Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde gabi bee » 06 Ian 2012, 21:31

daca a-si manca eu din ea sau daca a-si baga la frigider ? de mancat normal ca a-si manca :D . chiar o sa gust sa vad cum iese si daca e buna i-ti pastrez si tie o portie la frigider ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde nellu.ar » 07 Ian 2012, 00:28

Ma fratilor,va-ti tacanit de tot.De ce nu le dati albinelor exact ceea ce au nevoie?De ce trebuie sa le "otraviti" hrana cu tot felul de fainuri,infuzii,extracte,etc? Cea mai simpla turta contine:zahar,apa,otet sau sare de lamaie si...atat! Simplu si ieftin!!! Doua cuvinte din trei, pe care ar trebui sa le invete tot apicultorul. Al trei-lea cuvant este: repede!!! Aceste trei cuvinte sunt valabile si atunci cand lucrati in stupina sau in atelierul stupinei.Daca va complicati sau cheltuiti timp si bani pentru lucruri inutile va indepartati de visul multora dintre voi : APICULTOR PROFESIONIST. Chiar credeti ca hranind stupii cu tot felul de adaosuri furajere obtineti rezultate traznet? Niciodata! Si eu am folosit galbenus de ou,lapte praf degresat etc. N-am avut nici un rezultat. Cu doi,trei stupi poti sa te joci cat vrei,apoi...pleci la serviciu!!!
nellu.ar

Mesajde cristi-serban » 07 Ian 2012, 00:33

O metoda de malaxat. :shock:
Fişiere ataşate
SP_A5463.jpg
cristi-serban

Mesajde mechenici » 10 Ian 2012, 18:44

SALUT.Pe bune chiar va ginditzi sa datzi turte in ianuarie?Eu dau turte de pe 25 febr.,din 2000 shi pina in 2006 nu am dat turte iarna,am vazut shi eu pe net dar nu sunt multzumit renuntz,(complectare august-septembrie) shi ne intilnim in martie la pomii fructiferi .
mechenici

Mesajde ADITZU » 10 Ian 2012, 19:41

eu unul ieri am pus la fiecare cate o turta din miere cu putin protofil amestecata cam de vreo 800 gr fiecare turta , unii nu aveau nevoie , insa am avut doi roi care au intrat in iarna pe cate 3 intervale de albina si ieri am constatat ca ajunsesera la peretele opus celui cu urdinisul erau pe duca asta este trebuie avuti in vedere pentru viitor , aveti dreptate dl mechenici mai bine pui completare in septembrie , octombrie sirop decat in ianuarie turte asta este unii nu au avut timp de stimulare si acum imi cam tremura itarii in vine :D sper sa ii salvez
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde mechenici » 11 Ian 2012, 14:49

Salut.Eu cred ca este prea devreme sa dai cu protofil,polen,drojdie.Acum simpla (miere +zahar pudra ),obligatoriu zaharul macinat.
mechenici

Mesajde victor s » 11 Ian 2012, 20:52

drojdia si polenul da...este devreme, dar protofilul este recomandat sa se foloseasca in turte. daca se respecta prospectul...
toate cele bune !
victor s

Mesajde gabi bee » 21 Ian 2012, 13:06

daca in turtele sau siropul care se da primavara punem protofil , mai este nevoie sa punem ceai de plante facut de noi sau suc de ceapa ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ADITZU » 21 Ian 2012, 16:35

pai eu unul turtele le fac din miere cu zahar rasnit la care anul asta am pus si protofil , iar siropul primavara da il fac din diferite plante , in cantitatea 1/1 , si pun de asemenea protofil insa sa ai grija sa nu depasesti cantitatea maxima pe familie / an . Nu am pus pana acum suc de ceapa
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde mechenici » 27 Ian 2012, 21:33

SALUT.De regula este bine sa dai un clocot apa din care faci siropul,plantele medicinale sunt indicate zic batrinii ca maninca mai bine albina daca are shi miros de flori.protofilul il pui dupa ce ai terminat retzeta nu se fierbe,faci siropul stingi focul shi adaugi cantitatea care trebuie , la fel shi la turta ultima data protofil.
mechenici

Mesajde alt stupar » 09 Feb 2012, 22:46

cipry74 scrie:Serbet...

lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

turta de zahar , miere si protofil

Mesajde cristi arad » 14 Feb 2012, 13:20

hai sa vin si eu cu o reteta; nu-i conceputa de mine dar este eficienta in situatii de ger prelungit

necesar : zahar 4 kg
miere de salcam preferabil: 1 kg
protofil 150 ml
apa 750 ml

se pune apa la fiert pana da in clocot; apoi se adauga zaharul amestecand continuu; dupa ce va reicepe sa clocoteasca amestecul se mai lasa la fiert cca 12 min la foc moderat; se adauga mierea amestecand continuu pt omogenizare si se mai lasa la fiert 2 min dupa care se ia de pe foc;
cand amestecul are cca 60 grade se incepe amestecarea intr-un singur sens, cca 2 min pentru a se desprinde de pe fundul oalei; se mai lasa apoi amestecul pana ce face cca 40 grade, apoi se adauga protofilul si se amesteca continuu cca 5 min pana se face o pasta alba -verzuie; se introduc in pungi de nylon si se administreaza ca atare
Ultima oară modificat de cristi arad pe 15 Feb 2012, 11:29, modificat 1 dată în total.
cristi arad

Re: turta de zahar , miere si protofil

Mesajde sakala » 14 Feb 2012, 16:12

reteta asta nu e completa
ce apa se pune la fiert? ce cantitate
eu stiam ca turtele astea se fac la rece numai mierea trebe sa fie putin incalzita sa fie mai fluida
reteta asta e cam amestecatura intre turte de zahar cu miere si reteta placi candy a lu nea gica
eu ca incepator nu am inteles nimik poate altii o fac
iernare usoara la toata lumea
sakala

Mesajde pescaru » 14 Feb 2012, 16:17

e pe undeava zahar invertit dar mierea la fiert e ,,moarta '' nu mai are putere :lol:
pescaru

Mesajde alexclau » 14 Feb 2012, 16:41

subscriu la ce s-a scris anterior. MIEREA INCALZITA PESTE 50-60 GRADE nu mai este miere !!! este indulcitor sau ce gasim prin supermarket energizant cu aroma de miere.
Faceti fratilor turta la "rece" si daca mierea este luata din camara si este prea groasa( mierea de salcam curata nu cristalizeaza nici peste 20 de ani) puteti sa o incalziti putin punand vasul cu miere in alt vas cu apa calda. Nu folositi apa la turte ci doar miere, zahar pudra si protofil (atat deocamdata). Cantitatile de mai sus sunt OK.
Parerea mea ;)
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde sakala » 14 Feb 2012, 23:09

cantitatile sunt bune dar apar acolo niste chestii care se bat cap in cap turta isi pierdedin eficacitate dar fiecare face cum vrea si le da albinelor din ograda ce vrea
:lol:
sakala

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA