Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Varroa NU se hraneste cu hemolimfa

Mesajde Adi Hodis » 18 Noi 2018, 20:45

Varroa Does Not Feed on Hemolymph. Samuel Ramsey
https://www.youtube.com/watch?v=DK2Xi0ST4rA
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Re: Varroa NU se hraneste cu hemolimfa

Mesajde peterneamt » 19 Noi 2018, 00:26

Cu toții știam asta......doar gândindu-ne cum se hrănesc toți acarienii ( păianjenii ) .....Și faptul că avem confirmarea științifică este un lucru foarte bun, dar mai interesant decât rezultatul studiului este modul cum a fost realizat..... ! :D
peterneamt

Mesajde daffid mihailov » 19 Noi 2018, 05:30

Pai acu "toti stim" si pare evident. Interesant. Asta explica multe...
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Alex Lakotiti » 10 Dec 2018, 18:43

Si oare putem face ceva pentru a eficientiza tratamentele impotriva varroa?
Alex Lakotiti

Mesajde jonny_it » 10 Dec 2018, 23:29

Alex Lakotiti scrie:Si oare putem face ceva pentru a eficientiza tratamentele impotriva varroa?

Da.
Si in plus cei care se plang ca li s-au depopulat toamna o sa fie mai atenti cu tratamentele de la sfarsitul verii pentru ca acum ar trebui sa fie siguri de ce. Deh, le trebuiau dovezi stiintifice :lol:
jonny_it

Mesajde Alex Lakotiti » 11 Dec 2018, 12:22

Ce mai exact se poate face pentru eficientizarea tratamentelor?
Alex Lakotiti

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 12:51

Alex Lakotiti scrie:Ce mai exact se poate face pentru eficientizarea tratamentelor?

chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/http://www.centruapicolhamba.ro/fileadmin/user_upload/Varroa-mail.pdf#page=1&zoom=auto,-269,601

ps. copiază rândul anterior și lipeștel pe o nouă pagină ( New Tab ) ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 13:27

peterneamt scrie:
Alex Lakotiti scrie:Ce mai exact se poate face pentru eficientizarea tratamentelor?

chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/http://www.centruapicolhamba.ro/fileadmin/user_upload/Varroa-mail.pdf#page=1&zoom=auto,-269,601

ps. copiază rândul anterior și lipeștel pe o nouă pagină ( New Tab ) ;)

Dar important este să tratezi când trebuie, dacă trebuie și cu ce trebuie în funcție de: condițiile climatice, starea familiilor de albine și prezența sau nu a puietului ! Nu trebuie uitat că albina cu care a supraviețuit varroa de mi de ani migrează de 2 ori pe an abandonându-și cuibul. Nici un tratament care protejează albina nu e eficient 100% Totuși amitrazul rămâne număru1 deocamdată........ ;)
peterneamt

Mesajde Balian » 11 Dec 2018, 14:53

Amitrazul chiar că este bun. Fără a crea artificial o perioadă lipsită de puiet căpăcit în timpul sezonului
activ, (fiecare apicultor cum poate înclude în planul lui de producție) e greu să cred că vom rezista.
Rentabilitatea ne împinge spre certificare bio. Fără această perioadă, vorbind cu cei care au trecut
prin această formă de creștere varroua cam ne lichidează efectivele.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 17:07

Balian scrie:Amitrazul chiar că este bun. Fără a crea artificial o perioadă lipsită de puiet căpăcit în timpul sezonului
activ, (fiecare apicultor cum poate înclude în planul lui de producție) e greu să cred că vom rezista.
Rentabilitatea ne împinge spre certificare bio. Fără această perioadă, vorbind cu cei care au trecut
prin această formă de creștere varroua cam ne lichidează efectivele.
https://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=https://dash.harvard.edu/bitstream/handle/1/8889458/Ellsworth.pdf%3Fsequence%3D1&prev=searchps.

copiază rândul anterior și lipeștel pe o nouă pagină ( New Tab ) ;)

Alimentele Bio trebuie reglementate de legislație (de stat ) și nu de firme de apartament (oameni care nu se pricep .... și analizele de laborator trebuie să certifice dacă un aliment e bio sau nu și nu dacă x cotizează sau nu ) care să îi stoarcă de bani pe producători ! :roll:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 17:38

sau :
https://translate.google.ro/translate?h ... rev=search

;)
Neavând legătură cu subiectul topicului, rog a se muta ultimele postări !
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 20:16

