) )

Un aspect e de retinut: Omenirea va trebui sa gaseasca solutii la explozia demografica si la tendinta ascendenta in urmatorii 50 de ani... Fie gasim surse alternative de saturatie, fie ne imputinam!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde vulpea » 03 Apr 2017, 22:23

razboiul este cel mai la indemana,cel mai 'practicat' si cea mai 'simpla' solutie.restul e pe baza de truda si cateodata omenirea nu are rabdarea si nici 'dispozitia' necesara ! DIN PACATE !!!
vulpea

Mesajde csaa » 03 Apr 2017, 22:27

Am verificat astazi si mi-a reusit unificarea, asa ca am ramas la 10% pierderi. E bine pentru un incepator????? O fi, dar e enervant ca in fiecare iarna imi pica cate o matca. Ba se trantoreste, ba nu mai ponteaza, ba..... :x
csaa

Mesajde lucky5strike » 04 Apr 2017, 19:48

Depinde mult de vremea din urmatoarele 2 saptamani. Daca e frumoasa, isi mai revin familiile care au iesit slabute... daca nu, e greu!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 14 Apr 2017, 23:24

Bambucha scrie:Oare intre un mar de la supermarket si unul crescut in propria gradina catre care inclinam, cand e vorba sa-l dam copilului (intreb si eu rhetoric ;) )

Un aspect e de retinut: Omenirea va trebui sa gaseasca solutii la explozia demografica si la tendinta ascendenta in urmatorii 50 de ani... Fie gasim surse alternative de saturatie, fie ne imputinam!

adevarul... e ca in RO trebuie sa gasim acele surse!
ne inmultim prea mult...pamanturi n-avem,vai de noi!
MIHAI BALS

Mesajde cristi_vidican » 15 Apr 2017, 12:47

Am fost șocat să aud în ultimele zile cât de mari sunt pierderile de stupi/albină în România.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cucubau » 15 Apr 2017, 16:07

cristi_vidican scrie:Am fost șocat să aud în ultimele zile cât de mari sunt pierderile de stupi/albină în România.

Iarna ce a trecut a fost una usoara d.p.d.v. al apicultorolor ce stapanesc simptomele de boala si metodele de tratament in caz de necesitate. Pentru celalti apicultori a fost ce-a mai grea iarna din toate timpurile.
Din punctul meu de vedere la nivel de tara pierderile au fost mai mici decat ma asteptam.
Si ca sa fiu optimist s-ar putea ca iarna urmatoare pierderile sa fie si mai mari. :lol: :lol:
........
cucubau

Mesajde cristi_vidican » 15 Apr 2017, 19:34

Am auzit de apicultori cu experiență multă care au avut pierderi și depopulări mari.
Un lucru este cert - apicultura are de înfruntat probleme noi și mari.
Mulți apicultori fac ceea ce au făcut și până acum și, surpriză!
Personal am văzut anul trecut cum varroa mi-a luat-o înainte.
Nu m-a afectat tare, dar am văzut ce putea face dacă toți stupi erau afectați ca 3-4 care au fost loviți din plin.

Așa că, trebuie căutat soluții la aceste probleme noi, care de multe ori vin toate odată.
Noroc că putem da vina mereu pe Varroa.

P.S. Iarna asta a murit mult varroa.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cucubau » 15 Apr 2017, 19:45

Un mare adevar "" apicultura are de înfruntat probleme noi și mari"".
Multa vechime in apicultura nu inseamna si multa experienta , noi apicultorii trebuie sa ne adaptam situatiei . Cine nu se adapteaza ramane pe margine.
Varroua nu este decat varful aisbergului , este doar cea ce se vede .Problema este mult mai ampla , rezolvarea presupunand mai multi pasi in mai multe directii.
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR