Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sectorul apicol pe primul loc la export

Mesajde stuparul2011 » 06 Ian 2012, 21:53

buna,
am gasit pe internet informatii referitoare la exporturile romaniei.si cand colo,surpriza....cele ,mai mari exporturi in apicultura.

http://www.infomm.ro/sectorul-apicol-pe ... -la-export

va multumesc,
numai bine
stuparul2011

Re: sectorul apicol pe primul loc la export

Mesajde ilalexandru » 06 Ian 2012, 22:03

Erau niste minciuni...Cine stie la ce s-a referit el. Pt ca o mica socoteala suna asa 11000 tone * 1000 kg * 4 euro kg = 44.000.000 euro maxim. Pai si exporturile noastre pe anul 2010 s-au ridicat la peste 30 de miliarde euro. Oare cat inseamna exportul din apicultura fata de total?
ilalexandru

Mesajde stuparul2011 » 07 Ian 2012, 12:50

buna,
da aveti dreptate,noi nu avem de unde sa stim cu exactitate aceste cifre.vedem doar ce ne spun ei,dupa cum le convine lor.
asta este......
oricum eu sicner sper sa fie de bine.
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde marian67stroe » 07 Ian 2012, 13:32

ilalexandru scrie:Erau niste minciuni...Cine stie la ce s-a referit el. Pt ca o mica socoteala suna asa 11000 tone * 1000 kg * 4 euro kg = 44.000.000 euro maxim. Pai si exporturile noastre pe anul 2010 s-au ridicat la peste 30 de miliarde euro. Oare cat inseamna exportul din apicultura fata de total?

Probabil ca se referea la faptul ca apicultura este pe primul loc la export din total exporturi in AGRICULTURA ,nu din toata economia nationala,eu asa inteleg ca avrut sa spuna.
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde ilalexandru » 07 Ian 2012, 14:09

Anul 2010 a însemnat un pas excepţional pentru ieşirea României pe piaţa externă. Numai exporturile de cereale au fost de 5,3 - 5,4 milioane tone, în 2010, unele dintre cele mai mari din ultimii 30 de ani”, a precizat Tabără, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii consideră că exporturile de cereale nu au adus un câştig foarte mare, deşi cerealele s-au vândut la preţuri foarte bune, aproape duble faţă de cele din 2009. “Ar fi trebuit transformate în valoare adăugată aceste exporturi de cereale, de aceea consider că sunt necesare investiţiile din PNDR în întreprinderi de procesare, în silozuri, depozite, dar şi pentru prelucrarea şi marketingului produselor agricole”, a spus Valeriu Tabără.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, cele mai mai încasări la export au fost aduse în 2010 din comerţul intra şi extracomunitar cu porumb, în valoare de 388,3 milioane euro pentru o cantitate de 2,054 milioane tone, dar şi din exportul de grâu şi meslin (amestec de grâu cu secară), circa 379,44 milioane euro (2,48 milioane tone).

Din exporturile de seminţe de rapiţă au fost încasate circa 334 milioane de euro, pentru 1,052 milioane tone exportate, iar vânzările pe piaţa externă de seminţe de floarea soarelui au adus un plus de 214,8 milioane euro (557.409 tone), în timp ce exportul uleiurilor rafinate de floarea soarelui a totalizat anul trecut circa 111,8 milioane euro pentru o cantitate de 146.883 tone.

Acelasi Tabara prezenta datele de mai sus.. Deci unde s-ar plasa apicultura in comparatie cu datele prezentate? Dati un search inainte pe google pt a vedea statistica exporturilor pe 2010.
ilalexandru

Mesajde Dragos2006 » 07 Ian 2012, 19:54

Tabara a facut o declaratie de curtoazie pt. apicultori deoarece era la un eveniment apicol. Cand merge la Intalnirea cu ciobanii spune ca exportul de oi si miei este cel ma reprezentativ , cand merge la cultivatorii de cereale spune ca ei sunt cei mai buni . Asta se numeste politica si se aplica pe tot mapamondul.
Ca sunt si oligofreni care cica sunt ziaristi si fac din tzantzar armasar asta este partea a doua.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde stuparul2011 » 07 Ian 2012, 20:36

buna,
da si mie mi sa parut ca sa referit la apicultura din total exporturi agricole.
eu tocmai de aceea spuneam ca noua ni se spune doar ce le convine celor de la putere(nu ma refer la partidele politice,ci la acele persoane care condu fiecare domeniu de activitate in parte).parerea mea ca toate acestea pot fi modificate de ei,apoi vin si spun uitati datele oficiale,desi acestea sunt prezentate dupa bunul plac al conducatorilor.totul este usor de modificat,mai ales in media.asa ca.......
eu sincer nu stiu cine din afara unui domeniu de activitate ar putea sa vina si sa ne spuna cu exactitate si foarte mare corectidune adevaratele cifre.(parerea mea)
faptul ca ministrul tabara ar face astfel de declaratii in functie de evenimentul la care se afla invitat,mie mi s-ar parea deplasat,daca intr-adevar nu prezinta situatia corecta.(daca pot spune asa)
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde DaniV » 11 Ian 2012, 18:20

Probabil ca se referea ca o avut cea mai mare crestere la exporturi.
QBEE
DaniV

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE