Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dulcofruct

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 21:43

Dragul meu Dragos ,suntem in urma numai pentru ca suntem saraci si desi platim pe carburantii pretul cel mai mare din UE vindem mierea la cel mai mic pret. Dar ho, ca o iesi soarele si pe strada noastra, intram noi in shenghen sa vindem mierea pe la tirguri prin Germania si prin alte tari din UE.
Va urez Domne ajuta miere multa.
peterneamt

Mesajde Dragos2006 » 05 Ian 2012, 21:46

Adi Hodis scrie:Eu unul nu ti-am adus jigniri prin apropo-uri ... asa ca te rog, ai grija de vigheaz :!:

Alo , Alo !!! am specificat ca in respectivul comentariu nu se face referire la cei care posteaza aic ! A ca tu crezi altceva , e treaba ta !

Ce inseamna "de vigheaz" ?????
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 05 Ian 2012, 21:48

peterneamt scrie:Dragul meu Dragos ,suntem in urma numai pentru ca suntem saraci si desi platim pe carburantii pretul cel mai mare din UE vindem mierea la cel mai mic pret. Dar ho, ca o iesi soarele si pe strada noastra, intram noi in shenghen sa vindem mierea pe la tirguri prin Germania si prin alte tari din UE.
Va urez Domne ajuta miere multa.

Benzina este mai scumpa in alte tari din UE ! La cel mai mic pret o vinde cine vrea ! La targuri poti merge si acum , eu tocmai ma pregatesc sa plec peste o luna la un targ in Germania .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 21:54

Iti urez vinzare buna si rugamintea sa ne spui si noua cum a fost.
peterneamt

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2012, 21:55

Dragos2006 scrie:
Adi Hodis scrie:Eu unul nu ti-am adus jigniri prin apropo-uri ... asa ca te rog, ai grija de vigheaz :!:

Alo , Alo !!! am specificat ca in respectivul comentariu nu se face referire la cei care posteaza aic ! A ca tu crezi altceva , e treaba ta !

Ce inseamna "de vigheaz" ?????

Aida de`! ... ce rost are sa o dai cotita ? ... nu sintem copii. :(

vigheaz = atentie
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 21:58

Domnule Gabi ai grije sa nu transformi apicultura in pescuit sau in femeie ( o afacere in care mai mult bagi decit scoti ).
peterneamt

Mesajde andrei_calinescu » 05 Ian 2012, 22:37

Fratilor,

urmaresc postarea asta si ma minunez.
Parca zici ca vrem sa reinventam nutritia albinelor.
Ati fost multi in ferme mari din exterior. Ati vazut cum e.
Albina e furajata cu siroape invertite - gen Dulcofruct.
Se da in trei situatii cu siroape din astea:
1. la completarea rezervelor dupa ultimul cules. Se rad corpurile si se umple gamele de 5-6-10 litri. de 2 sau 3 ori. Si gata.
2. primavara cine vrea sa stimuleze. Altii rad cu dalta coroanele tot de siroape.
3 hraniri speculative - in gaura de cules cand nu poti sa muti sau nu vrei.

Nimeni nu isi pune problema la o ferma cu mii de stupi ca pierzi 5-10% peste iarna. Umpli golurile cu soldatii ramasi.
Treaba cu siroapele are o ratiune economica(pret) si de timp(manopera).
Fizic nu ai timp sa aranjezi mii de cuiburi scos rama/bagat rama,descapacit dupa diafragma, etc aplici o metoda valabila pentru toata lumea.
Cine scapabine, cine nu, e inlocuit.

Dar atentie, de aici pana la a spune ca se face miere din astfel de siroape, e cale lunga.
Stii cat sa dai si cum sa dai.
Daca dai 2 litri speculativ in gol de cules, ala se duce e consumat cu puietul de albina doica. Nu dai speculativ 10 litri.
Toti stuparii care au facut saltul la peste 300 de colonii, printre care si Dragos sau Dl Guist in trecut, au fost nevoiti sa adere la astfel de solutii. Daca nu "biciuiau" astfel roii formati si ii lasau in nadejdea mierii , aveau rezultatele de azi la Sfantul-asteapta.
Administrarea de astfel de hraniri iti permite sa te organizezi , sa devii tu ca stupar o idee mai pragmatic. ceea ce nu e rau deloc, caci altfel apicultura are partea ei de mister si aleatoriu.
Dar siroapele astea permit sistematizarea apiculturii, introducerea de scheme, ceea ce este esential, daca nu chiar vital cand lucrezi cu stupini mari.
Nu-ti poti permite riscul sa astepti ce da Dumnezeu la ultimul cules.
Apropos, anul trecut cu Michel am administrat 8 Tone de sirop (familiile de baza plus roii facuti in an).
andrei_calinescu

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2012, 23:38

Spune adevarul pina la capat. Ce se intimpla cu familiile daca le hranesti cu siropuri si ele nu mai au nici pastura nici polen din cauza secetei sau frigului si nici apicultorul nu le asigura necesarul de proteine, vitamine si minerale ? Oare glucidele din aceste siropuri formeaza corpul gras ? Cu siguranta nu. Au ele vitaminele sau mineralele necesare unei alimentatii corecte ? Acelsi raspuns .
In concluzie cu cit le dai mai mult sirop cu atit trebuie sa fi mai atent la rezerva proteica altfel obti numai rezultate contrar asteptarilor .
peterneamt

Mesajde andrei_calinescu » 06 Ian 2012, 00:07

Asa e Peter, am mai vorbit de necesitatea vitala a polenului.
Monocultura adusa de agricultura industriala e la baza CCD-ului.
Biodiversitatea a avut enorm de suferit, calitatea polenului la fel, coloniile pe fondul asta se degradeaza ceea ce deschide portile Varoozei si implicit virusilor.
Stii ca am mers din curiozitate zeci de km pe malurile Ronului sa caut o lunca?
Nu am gasit, O zone inundabile. Mare problema.
E o reactie in lant care lant a fost rupt de obsesia profitului.
E marea problema in occident.
Pe noi apicol vorbind ne aranjaza mai mult parloagele actuale. Tocmai pentru necesitatea polenului.
andrei_calinescu

Mesajde reformistul » 06 Ian 2012, 00:28

Un lucru e clar si adevarat: cine face apicultura industriala foloseste inlocuitori din varii considerente. Insa nu e bine sa inducem in randul celor care au 3,14 sau 9,75 familii ca e bine asa ( sa toare sirop si turte si sa rada mierea). Asta in nici un caz! Ar fi corect ca cei care fac apicultura industriala sa posteze o lista cu motivele clare pentru care folosesc inlocuitori. Ca nu e timp sa bibileasca familiile, ca vor maximizarea profitului, etc. Asa fiecare, din cei ce citesc acest forum, va avea o imagine corecta. Si inca un aspect: am vazut si pe alt forum cum unii promoveaza foarte agresiv anumiti inlocuitori. Eu nu am nimic impotriva, dar poate ar fi corect sa spuna cand fac asta si interesul pe care il au de promoveaza asa agresiv! Ar fi mai cinstit si mai corect fata de ceilalti. Respectele mele tuturor! :)
reformistul

Mesajde danut » 06 Ian 2012, 20:55

Intreb inca o data : care este ratiunea atunci cand muncesti sa scoti mierea din rame vara si dupa aia muncesti s-o dai sub forme de turte iarna ?
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde peterneamt » 06 Ian 2012, 21:58

Cred ca din cauza ca omul nu hiberneaza simte nevoia sa nu lase in pace pe alti,( care asteapta primavara in ghem ), probabil se simte singur. :roll:
Se pare ca pina nu ti-o iei in freza nu constientizezi problema !
:oops:
peterneamt

Mesajde gica » 06 Ian 2012, 22:28

Pai ce,vrei sa stea omul degeaba ?
Altii scot si vand mierea cu 7 lei si cumpara inlocuitori cu 8 lei
gica

Mesajde proapis13 » 07 Ian 2012, 09:56

gica scrie:Pai ce,vrei sa stea omul degeaba ?

Eu stiu cativa care au vandut mierea cu 7RON si cumpara apifonda cu 6,5RON
au facut-o pe afacere :lol: la ora cand scriu au albinele sus si stau cu stresu-n-tur
ca pemperatura e jos si n-au bagat inca pasta,ca cica-i putina,ca-i devreme,si albina
saraca face foamea pe rame.Pacat,mare pacat....
Asta vara au fost la mare cand albina avea nevoie de ei
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde FlorinI » 08 Ian 2012, 04:27

cristi_vidican scrie:Da, dar procesatorii acestia sunt mana-n mana cu hypermaketurile, care vand miere de salcam, in care 50% e sirop de glucoza si fructoza, asa ca s-ar putea sa nu se stopeze aceste practici. Cu neamtul nu e de joaca, dar cu romanul si alte natii ca el???
Ce s-a ales de reclamatii facute la Carrefour pt miere sau alte magazine genul acesta?
Nu cunosc detalii concrete despre procesatori, dar se pare ca treaba amestcului de sirop si miere devine tot mai reala.

cristi, tu ai auzit de cineva care a reclamat mierea cumparata?
eu nu.
fraierul, daca nu i-a placut a aruncat-o si s-a dus la hypermarket, sa ia alt sortiment
noi inca nu stim ce e aia miere si unde intervine industria
la romanica se vrea pretul cat mai mic, gratis si in doua rate

la noi lipseste educatia consumatorului
FlorinI

Mesajde balasbebe » 08 Ian 2012, 08:02

gica scrie:Pai ce,vrei sa stea omul degeaba ?

Si daca tot este la moda am gasit oferte bune la 14,6 lei.
balasbebe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA