yuonyuon scrie:deaia nu scot unii apicultori miere , pentru ca au "frica de roire" ....numa cand am
auzit cuvantul " uniformizare" am iesit dupa forum .
gica.mosu scrie:P.S1- daca n-am facut ac operatie toamna,o fac cu 2 sapt inainte de culesul la(rapita=LOCO),s-au inainte de a pleca la S1 cu 3-4 ore
felicitarigica.mosu scrie:yuonyuon scrie:deaia nu scot unii apicultori miere , pentru ca au "frica de roire" ....numa cand am
auzit cuvantul " uniformizare" am iesit dupa forum .
...Paaai da,pt ca:uniformiza= a diversifica...a varia...a nivela un produs....iar egalari=a face sa devina egali,in cazul nostru stupii
Si da, se poate structura o familie pt cules incepand cu 15 iulie(stimulari,spatiu pt ouat) s-au sa ei de la "bogati" si sa dai la "saraci" toamna tarziu1-2 rame cu albina la sf de noi -15 dec,chiar daca e un pic de munca...
P.S- am acum stupi cu 8 r in ghem (am avut si-n alti ani stupii cu 8-9 r de albine compact si ne stimulati primavara la S1 au fost mai slabi ca altii cu 5-6 r in ghem-stimulati cu 56 de zile inainte de primul cules=rapita
.... ) si dupa ce gasesc matca,le iau 1-2 rame si le duc la cei /4-5 rame'nghem,intre ghem si DF ...si astfel fac ca mai multe fam sa aiba aceiasi putere=sa participe'nmod egal la crescut puiet-cules...fara sa am frica de roire!P.S1- daca n-am facut ac operatie toamna,o fac cu 2 sapt inainte de culesul la(rapita=LOCO),s-au inainte de a pleca la S1 cu 3-4 ore
P.S2- cam asa arata lamine o fam pregatita pt cules...inainte de ai pune catui1...
irina scrie:gica.mosu scrie:P.S1- daca n-am facut ac operatie toamna,o fac cu 2 sapt inainte de culesul la(rapita=LOCO),s-au inainte de a pleca la S1 cu 3-4 ore
Operatia o fi aceeasi......dar cred ca difera ce rame/albina/puiet manevrati primavara.Mai ales cu 3-4 ore inainte de S1.
yuonyuon scrie:albinele din stup ar trebui "observate" dupa anumite criterii , nu doar ca "are albine" , ele se impart in 3 categorii sau cel putin asa le privesc eu ca restu nu ma intereseaza:
1 albina doica
2 albina culegatoare
3 albina de manevra care poate fi si doica si culegatoare dupa caz
mie imi ramane acuma sa fac in asa fel incat albina de la categoria 3 sa o fac culegatoare prin anumite lucrari , da cred ca se intelege din start ca e vb de numarul de puiet /puiet larvar in timpul culesului si inainte .
vladonofrei scrie:Ignatius , ceea ce ai scris mai sus e teorie pura .In realitate in perioada de primavara -vara rar albina traieste mai mult de 15-20 zile .
vladonofrei scrie:Ignatius , ceea ce ai scris mai sus e teorie pura .In realitate in perioada de primavara -vara rar albina traieste mai mult de 15-20 zile .
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori