Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde kovacslg » 27 Feb 2018, 21:35

O familie care s a activat ( a inceput puietul) din diferite motive in ianuarie la inceput a consumat mult, e cu miere putina acum, chiar daca a avut rezerve bunicele.
Asta obser eu.
Daca trag afara sertarele de jos vad rosatura de capaceala, pozitia ghemului pe orizontala si implicit si consumul dar si nr intervale ocupate etc.
Daca diferentele de rezerva in toamna erau mici, acum sunt mari. Simplu unele cu consum de cateva kg, altele cu aproape toata mierea mancata.
kovacslg

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 21:54

ignatov andrei scrie:Vezi tu, jonny, cam cum stam cu invitatiile neonorate, in conditiile in care esti doar un nickname caruia nu i-am vazut figura...?!?

Pai haideti?! :lol:
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 28 Feb 2018, 08:05

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Vezi tu, jonny, cam cum stam cu invitatiile neonorate, in conditiile in care esti doar un nickname caruia nu i-am vazut figura...?!?

Pai haideti?! :lol:

Poate la targ la Iasi!
ignatov andrei

Mesajde Relu s » 28 Feb 2018, 09:24

Salut
Cat de mare poate sa fie consumul de miere in aceeasta perioada (saptamana asta de ger),poate ramane fara hrana ?Si daca da, se poate interveni ?
Relu s

Mesajde kovacslg » 28 Feb 2018, 09:49

Problema ce poate apare este lipsa contactului intre ghem si miere la fam cu provizii, cele fara, au turte deasupra lor.
Adica cand ghemul era mai rasfirat, a consumat mierea pe perimetrul acela, iar acum ghemul s- a strans avand in spate cativa cm de faguri cu lipsa de miere.
Cum temperaturile sunt f mici constant e de urmarit ce se va intampla.
Si eu am doua stupine unde am dat turte doar unde era lipsa, deci multe fam care trebuie sa se descurce cu mirea din spate.
kovacslg

Mesajde Relu s » 28 Feb 2018, 10:09

Turtele le-ati dat acum ,sau oricum le aveati puse?
Relu s

Mesajde Sam » 28 Feb 2018, 10:33

Relu s scrie:Salut
Cat de mare poate sa fie consumul de miere in aceeasta perioada (saptamana asta de ger),poate ramane fara hrana ?Si daca da, se poate interveni ?

Salut,

Consumul este cu atat mai mare cu cat au avut puiet mai mult. Daca ati avut in zona zboruri + polen de afara in ianuarie/feb, le-ati mai si stimulat cu turte - sunt sanse mai mari sa fi avut puiet mai mult.
Si eu stau cu o teama sa nu pierd familii pentru ca nu mai ajung la miere, dar totusi incerc sa ma educ sa nu umblu fara eficienta in ei - de aceea nu le-am pus turte.
Toti mai aveau corone de miere(nu doar pe colturile ramelor), cresterea puietului nu am stimulat-o(deci ar trebui sa aibe suprafete relativ reduse avand in vedere vremea din ultimele 3-4 saptamani).
Daca am gandit-o prost va spun saptamana viitoare cand da soarele ...

Dar si daca pierd familii insemna ca trebuie sa le bag mai populate si cu mai multa miere in iarna, nu sa stau cu turte pe ei tot timpul.
Daca acesta este raiul
Ei bine, atunci aici este unde voi fi
La marginea campului
Pe marginea lumii
Inainte de gaz si TV.
Sam

Mesajde kovacslg » 28 Feb 2018, 10:58

Cam asta poate fi concluzia.
Curios si eu, vom vedea in cateva zile.
kovacslg

Mesajde Bambucha » 28 Feb 2018, 11:51

Pentru a infrana curiozitatea din timpul iernii s-ar preta solutia unui cantar.
Apoi: Stupii relativ uniform pregatiti din toamna cu rezerve de 15 kg.

Mers o data pe luna si verificat cantarul ... 1dec-1mar = 3 kg
Satisfacut curiozitate...

Hai ca e simplu ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 28 Feb 2018, 12:07

Bambucha scrie:Mers o data pe luna si verificat cantarul ... 1dec-1mar = 3 kg
Hai ca e simplu ;)

Cu informația asta mi-ai umplut buzunarul cu bani. :lol:
Și eu care dau doar sirop 10 kg completare :o
Păi dacă până la 1 martie consumă doar 3 kg :lol:

după 1 martie vine culesul, așa că ...

Postarea mea e o glumă.
:lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Relu s » 28 Feb 2018, 12:26

Bambucha scrie:Pentru a infrana curiozitatea din timpul iernii s-ar preta solutia unui cantar.
Apoi: Stupii relativ uniform pregatiti din toamna cu rezerve de 15 kg.

Mers o data pe luna si verificat cantarul ... 1dec-1mar = 3 kg
Satisfacut curiozitate...

Hai ca e simplu ;)

De la 1 dec-1 mar atat au consumat, 3 kg?
Relu s

Mesajde daffid mihailov » 28 Feb 2018, 12:59

PE bune? Daca si dupa cinci ierni Mai crezi CA albina pierde contactul cu mierea, dupa ce au fost temperaturi cu plus, atunci problem Ori in capul apicultorului, Ori in cuib unde sunt 3,14 albine. Albina isi aduce rezervele aproape de puiet cand e cu plus 7-8. Ce atata pwnica?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde asd5 » 28 Feb 2018, 14:55

daffid mihailov scrie:PE bune? Daca si dupa cinci ierni Mai crezi CA albina pierde contactul cu mierea, dupa ce au fost temperaturi cu plus, atunci problem Ori in capul apicultorului, Ori in cuib unde sunt 3,14 albine. Albina isi aduce rezervele aproape de puiet cand e cu plus 7-8. Ce atata pwnica?

Corect. La mine cu ME e foarte simplu ca ridic usor doar catul de sus si constat usor care au nevoie de turte.
asd5

Mesajde ignatov andrei » 28 Feb 2018, 15:23

asd5 scrie:
daffid mihailov scrie:PE bune? Daca si dupa cinci ierni Mai crezi CA albina pierde contactul cu mierea, dupa ce au fost temperaturi cu plus, atunci problem Ori in capul apicultorului, Ori in cuib unde sunt 3,14 albine. Albina isi aduce rezervele aproape de puiet cand e cu plus 7-8. Ce atata pwnica?

Corect. La mine cu ME e foarte simplu ca ridic usor doar catul de sus si constat usor care au nevoie de turte.

Dar o metoda prin care sa nu ridici corpul de sus, nu este...?!?
ignatov andrei

Mesajde Balian » 28 Feb 2018, 15:29

ignatov andrei scrie:Dar o metoda prin care sa nu ridici corpul de sus, nu este...?!?

Bine spus! :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kovacslg » 28 Feb 2018, 15:41

Da, ele cara miere langa puiet, dar f putin.
Fiecare isi aminteste cum arata ramele cu puiet in martie...puiet in fata, sau mai extins, cateva zeci de celule cu miere si mult polen langa puiet, in rest miere capacita in spatele ramei, sau pe ramele marginase. Nu cred ca acum arata altfel, bineinteles exceptand polenul.
Toti stim ca ele duc ceva miere langa puiet, insa oare de ajuns pt 5-6 zile cu temp de -6, -7 ziua si -12, -15 noaptea?

Curios daca un ghem marisor e capabil sa ajunga la miere acum la -6 gr ziua, daca si a epuizat ce avea langa puiet?
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR