Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rasa albine: carpatina ,carnica sau buckfast ?

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:49

Andrei Ignatov. Haha deci era o ironie cu tov la final. Am priceput. Gata. :D
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 22:51

americanul scrie:tot citesc pe forum si vad ca in Romania se fac hraniri iarna ,aici asa ceva nu se intampla.

Zi de unde esti, ca noi, cei din Romania (cel putin EU), iti zicem vreo cateva "de dulce"...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 22:52

daffid mihailov scrie:Andrei Ignatov. Haha deci era o ironie cu tov la final. Am priceput. Gata. :D

Ma bucur!
Te tzuc, prietene!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 22:53

Shrek scrie:Au jucat ...poker!

Capcaune...
ignatov andrei

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 22:53

ignatov andrei scrie:
daffid mihailov scrie:
ignatov andrei scrie:Exista ani, da...?!?

Am înțeles, deci un mare crescător nu sta după vreme. Lui ii ies toate reginele perfect.

E bine!
Incepi sa pricepi, ai sanse! :D

daca le selectezi incepand de la stadiul de larva sa nu fie batrane ,apoi botca majoritatea ies bune.
multi nu fac asta si lasa toate botcile apoi se plang ca nu mai gasesc reginele sau ca dupa 2 ani au albine putine in box.
americanul

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 22:56

americanul scrie:
ignatov andrei scrie:
daffid mihailov scrie:
ignatov andrei scrie:Exista ani, da...?!?

Am înțeles, deci un mare crescător nu sta după vreme. Lui ii ies toate reginele perfect.

E bine!
Incepi sa pricepi, ai sanse! :D

daca le selectezi incepand de la stadiul de larva sa nu fie batrane ,apoi botca majoritatea ies bune.
multi nu fac asta si lasa toate botcile apoi se plang ca nu mai gasesc reginele sau ca dupa 2 ani au albine putine in box.

Americaneeeee, ce mama dracu', chiar ai crezut ca pe aici e doar nivel de "gradinitza"...?!?
ignatov andrei

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 22:57

locuiesc in apropiere Shreveport - Louisiana. asta scrie in acte ca nu stau pe acasa.
parintii mei sunt la origine din Focsani dar eu sunt nascut in Bucuresti trebuia sa fiu militar dar am ajuns tamplar
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:57

Am înțeles eu fineturile astea de mare crescător. Eu ce nu înțelegeam, cum vine un an ca 2014 și trebuie sa iasă reginele la împerecheat dar afara ploua de o luna. Asta pe mine ma depășește. Trântori subnutriti pe la vecini și botci roase de foame. Dar avem rețetă de stimulat cu lingurița.
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 20 Feb 2018, 23:07, modificat de 2 ori în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:59

ignatov andrei scrie:
Ma bucur!
Te tzuc, prietene!

Aici grija ce spui ca poate ma abonez la niște regine. Asa, doar ca să te înjur pe forumuri. :lol:
daffid mihailov

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 23:02

Andrei ,nu
multi nu respecta nici aici si au disparut. in anii trecuti greu gaseam uneori loc in zona unde plateau bine si era buna asezarea ,acum sunt aproape singur. mai au proprietarii cateva sute si rar vin altii.
orice carte o deschizi iti spune ce sa faci ,noi trebuie doar sa adaptam la zona si la vremea de afara. in rest tine doar de practica.
cand le vorbeam de tratamente radeau.
americanul

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 23:03

daffid mihailov scrie:Am înțeles eu fineturile astea de mare crescător. Eu ce nu înțelegeam, cum vine un an ca 2014 și trebuie sa iasă reginele la împerecheat dar afara ploua de o luna. Asta pe mine ma depășește. Trântori subnutriti pe la vecini și botci roase de foame. Dar avem rețetă de stimulat cu lingurița.

daca zboara trantorele este bun. dupa imperechere el lasa doar sperma ,nu ramane cu totul si trebuie sa fie mare si gras.
de ce nu imperecheati artificial?
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 23:09

Se fac și la noi artifical dar pt f1. Restul merge mai bine în natura. Mie îmi plac trântorii aia de carne. Deși la regine îmi plac și alea mai subțirele, cu corpul tras printr-un inel, chiar dacă nu sunt ele blonde cu ochi albaștri.
daffid mihailov

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 23:16

daffid mihailov scrie:Se fac și la noi artifical dar pt f1. Restul merge mai bine în natura. Mie îmi plac trântorii aia de carne. Deși la regine îmi plac și alea mai subțirele, cu corpul tras printr-un inel, chiar dacă nu sunt ele blonde cu ochi albaștri.

Te-ai prostit!!!
Si eu, care credeam ca vorbim serios...!!! :D

Americaneeee, zi ma de aia care radeau ca faci tratamente...
ignatov andrei

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 23:28

ignatov andrei scrie:
Te-ai prostit!!!
Si eu, care credeam ca vorbim serios...!!! :D

Americaneeee, zi ma de aia care radeau ca faci tratamente...

Ai un MP. :)
daffid mihailov

Mesajde pvc » 21 Feb 2018, 00:20

daffid mihailov scrie:Pvc pai dacă toate îți roiau (toate) de la o rasa ma îndoiesc ca cu cealaltă le vei tine în frâu după câteva generații. Nu doar regina înseamnă rasa ci și trântorul.

Nu au roit chiar toate. Am avut carpatine din 3 surse. Din toate sursele au roit. Buchfast tot din vreo 3 surse. Nu a roit niciuna. De 2 ani mi le fac singur si nu mi-a roit mai mult de 5 %.
pvc

Mesajde daffid mihailov » 21 Feb 2018, 01:07

Când am început apicultura am luat familii de la un mos învățător care avea carpatine. Le făcea din botci de salvare. În acel an și mai apoi am mers lângă o stupina de buckfast cu 500 familii. Vreau sa îți zic ca stupi ca moșu învățător nu avea nimeni. Nnu am reușit sa ii mai scot la puterea la care ii scoate MOȘU,dar în următorii ani tot de la el am luat, deși îți dai seama ca aveam ce alege din 500de familii buckfast. Nu zic ca nu e bun buckfast, e foarte bun. Depinde ce faci cu el. Nu rasa e problema... Asta se întâmplă înainte ca mulți sa vadă un buckfast sau sa vadă cum se iernează la interior în hala cu temp. Controlata Buckfast ul.

Si da, nu mi-a roit unu deși erau peste buckfast la dezvoltare. Dar a fost cules intens. E bine sa alegi ce rasa ți se potrivește, dar nu rasa umple magaziile. Asta e părerea mea.

Depinde de an. Alt exemplu. 300familii buckfast anu asta la rapiță 90%aveau botci. Lipsa spațiului, f foarte bune. Deci nu rasa e de vina de cele mai multe ori. Depinde însă și de an.
daffid mihailov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE