Lupule cred ca ai dreptate mai bine ma opresc si eu aici ca nu avem cum sa ajungem la ceva costructiv. Postezi din nou lucruri care nu au legatura cu perioada anilor 1940 si pe deasupra prezinti ceva foarte vag fara sa dai dovada ca ai studiat perioada la care faci trimitere. As putea sa-ti raspund dar nu cred ca are rost atata timp cat nici macar nu te gandesti la religia natiunilor care semneaza actul ala. Fa asa un studiu chiar si pe net si vezi ce a reprezentat religia in politica evului mediu.
Cu privire la fatul ca am putea avea vre-o pierdere teritoriala nu te ingrijora ca nu se poate intampla si sa iti spun si de ce. Ungaruia se pare ca are o populatie in jurul a 10 mil iar Transilvania aproape de 8 (date aproximative) Daca s-ar lipi provincia romaneasca de statul maghiar la primele alegeri primul ministru ar fi ROMAN asa ca putin probabil dupa teooria mea proprie si personala:).
Cu patriotismul nu sta treaba chiar asa cum o prezinti tu si nu e nici locul nici momentul sa deschid o discutie pe tema asta probabil o sa-ti trimit ceva pe PM sa iti dai seama tu singur de ce uneori sunt mai acid cand vine vremea de trecutul acestui popor . Numai bine va urez tuturor care ati urmarit discutia !