Mihaiii scrie:....... Doar ca dezvoltare putina și oua mai multe in aceiasi celula, chiar si peste larve, o fi pățit ceva matca?
Mihaiii scrie:Am cumpărat doua matci si am făcut doua roiuri, 1 se dezvolta foarte bine, puiet compact, albină acoperitoare multă, etc... În schimb, după o săptămână fără vizita la celalalt roi, am observat ca este cam putina albină.... Și in schimb, este puiet capacit compact, și oua multe, cam prea multe, adică 2-3 in celula... Puietul nu este de trântor, este de albină, matca este, larvar este, miere este, etc... Doar ca dezvoltare putina și oua mai multe in aceiasi celula, chiar si peste larve, o fi pățit ceva matca?
Mihaiii scrie:si are spațiu de ouat, mama ei... Ce naiba poate sa aibă?
Mihaiii scrie:Dacă era problema de doici, cred ca nu mai oua deloc, sau nu? Asta baga în plus, pur și simplu
nu vezi ca larvele is uscate. matca e buna daca "nare cu cine"Mihaiii scrie:Dacă era problema de doici, cred ca nu mai oua deloc, sau nu? Asta baga în plus, pur și simplu
ignatov andrei scrie:Mihaiii scrie:Dacă era problema de doici, cred ca nu mai oua deloc, sau nu? Asta baga în plus, pur și simplu
Mai desteptule, stii sa aduni...?!?
Ti-am scris ca nu ai doica si nici albina sa acopere...
S-ar parea ca tu esti in plus prin domeniul asta...!
Mihaiii scrie:ignatov andrei scrie:Mihaiii scrie:Dacă era problema de doici, cred ca nu mai oua deloc, sau nu? Asta baga în plus, pur și simplu
Mai desteptule, stii sa aduni...?!?
Ti-am scris ca nu ai doica si nici albina sa acopere...
S-ar parea ca tu esti in plus prin domeniul asta...!
Si ce înseamnă asta? Ca trebe sa bage oua in plus ca si cum ar fi bezmetica? Din câte știu eu, când sunt albine puține in stup, pur și simplu matca nu oua pe o raza în care sa nu fie atâta albină acoperitoare, pur și simplu oua cât sa lucreze albinele presente. O fi ca nu are destulă doica si destule albine acoperitoare, nu zic ca nu, asta am înțeles, dar cu care motiv oua asa? Am avut roi si cu o mana de albine, și matca nu se comporta în felul asta, vreau și eu o explicație mai detaliata dacă se poate, ca pe viitor sa știu.
nici pa tava nu e bine.marius_sl scrie:In sfarsit un raspuns care contine si o solutie, nu doar jigniri si raspunsuri in doi peri de la unii care cred ca varsta le permite orice! Bunul simt si modestia sunt inlocuite cu nesimtirea si ingamfarea. Respect, domnule yuonyuon!
marius_sl scrie:In sfarsit un raspuns care contine si o solutie, nu doar jigniri si raspunsuri in doi peri de la unii care cred ca varsta le permite orice! Bunul simt si modestia sunt inlocuite cu nesimtirea si ingamfarea. Respect, domnule yuonyuon!
marius_sl scrie:In sfarsit un raspuns care contine si o solutie, nu doar jigniri si raspunsuri in doi peri de la unii care cred ca varsta le permite orice! Bunul simt si modestia sunt inlocuite cu nesimtirea si ingamfarea. Respect, domnule yuonyuon!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: crisandp2 şi 46 vizitatori