de Donbazil » 11 Dec 2019, 22:25
Salut!
Una dintre poveștile prof. Radu Stefănescu....
Lancea Destinului a fost făurită în anul 30 la Damasc, din cuţitul profetului Ilie, cuţit cu care ucisese 400 de vrăjitori de ai lui Baal şi din „aripa unui înger”. Fierarul care a făcut celebra lance era şchiop ca şi Hefaistos-Vulcan, zeul metalurgiei şi i-a cerut lui Longinus imensa sumă de 30 de talanți imperiali, monede de aur. Cât solda lui pe doi ani! Este interesant că suma de 30 de monede o mai găsim în scrierile sfinte, 30 de arginţi este răsplata trădării lui Iuda! Centurionul Cornelius Longinus nu era bogat, dar era dintr-o ascendenţă foarte nobilă, făcea parte din una dintre cele cinci curii ale Romei, clan care pretindea că se trage chiar din Remus. Abătut şi trist că nu avea banii necesari, centurionul mergea încet prin locul unde este astăzi mormântul lui Saladin. Un loc unde s–au întâmplat mai multe minuni, de-a lungul timpului. Brusc, în faţa lui, aerul a început să tremure, să vibreze, ca de o căldură intensă şi de neunde, din nimic, în faţa lui au apărut un sol şi câţiva soldaţi. Solul îl întreabă dacă este centurionul Cornelius Longinus. La răspunsul afirmativ, îi dă o pungă, mare și grea, un inel şi o scrisoare, un sul de pergament. Scrisoarea era de la un necunoscut, un egiptean bogat care spunea că a fost salvat de către centurion de tâlharii de pustiu djete, care îi atacase caravana. Şi ca mulţumire a găsit de cuvinţă să-i trimeată o sumă mică, neînsemnată, doar 30 de talanţi, de imperiali, monede de aur. Şi un inel găsit în pustiu, dar care are o mare putere de protecţie. Longinus îşi amintea vag de episod. Cu vreo trei ani mai înainte patrula cu oameii lui spre părţile perşilor şi, într-adevăr, a scăpat de tâlhari o caravană. Cu inelul este altă poveste, o să v-o spun altădată.
Cornelius nu a mai stat să vadă ce şi cum, ci a chiuit ca un copil şi a fugit să-i ducă banii fierarului cel şchiop. O lună de zile a durat „fabricarea” Lăncii Destinului, pentru că despre ea este vorba! Când a fost gata, centurionul a rămas mut de admiraţie. Lancea nu era grea de loc, dar trecea prin orice scut, sau armură şi tăia orice sabie sau lance.
Cu această lance Cornelius Longinus pune capăt suferinţelor Mântuitorului care se chinuia îngrozitor, răstignit pe Crucea Lui. L-a împuns în partea dreaptă de a curs apă, adică limfă şi sânge. Acesta este adevărul, sigur, în dogmă este altfel, multe sunt altfel. Legenda spune că bunul Iisus s-a uita la Longinus şi a spus: „Mulţumesc!” Apoi a spus ultimele Lui cuvinte către Tatăl lui.
De atunci Lancea Destinului, consacrată de sângele lui Iisus, dădea sorţi de izbândă purtătorului ei, în luptă, oricât de nefavorabilă ar fi fost situaţia.
Lancea Destinului a avut o istorie furtunoasă şi îndelungată. A fost în mâna împăratului Traian, numai aşa a putut cuceri Dacia, apoi în cea a lui Constantin cel Mare, adusă de mama sa Elena. La conciliul ecumenic de la Niceea, din anul 325, în faţa împăratului a mers cel mai bun militar roman, Rufus Publius Cato, purtând Lancea Destinului şi un scut cu „crux immissa”. Lancea Destinului a fost în mâna Sf. Mauritius, primul cavaler creştin, apoi, din nou la Roma şi de aici la cavalerii cei puri, la catari. Care nu au pierdut bătăliile niciodată, oricât de disperate ar fi fost. Totuşi, un trădător a furat relicva nepreţuită şi neputând să iasă cu ea din castelul Montsétgur, a îngropat-o în mare taină. În câteva zile, catarii au fost învinşi.
În anul 1938, Lancea Destinului a fost găsită în Sudul Franţei, în excavaţiile făcute printre ruinele castelului Montségur, de către arheologul dr. Otto Rhan, la ordinul special a lui Hitler. De atunci armatele germane au repurtat victorie după victorie, unele neaşteptate şi surprinzătoare.
La 11 decembrie 1942 un commando american OSS fură Lancea Destinului, artefactul care dădea succes militar sigur, aşa spunea legenda, din Bârlogul Lupului din Berlin. Mărturia căpitanului OSS, depusă la notar, arată că membrii commandoului, îmbrăcaţi în uniforme de ofiţeri Waffen SS, au pătruns pe coridoarele subterane ale bunkărului führerului.
Pe coridoare s-au înâlnit chiar cu Göering şi cu Hitler. I-au salutat impecabil, cu salutul nazist, încremeniţi şi cu ochii la Hitler. Tot commandoul american era parfumat cu parfumul preferat al lui Adolf Hitler, "Edelweiss", pe vremea aceea, pe bază de lavandă. Cei doi au trecut, Hitler, simţind mirosul preferat, a zâmbit şi i-a salutat pe americani cordial, iar Göering i-a spus lui Hitler: "Vedeţi, Mein Führer, ce ofiţeri arătoşi şi disciplinaţi avem! Victoria este de partea noastră!" Căpitanul american mărturiseşte că a simţit brusc un impuls iraţional să scoată Lügerul din toc şi să-l omoare pe loc pe Hitler. Şi pe Göering!
Dar a respectat ordinul primit, realizând că Lancea Destinului era mult mai importantă decât însuşi Adolf Hitler! Au reuşit să spargă seiful în care se găsea Lancea Destinului, au luat-o şi au adus-o în America, via Elveţia. Au pierdut trei oameni în luptele ce nu au putut fi evitate, pe drum. Lancea Destinului a fost depusă la Fort Knox ca un tezaur de nepreţuit! Nemţii au pierdut războiul, americanii l-au câştigat. O copie bună a Lăncii Destinului se află în Viena. Originalul este, însă, la americani!
De atunci America a devenit cea mai mare putere mondială şi a câştigat multe războie, mai puţin cel din Vietnam. Pentru că atunci nu au respectat protocolul Lăncii Destinului, „first blood”. Lancea nu dă câştig decât celui care se apără, nu agresorului.
De fapt, în istorie, Statele şi-au creat mereu un casus belli, ca să fie în postura defensivă de a răspunde unei provocări. Amintiți-vă de Pearl Harbour și de armele de distrugere în masă al lui Saddam. Lancea Destinului. Şi am încălecat pe o şa… dar dacă nu este o poveste?