Varroa având fiind acarian are nevoie de hrană predigerată . Astfel el introduce în albină saliva proprie ce dizolvă țesuturile din imediata apropiere a locului inoculării........pentru ca apoi să sugă cocteilul nutritiv.......Albina de cuib consumă păstură și polen și acumulează rezerve ( corp gras = vitelogenin = vitelius ) pe baza căruia își activează glandele secretoare.....Albina pregătită de roit nu a apelat încă la rezerve și are o viață mai lungă ca și albina de iernare de altfel......Când albinele mor ele nu mai au rezerve ( sînt ca o carcasă goală ) . Varroa preferă albina de cuib pentru că este mai hrănitoare (grasă ) având corpul gras bine dezvoltat dar și pentru că în cuib găsește condiții optime de temperatură și umiditate dar și locul de înmulțire în celule unde se scufundă în lăptișorul...... Cînd familiile sunt invadate de mulți acarieni , stupul este slăbit, apare furtișagul care este principalul mișloc de răspândire.....
ps. cred că ar trebui să revezi videoclipul !
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 21:08

Albina de cuib este albina doică. Albina de iernare poate fi considerată tot albină doică .
Albina ecluzionată e incomplect dezvoltată și nu poate zbura ( cum o poate face matca de exemplu). Ea se hrănește în primele 7 zile de viață cu 80% din proteina pe care o va consuma pe timpul vieții ei. Albina culegătoare consumă foare puțin polen în schimb prin folosirea glandelor salivare (invertază......) își epuizează și rezervele de proteine rămase în urma creșterii puietului și moare . Creșterea puietului (secreția de lăptișor ) și culesul ( invertirea zaharozei din nectar ) uzează cel mai mult albinele ,dar și alte activități cum ar fi clădirea fagurilor.....aceasta e cauza prin care o familie intrată în friguri nu mai clădește și crește puțin puiet(își conservă rezervele pentru noul cuib....)
Sper să te fi ajutat ! Hai România (Hambal- conducem Spania) :D
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 22:00

cornelioandanciu scrie:Domnule, nu eram sigur la ce tip de albina se refera, avand in vedere traducerea. Eun stiam ca varroza este o boala a puietului.M-a derutat . Deci, daca este asa cum spuneti, infestarea cu varroua intre stupine nu mai este posibila, dupa mintea acestui cercetator, deoarece ramane pe albina de cuib atat vara, cat si iarna. Care albina, evident ca ramane in cuib, daca este de cuib.Ce bineeeee ! Si uite asa, am scapat de varroua ! Ce simplu a fost ! :lol:

Ai uitat de furtișag , de deriva albinelor , de dezertare în cazul lipsei mătcii , și mai ales de faptul că trântorii maturi sexual nu au stup, ei sunt primiți în orice stup și pot migra lejer 20 km / zi în căutarea mătcilor .....Of !
peterneamt

Mesajde peterneamt » 12 Dec 2018, 07:56

cornelioandanciu scrie:Fii serios ! Astea sint cazuri particulare, pe care le pot demonta cu usurinta. Ce pot sa iti spun cu certitudine, este ca problema nu este deloc simpla, iar noi avem tendinta sa dam pe spate in fata oricui care vorbeste engleza .

Sunt de acord cu afirmația : problema varroa nu se poate rezolva deocamdată ( la momentul actual acarianul nu poate fi eradicat) .
peterneamt

Mesajde jonny_it » 12 Dec 2018, 14:19

peterneamt scrie:... și mai ales de faptul că trântorii maturi sexual nu au stup, ei sunt primiți în orice stup și pot migra lejer 20 km / zi în căutarea mătcilor .....Of !

Teoretic da .. practic eu tot observ de multi ani altceva.
Pe vatra din Iasi aveam la un moment dat aprox 70 de familii + roi. aprox 20 cu carpatina si restul cu buckfast. Nu am vazut nici un trantore cu inele portocalii in familiile cu carpatina si nici invers. Nici toamna cand incepeau sa-i dea afara nu am vazut, am verificat asta cu mare atentie. Posibil sa nu intre pentru ca erau foarte apropiati dar pe una din vetrele de la munte am doar buckfast si la 8 km exista si alti apicultori, majoritatea cu carpatina, caucaziana si mai nou buckfast. Eu la mine nu am vazut trantori doar cu inele negre si nici ei nu au gasit trantori cu inele portocalii, sau albine cu inele portocalii. Radeam nu demult cu unul dintre ei ca avem trantori educati si nu umbla aiurea prin alte stupine. Ca bariera ar fi un munte, nu foarte inalt. Distanta in linie dreapta este de 8 km.
Familii salbatice sigur nu sunt. Ultima familie gasita in scorbura a fost prin 1993 si era un roi din vara aceea.

Parerea mea este ca trantorii zboara la distante mari, posibil sa intre si in alte familii, dar putin probabil sa ramana acolo pentru perioade lungi de timp.
Am tot studiat si citit insa parerile sunt impartite. Pe mine ma intereseaza in special pentru ca am vatra unde fac imperecheri controlate(zic eu). Cle mai apropiate familii ar fi la 22 km. Nu este mult daca tinem cont de viteza cu care zboara un trantore.
jonny_it

Următorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII